Џонвеј вериор 125цц купен нов 30 000+ возен, повеќе од брат ми се скрши на пола машината не сака да откаже, го заварија и уште се мота некаде низ гаража, чудно инаетливо моторче.
Кивеј Матрикс - купен нов 2,5 сезони 17 000км - без дефекти морав да купам сет за пренос затоа што не сакаш да ме влече, максимална брзина 60км/ч
Џилера Ранер - купен нов пола сезона возен и продаден, ми го удри инструкторот и сите пластики ги сменив и го продадов од разочарење, тоа копиле ми го руши сонот.
Квинки џинџи минџи QM 200 не му знам точно име, нешто во стил на супер мото е, купен со 2000км кај нас помина повеќе од 20 000км, си страдаат сите тие од мењачите, ете го стои у гаража нема мењач за него.
Кавасаки ер6н купен половен со околу 40 000км, 2 сезони возен прекрасен мотор, продаден поради тоа што немав време да го возам, купен со скриен дефект, бомбини (страдаат на сите од таа серија, бакелитот напукнува и губат струја) и изгорена намотка.
Следен мотор Џилера нексус 500/Пијаџо беверли 500 тоа е 100% сигурно, затоа што имам кеш за него, желба не остварена, кавасаки Z1000 2012 модел, за него немам, а ако се потрудам да имам ќе останам на нула дома што е многу лоша опција. Z1000ката останува за по 2-3 год сакам да го чувам подолго време.
Од прилика тоа е тоа, реков и ќе речам, кинезот е добар за по град, за по сериозна вожња и повисока брзина си има некој кој што веќе долго време е докажан тоа е јапан