Автор Тема: Мотори (Мотоцикли, Скутери, Мопеди)  (Прочитано 523459 пати)

Отсутен dennis95

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 68
  • Q5
Одг: Мотори (Мотоцикли, Скутери, Мопеди)
« Одговори #3135 на: 05 Март 2024, 17:40:31 pm »
@MarceCvarce и јас така знам, као приколка да го рачунаш треба...

Иначе пријавено прв термин...18ти март  :-X
Sent from my IPhone a.k.a Mobelix Dubai

Отсутен draganamon

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 790
« Одговори #3136 на: 05 Март 2024, 17:54:44 pm »
Kako li od prva poloziv bez vrski i sum nikoj i nisto?

Sent from my Pixel 7 Pro using Tapatalk
Од страв, сите по име Никола положуваат од прва.

Отсутен kire95

• Редовен
  • Пораки: 1999
« Одговори #3137 на: 05 Март 2024, 17:59:21 pm »
на толку викање години Никола Никола вајда ум одзвонува у уши уште и мора на прва мала шала

Отсутен nikola_bb

• Сениор
  • Пораки: 5205
« Одговори #3138 на: 05 Март 2024, 18:40:44 pm »
на толку викање години Никола Никола вајда ум одзвонува у уши уште и мора на прва мала шала
Nema labavo :D

Sent from my Pixel 7 Pro using Tapatalk

Отсутен RedEco

• Сениор
  • Пораки: 4631
  • Passat B8
« Одговори #3139 на: 05 Март 2024, 23:44:35 pm »
@dennis95 не се замарај, само деца на функционери или со дебели врски положуваат на прва.
Сите други возат се додека нема доволно аргументи да паднеш.
Јас лани кога чекав на ред, чекав со 2ца постари кој имаа 20 годишно искуство возење мотор, и што имаа мотори по дома.
Едниот 4ти пат другиот чекаше да полага 5ти пат.
После мене полагаше еден 40+години дечко по 7ми пат. Пред да полага културно им кажа на комисијата дека тој ден он треба да положи, на еден или на друг начин оти ке оди странство и веке не може да се замара со нив.
2 пати му исгасна моторот, се избаци на раскрсница, и на крај положи.

Реално имаш 2 опции, да полагаш уште 1-2-3 пати или да си потплатиш наредниот пат.
Истите пари ке ги дадеш само може да заштедиш на време.

Прав си, ја и за првиов пат се мислев да понудам некоја частка, ама викам ај да пробам да не сум јас ТОЈ, втор пат ќе идам на сигурно!
oni se privatna firma sto treba pari da zaraboti, dobile tender a se znae kako se zema tender...
     3 pati plakas za privatnata firma, posle edno castenje za komisija e standart... toa sto izmislile nekoja pricina da te butnat ne e nesto za sto treba da se bara logika... nemale nisto drugo realno za sto bi te butnale i toa im teknale...
sfe e do sistemot, i pozicijata na popametnite vo nego.

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
  • Пораки: 9230
« Одговори #3140 на: 06 Март 2024, 07:01:09 am »
Ne pomisluvaj tuku taka da nudish castsenje ruceci ili slicno. Toa se prai ako imash nekoj

Отсутен Jimny

• Сениор
  • Пораки: 3154
  • Skriven i ćutljiv crv rešeta moćno drvo.
« Одговори #3141 на: 06 Март 2024, 07:27:08 am »
КакФи ручеци,подмитувања мита врски , те бута прв пат по втор пат го сретнуеш демек случајно каде живее со другарчиња екипица 4-5 души и си знае не прашуе си полагаш како кај тате на испит да одиш одма/

Отсутен AngelSK

• Редовен
  • Пораки: 1880
« Одговори #3142 на: 06 Март 2024, 16:01:19 pm »
КакФи ручеци,подмитувања мита врски , те бута прв пат по втор пат го сретнуеш демек случајно каде живее со другарчиња екипица 4-5 души и си знае не прашуе си полагаш како кај тате на испит да одиш одма/

A odgovorive vi se lichno isprobani ili? Si tepal nekoj vaka za da te pushti da polozhish ili ste davale mito onaka random na koj naletate?

Отсутен draganamon

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 790
« Одговори #3143 на: 06 Март 2024, 17:28:27 pm »

A odgovorive vi se lichno isprobani ili? Si tepal nekoj vaka za da te pushti da polozhish ili ste davale mito onaka random na koj naletate?
Моите се лично испробани и доживеани.

Отсутен Astra 08

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 204
« Одговори #3144 на: 06 Март 2024, 19:45:31 pm »
Ako si davas baksis za polaganje kazi mu na instruktorot veruj mi on gi znae site semi i ke ti kaze kolku i kaj kogo moze

Sent from my SM-S911B using Tapatalk

Отсутен Kikac

• Редовен
  • Пораки: 2735
  • Шалабајзер
« Одговори #3145 на: 06 Март 2024, 20:14:24 pm »
Ako si davas baksis za polaganje kazi mu na instruktorot veruj mi on gi znae site semi i ke ti kaze kolku i kaj kogo moze

Sent from my SM-S911B using Tapatalk
Истото ќе го кажев, сите сакаат мито само не сите сакаат да нудиш директно, иди преку инструктор, ги знае кој се и што се, како и каде да им се дадат пари, не брцај у мечкина пи*ка на своја рака

Sent from my iPhone using Tapatalk
No turbo, no fun :)

Отсутен Carpathian Lord

• Легенда
  • Пораки: 14715
« Одговори #3146 на: 07 Март 2024, 22:06:34 pm »
Мал апдејт, паднав градска можда очекувано можда не. Интересен аргумент добив дека сум бил спор, во трета сум требал да ставам негде... На мојот контра аргумент дека кога пробав да убрзам за да ставам трета ги губев во ретровизор и дека се спори ми одговори:

Цитирам: "Па нема врска тоа мене и да ме фати црвено некаде ке ти кажам паркирај се и почекај ме"

Втора мајка се надевам на подобар исход.

Мало морген.

Тогаш ќе ти рече зошто не ме почека.

Ми ги кажа мене инструкторот сите цаки шо ги прават.

Еве година и кусур помина уште одам на полагање 😄

Едноставно не ми се почнува со нервози.

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
  • Пораки: 9230
« Одговори #3147 на: 08 Март 2024, 10:24:16 am »
Ke ti istece vaznosta na casovite. Odi i ke nacekash fina komisija. Prviot pat koga polagav od site samo eden polozi na koj mu bilo 5ti pat.

Koga poloziv jas togash samo eden padna.

Отсутен vlatko.klp

• Сениор
  • Пораки: 6579
« Одговори #3148 на: 10 Март 2024, 15:22:58 pm »
Дечки си земав кавасаки версус 650. Што гуми би препорачале? Конкретно модел од мишелин, пирели, данлоп, митас, метзелер

Отсутен Ordevski

• Редовен
  • Пораки: 1863
« Одговори #3149 на: 10 Март 2024, 15:36:14 pm »
Дечки си земав кавасаки версус 650. Што гуми би препорачале? Конкретно модел од мишелин, пирели, данлоп, митас, метзелер
Опааа, со здравје да се вози. Јас сум тука само да честитам, за гуми нека сподели некој со повеќе искуство :)

Гледам дека метцелерот што ги имам на скутерот (Roadtec Scooter) го има и во 17 и 19" верзија, од мене има препорака за нив. Но не би имал со што да споредам.

Sent from my SM-S908E using Tapatalk