Автор Тема: Мотори (Мотоцикли, Скутери, Мопеди)  (Прочитано 451912 пати)

Отсутен Ordevski

• Редовен
  • Пораки: 1641
Одг: Мотори (Мотоцикли, Скутери, Мопеди)
« Одговори #3120 на: 03 Март 2024, 09:35:47 am »
Скај мото има предобри цени, често и пониски од сајтот на нордкод. Нешто кое во МК е невозможно да се случи на друго место, за било каков продукт. Каде што треба да се пофали да пофалиме. Ретко коректни цени имаат. Да не добие некој впечаток дека се скапи, зошто воопшто не се. Напротив.
Се согласувам, лани имав супер искуство со купување на гуми, @Deni не те послушав за Пирели, земав Metzler :)

Sent from my SM-S908E using Tapatalk
Мојот избор е Мецлер Винтек пред пирели, да знаеш!
Само ги укинаа на сечија жалост. Не знаат да препознаат што е всушност она кое треба да се бара. Тоа е.

Секако предобар избор. Пре.
Metzler Roadtec Scooter мислам дека е моделот, 2.000км поминав минатата сезона, одлични беа и на суво и на влажно. Стварно задоволен. Далеку подобри од Мишелин сити грип, како што споредувавме со пријателот многу постабилни и посигурно чувство во кривини.

Нема споредба со Сити Грип. Тоа е дно. Дали е до нашиот добавувач или до нашиот производител. Гумата везе нема. Нема човек што ја пофалил.

Инаку и јас ги имам Пирели Ејнџел. Зошто ги немаше Мецлер Винтек отидов на тие како втори најдобри на дожд/ладно/боја.
Овие конкретно да биде избегнат македонски пазар беа донесени од Грција, ама џабе, маде ин Србија :)

Огромна грешка што си зел Ситигрип. Обично доаѓаат како ОЕМ па ги трпиш 3 години. Ама да ги купам со свои пари никако. Кинез чист се, од Србија.

Живот е школо, а школо се плаќа. Биднало. Сеа си на најдоброто. Како што и треба! Важно е што искрено кажа за утре да не се зезне друг.
Не не, не јас, другар мој. Јас сум со метцелер :) Специјално ги порачуваше, оти тука не чинеле и зема се жали како не е задоволен баш како што ти ги опишуваше, лизгаат во кривини, на дожд страв да притисне кочница итн. Викам од тука ли ги купи, нееее од Грција да бидат со подобар квалитет, кога и таму исто производство.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 54992
  • Махер
« Одговори #3121 на: 03 Март 2024, 09:50:14 am »
Фала што сподели. Тоа е тоа.

Иначе ОЕМ иде и Сава. Гумата е класа над ситигрип комотно. Пирелито/Мецелер нема споредба воопшто.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43722
  • Il Moderatore
« Одговори #3122 на: 03 Март 2024, 10:05:33 am »
Има ли некаде асални компаративни тестои на гумиве за скутери?
Јас имам CityGrip 2, ништо не им фали со 30 на саат :) Презадоволен!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
« Одговори #3123 на: 03 Март 2024, 10:29:53 am »
Многу слабо има. Ама нема премногу избор така да лесно се заклучува што треба да се земе. Едина аномалија е ситигрипот кој има исто име а е различна гума кај нас и на западот по тестови и видеа.

Отсутен Ordevski

• Редовен
« Одговори #3124 на: 03 Март 2024, 10:39:01 am »
Само внимавај на боја на асфалт и на влажно, а особено на комбинација од двете, тогаш и 15кмч е брзо :)
Многу слабо има. Ама нема премногу избор така да лесно се заклучува што треба да се земе. Едина аномалија е ситигрипот кој има исто име а е различна гума кај нас и на западот по тестови и видеа.
За жал, исто е и со храна, некои видови козметика, лекови итн :@

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
« Одговори #3125 на: 03 Март 2024, 10:46:52 am »
Само внимавај на боја на асфалт и на влажно, а особено на комбинација од двете, тогаш и 15кмч е брзо :)

Ете во други теми имаме, ако имаш сознанија кажи. Ова одма сме го кажашле уште години наназад кога се дозна. Уствари кога Веспите идеа со Сава и наредните дојдоа со ситигрип. И луѓево одма увидоа дека гумата е чкарт во споредба со Савата.

Пасти за заби од грција, тука кај нас се кинески. Друго?

Отсутен Ordevski

• Редовен
« Одговори #3126 на: 03 Март 2024, 11:36:03 am »

Ете во други теми имаме, ако имаш сознанија кажи. Ова одма сме го кажашле уште години наназад кога се дозна. Уствари кога Веспите идеа со Сава и наредните дојдоа со ситигрип. И луѓево одма увидоа дека гумата е чкарт во споредба со Савата.

Пасти за заби од грција, тука кај нас се кинески. Друго?
Парацетамол на GSK (околу 3еур за 16 таблети, наместо 20ина денари за 10 таблети), Нутела, ладно цедено маслиново, антибиотик Augmentin наместо амоксиклав/панклав/коалмацин кај нас...

Присутен Jimny

• Редовен
  • Пораки: 2086
  • Skriven i ćutljiv crv rešeta moćno drvo.

Отсутен dennis95

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 68
  • Q5
« Одговори #3128 на: 05 Март 2024, 16:30:11 pm »
Мал апдејт, паднав градска можда очекувано можда не. Интересен аргумент добив дека сум бил спор, во трета сум требал да ставам негде... На мојот контра аргумент дека кога пробав да убрзам за да ставам трета ги губев во ретровизор и дека се спори ми одговори:

Цитирам: "Па нема врска тоа мене и да ме фати црвено некаде ке ти кажам паркирај се и почекај ме"

Втора мајка се надевам на подобар исход.
Sent from my IPhone a.k.a Mobelix Dubai

Отсутен Astra 08

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 180
« Одговори #3129 на: 05 Март 2024, 16:32:02 pm »
Мал апдејт, паднав градска можда очекувано можда не. Интересен аргумент добив дека сум бил спор, во трета сум требал да ставам негде... На мојот контра аргумент дека кога пробав да убрзам за да ставам трета ги губев во ретровизор и дека се спори ми одговори:

Цитирам: "Па нема врска тоа мене и да ме фати црвено некаде ке ти кажам паркирај се и почекај ме"

Втора мајка се надевам на подобар исход.
Poveke sreka sledniot pat. Nema vrska ako si brz ke ti kazele ne si vnimaval na ogranicuvanja. On nema moznost da vidi ti vo koja brzina si vozel ama kazano e da ne pustaat toa e.

Sent from my SM-S911B using Tapatalk

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
« Одговори #3130 на: 05 Март 2024, 16:39:02 pm »
Нека ти кажат колку бараат и нека не замараат со вакви измислици.

Присутен draganamon

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 692
« Одговори #3131 на: 05 Март 2024, 16:57:14 pm »
@dennis95 не се замарај, само деца на функционери или со дебели врски положуваат на прва.
Сите други возат се додека нема доволно аргументи да паднеш.
Јас лани кога чекав на ред, чекав со 2ца постари кој имаа 20 годишно искуство возење мотор, и што имаа мотори по дома.
Едниот 4ти пат другиот чекаше да полага 5ти пат.
После мене полагаше еден 40+години дечко по 7ми пат. Пред да полага културно им кажа на комисијата дека тој ден он треба да положи, на еден или на друг начин оти ке оди странство и веке не може да се замара со нив.
2 пати му исгасна моторот, се избаци на раскрсница, и на крај положи.

Реално имаш 2 опции, да полагаш уште 1-2-3 пати или да си потплатиш наредниот пат.
Истите пари ке ги дадеш само може да заштедиш на време.

Отсутен dennis95

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 68
  • Q5
« Одговори #3132 на: 05 Март 2024, 17:13:24 pm »
@dennis95 не се замарај, само деца на функционери или со дебели врски положуваат на прва.
Сите други возат се додека нема доволно аргументи да паднеш.
Јас лани кога чекав на ред, чекав со 2ца постари кој имаа 20 годишно искуство возење мотор, и што имаа мотори по дома.
Едниот 4ти пат другиот чекаше да полага 5ти пат.
После мене полагаше еден 40+години дечко по 7ми пат. Пред да полага културно им кажа на комисијата дека тој ден он треба да положи, на еден или на друг начин оти ке оди странство и веке не може да се замара со нив.
2 пати му исгасна моторот, се избаци на раскрсница, и на крај положи.

Реално имаш 2 опции, да полагаш уште 1-2-3 пати или да си потплатиш наредниот пат.
Истите пари ке ги дадеш само може да заштедиш на време.

Прав си, ја и за првиов пат се мислев да понудам некоја частка, ама викам ај да пробам да не сум јас ТОЈ, втор пат ќе идам на сигурно!
Sent from my IPhone a.k.a Mobelix Dubai

Отсутен nikola_bb

• Сениор
  • Пораки: 4999
« Одговори #3133 на: 05 Март 2024, 17:14:32 pm »
Kako li od prva poloziv bez vrski i sum nikoj i nisto?

Sent from my Pixel 7 Pro using Tapatalk

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
  • Пораки: 8965
« Одговори #3134 на: 05 Март 2024, 17:25:25 pm »
Ti se pogodila komisijata ete taka.

Jas poloziv od 3ta.

Prviot pat beshe zoso ne sum pominal na dopolnotelno zeleno koe ne se gledashe deka postoi.

Toa so sporo nema vrska drugi vikaat deka tvojot motor i kolata na komisija da gi gledash kako celina demek da ne mu izbegash napred poshto ako pominesh ti na zeleno a on zastane kaj ke zastanesh? Kade e dozvoleno?

Se se toa finti. Ne se zamaraj i prijavi odma sleden pat. Glupo e shto se od pocetok se polaga