Поздрав дечки, ќе ве молам за совет.
Веќе 10 години возам 50цц 4Т и сакам да подновам возен парк за следна сезона

. 10 години го возам истото скутерче Baotian (Hamachi речете го), го купив ново и следната сезона го направив 80цц, малку полесни ролни, нови гуми Continental и доволно за мои потреби за лето низ Скопје (прв да тргнам од семафор и да не се гужвам низ сообраќај, 60-65 km/h). Нема голема километража 15.000 илјади, не е паѓано, редовно сервисиран (уље пред секоја сезона), филтер за воздух на секоја втора, каиш 2 пати до сега, супер си оди ама ете со годините гребнато, крцкаат пластики, пукна седиштето и викам ај да се земе нешто друго.
E сега изборот е проблем (како и да е сакам пак да земам 4Т, ептен ако не ме предомислите за некоја 2т):
1. И јас го бендисав Elvisso-то од Hamachi, на форумов прочитав 2 мислења, двете дијаметрално спротивни, едниот го фали, добар, влече, другиот вика тром, многу троши, ако може да споделите некое инфо плус одлично!
2. Видов на сајтот на Maxima
http://www.maxima.com.mk/rks-sniper-50 (планирам утре да одам до салон да го видам во живо) RKS Sniper 50, Турско производство, годинашен модел (позајмиле доста од Honda Astrea Grand

). Цената му е 830 евра, потрошувачка 1,7 л/100км. Ако има некој искуство со Снајперот (или со нешто слично на него, гледам и Kuba има сличен модел) кажувајте.

3. Исто го бендисав Sym Symphony, прво ја гледав 125-ката која би била одличен избор за во град без преправање ама удрив есап и полагање (барем за А1) + регистрација си викам седи се мадро остани си на 50-ка

. Е сега 50-кава дали фабрички е доволно јака или ќе мора да се појача, инаку многу ми е лична.
4. Или пак да ja терам иста шема, пак некој Hamachi и да се прави 80цц од одма, ама па и не ме бендисува некој од моделиве што моментално ги има.
Давајте прeдлози, благодарам!