Автор Тема: Мотори (Мотоцикли, Скутери, Мопеди)  (Прочитано 521330 пати)

Отсутен Бузуки

• Сениор
  • Пораки: 6302
Одг: Мотори (Мотоцикли, Скутери, Мопеди)
« Одговори #135 на: 26 Септември 2014, 22:04:17 pm »
Немам слушнато некој да изгинал, или да паднал со кинез од ништо (да не речам да се распадни) при брзини над 100км/ч...
Јас имам возено од тие 250ките големите, убаво ја затерав 140, и не е лошо, уште сум жив :) Јамахата па вејќе над 140 е страшно (немаш ни пластики ни ништо, директно ти иди ветрот)..

п.с. нов мотор, сигурно нема неисправен да ти го дадат.. :D

Отсутен MAPJAH

• Сениор
  • Пораки: 6991
  • Бенве сие бенве
« Одговори #136 на: 26 Септември 2014, 22:07:38 pm »
Купи си и со здравје да си го возиш, шо друго да ти речам, тоа е мој став и си стојам зад тоа дека подобро половен јапонец отколку нов кинез.

Отсутен Бузуки

• Сениор
« Одговори #137 на: 26 Септември 2014, 22:17:00 pm »
Да ти кажам во право си за тоа со подобро половен јапонец отколку нов кинез, само сакав да ти кажам дека и кинезиве не се толку лоши колку што ги кажуваш... ;D
Имам и нов кинез и стар јапонец.. Јес да ме кошта многу јапонецот, али си бичи без гајле, ракета е а и јамаха возиш ;D .. Скутерчето брат ми повеќе го вози, го дрнда, ене го и на него нема ништо расипано, освен што смени 3 каиши летово и 2 ламели..

Отсутен MAPJAH

• Сениор
  • Бенве сие бенве
« Одговори #138 на: 26 Септември 2014, 22:20:23 pm »
Да не ја тупам, сум имал џилера ранер 50цц чисто нова и кинез вериор, и матрикс (кој што е по солиден кинез) седењето, изработката, кочници, вила напред, квалитет на пластики, па се до моќ не се споредува, дури и гумата на рачките кога ќе ја фатиш се познава кој е кој.

Отсутен AllMightyMe

• Легенда
  • Пораки: 7173
« Одговори #139 на: 26 Септември 2014, 22:22:25 pm »
Кинески мотор во друштво на искусните производители е нешо као
"Неко меџу нама ни је наш"

;D ;D ;D

Отсутен VLATKO Џентлменот

• Сениор
  • Пораки: 6220
« Одговори #140 на: 26 Септември 2014, 22:30:06 pm »
Абе отидоа доста напред и кинезите не бидете хејтери,има разлика од бренд кинез и некој нонејм како што знаат кај нас да носат.Еве на пример CF Moto 650NK ако толку нечинел немало сигурно да го возат на the Isle of Man

Еве ти уште еден одличен кинез,Аsiawing 450 или во случајов ребрендиран

Отсутен MAPJAH

• Сениор
  • Бенве сие бенве
« Одговори #141 на: 26 Септември 2014, 22:34:05 pm »
Ох бе човек... Не прави споредба на професионално среден мотор каде што 99% има разлика од серијата, не хејтаме, факти се тоа, исто ко возила од дакар да споредуваш со сериските или ВРЦ да речеме

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 14717
  • Пудингот на шоферството
« Одговори #142 на: 26 Септември 2014, 22:34:43 pm »
За кинески мотор ке треба да поминат уште 100-на години да се решам да купам односно ке им оставам аманет на правнуците да купат и да ми кажат на гробот кога ќе се начукаат на 2л ракија каков бил.Дотогаш има други,проверени,со одлични перформанси,стабилност,управливост,квалитет на изработка и сл.
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен AllMightyMe

• Легенда
  • Пораки: 7173
« Одговори #143 на: 26 Септември 2014, 22:58:51 pm »
Јас не хејтам кинески мотор кој што чини најмногу 20% поефтино од конкурентите и има алуминиумска шасија, одлична ергономија итн..итн.
А имам против кинески мотор кој чини 2000 евра а треба да мислам дека е добар колку мотор од 6000 евра

Отсутен VLATKO Џентлменот

• Сениор
  • Пораки: 6220
« Одговори #144 на: 26 Септември 2014, 23:06:25 pm »
На пример Benelli Keeway Generic 600 Rk6/bn600 мејд ин чајна :D во класа на Yamaha XJ6 и Kawasaki’s ER-6

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
« Одговори #145 на: 27 Септември 2014, 00:00:19 am »
Немам слушнато некој да изгинал, или да паднал со кинез од ништо (да не речам да се распадни) при брзини над 100км/ч...
Јас имам возено од тие 250ките големите, убаво ја затерав 140, и не е лошо, уште сум жив :) Јамахата па вејќе над 140 е страшно (немаш ни пластики ни ништо, директно ти иди ветрот)..

п.с. нов мотор, сигурно нема неисправен да ти го дадат.. :D

јас имам видено преку 30 кинески мотори прекршени од ич ништо... некои до нив имаа скршена рака, нога, еден и ребра скршени, двајца со глави расцепени и се тоа при брзини не поголеми од 60... овој погоре на сликата со неговите 250цц ке крене 150 сигурно... не благодарам, не сакам, поарно пеш ке идам...

кога би бирал пак, пак би одбрал половен јапанац наспроти нов кинез... кавасакито мое, 28 години старо, кошта колку нов оваков кинез па можда и повеќе... што мислиш зашто?
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен Бузуки

• Сениор
« Одговори #146 на: 27 Септември 2014, 00:15:49 am »
Затоа што е кавасаки, а не јиајуе  :)

Отсутен n1kola

• Легенда
  • Пораки: 7216
  • French diamond
« Одговори #147 на: 27 Септември 2014, 00:17:09 am »
Јас пак од 2007 до сега сум имал 2 кинези и имам поминато со нив 50 000км... освем по една генералка на двата и некој глупи ситници кои се поправале дома ништо друго не му било. А се товарани и до 230-40 кг  :D

И да поефтино е да го напрајш генерално, отколку да купиш нов акумулатор за нив  ;D

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
« Одговори #148 на: 27 Септември 2014, 00:25:27 am »
Јас пак од 2007 до сега сум имал 2 кинези и имам поминато со нив 50 000км... освем по една генералка на двата и некој глупи ситници кои се поправале дома ништо друго не му било. А се товарани и до 230-40 кг  :D

И да поефтино е да го напрајш генерално, отколку да купиш нов акумулатор за нив  ;D

види вака.. значи велиш на одприлика 20-25Ккм ремонт? сакито во моментов има 61+ и е далеку од ремонт... да евтини се кинезите за средување, ама кога ке ти изгаси или ке се закочи нешто на сред пат, ми иде да си гризнам од таквоото... не дека го фалам кавасакито, туку општо, кинез само некое прдалче за низ град, евтино да го купиш, па ако ти скурчи да не жалиш што си го стркалал надоле из вардар... ако сакаш саглам, без проблеми, ке си купиш нешто проверено од бренд некој... ете и за низ град имаш јаки и квалитетни веспи од по 50 цц јапански, итлаијански... јамаха, џилера итн итн...

ми ја свати поентата нели?
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен n1kola

• Легенда
  • Пораки: 7216
  • French diamond
« Одговори #149 на: 27 Септември 2014, 00:31:00 am »
Нормално строго за низ град, да можиш секој момент пешки да си продолжиш  ;D Инаку мојте до 15К тераја без ремонт, не ги фалам и јас ама за до продавница и да не одиш пешки се таман.