Автор Тема: Мотори (Мотоцикли, Скутери, Мопеди)  (Прочитано 689245 пати)

Отсутен t0m1cA

• Сениор
  • Пораки: 3945
Одг: Мотори (Мотоцикли, Скутери, Мопеди)
« Одговори #2265 на: 16 Септември 2020, 15:17:00 pm »
KTMот е многу див да знаеш, кај и да го потераш ќе те однесе, немаш утка кај него, моделов што си го ставил е од поновите и работи на 1% мешавина, не сум сигурен дали има резервоарче за двотактол.
Хондата по мене е многу слаба, не сум возел толку слаб крос/ендуро за повеќе инфо да споделам.
Мој избор би бил КТМот.

ЕДИТ: Упс, КТМот бил 4т, сепак јас би КТМот, од 2015 навака се џам 4т.

Отсутен RedEco

• Сениор
  • Пораки: 4631
  • Passat B8
« Одговори #2266 на: 17 Септември 2020, 09:28:30 am »
razbirame se...
teoretski bi bilo ok edno dve godini da vozam so poslaba masina za do poblagi vrvovi i planinarski domovi, i potoa EXC za nepristapnite...
Hondava da imase baaaare uste nekoj 5-6 konja epten ke zavrsese rqabota za sea... vaka prvo da najdam da probam sto iskacuva ke da e najdobro...
sfe e do sistemot, i pozicijata na popametnite vo nego.

Отсутен pece1976

• Почетник
  • *
  • Пораки: 11
« Одговори #2267 на: 21 Септември 2020, 13:14:31 pm »
Поздрав дечки, ќе ве молам за совет.

Веќе 10 години возам 50цц 4Т и сакам да подновам возен парк за следна сезона :) . 10 години го возам истото скутерче Baotian (Hamachi речете го), го купив ново и следната сезона го направив 80цц, малку полесни ролни, нови гуми Continental и доволно за мои потреби за лето низ Скопје (прв да тргнам од семафор и да не се гужвам низ сообраќај, 60-65 km/h). Нема голема километража 15.000 илјади, не е паѓано, редовно сервисиран (уље пред секоја сезона), филтер за воздух на секоја втора, каиш 2 пати до сега, супер си оди ама ете со годините гребнато, крцкаат пластики, пукна седиштето и викам ај да се земе нешто друго.

E сега изборот е проблем (како и да е сакам пак да земам 4Т, ептен ако не ме предомислите за некоја 2т):

1. И јас го бендисав Elvisso-то од Hamachi, на форумов прочитав 2 мислења, двете дијаметрално спротивни, едниот го фали, добар, влече, другиот вика тром, многу троши, ако може да споделите некое инфо плус одлично!

2. Видов на сајтот на Maxima  http://www.maxima.com.mk/rks-sniper-50  (планирам утре да одам до салон да го видам во живо) RKS Sniper 50, Турско производство, годинашен модел (позајмиле доста од Honda Astrea Grand :) ). Цената му е 830 евра, потрошувачка 1,7 л/100км. Ако има некој искуство со Снајперот (или со нешто слично на него, гледам и Kuba има сличен модел) кажувајте.

3. Исто го бендисав Sym Symphony, прво ја гледав 125-ката која би била одличен избор за во град без преправање ама удрив есап и полагање (барем за А1) + регистрација си викам седи се мадро остани си на 50-ка :) . Е сега 50-кава дали фабрички е доволно јака или ќе мора да се појача, инаку многу ми е лична.

4. Или пак да ja терам иста шема, пак некој Hamachi и да се прави 80цц од одма, ама па и не ме бендисува некој од моделиве што моментално ги има.

Давајте прeдлози, благодарам!

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55337
  • Махер
« Одговори #2268 на: 21 Септември 2020, 13:24:05 pm »
Среди си го старото. Тоа би кажал јас. Или пак рачунај си ја цената на новото заедно со преправките и времето потребно за да се направат и да се наштелуваат.

Отсутен t0m1cA

• Сениор
  • Пораки: 3945
« Одговори #2269 на: 21 Септември 2020, 16:02:12 pm »
Ако е некој заинтересиран продавам Yamaha YZF450 2013, комплетно средена, предница, задница, ѕвезди, ланец, ланче, нов клип, нови гуми, карбон резервоар, карбон протектори, Акрапович од грана... цена 4000€.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
« Одговори #2270 на: 21 Септември 2020, 16:07:06 pm »
Ако е некој заинтересиран продавам Yamaha YZF450 2013, комплетно средена, предница, задница, ѕвезди, ланец, ланче, нов клип, нови гуми, карбон резервоар, карбон протектори, Акрапович од грана... цена 4000€.
@RedEco

Отсутен RedEco

• Сениор
  • Пораки: 4631
  • Passat B8
« Одговори #2271 на: 21 Септември 2020, 22:23:37 pm »
jas ke pocnam so poslabo enduro....
sfe e do sistemot, i pozicijata na popametnite vo nego.

Отсутен Djokica

• Редовен
  • Пораки: 1028
« Одговори #2272 на: 22 Септември 2020, 00:18:36 am »
Мислење за моторов?
http://m.reklama5.mk/AdDetails?ad=3657196

Отсутен Бузуки

• Сениор
  • Пораки: 6316
« Одговори #2273 на: 22 Септември 2020, 01:35:01 am »
Не е за земање ваков 125ка освен ако не си испод 1.75м..

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
« Одговори #2274 на: 22 Септември 2020, 07:22:15 am »
Нажалост премногу тенко задно тркало и скроз утнати пропорции. 125 значи 6 менувања на брзина до 100кмч. Тоа е забегано премногу. Ем за 125 треба дозвола А категорија, така да ако имаш оди на 250или многу повеќе. Ако сакаш 125 само скутер со СВТ аутоматик би рекол да гледаш или двотактен крос.

Отсутен AllMightyMe

• Легенда
  • Пораки: 7261
« Одговори #2275 на: 22 Септември 2020, 07:58:33 am »
Поздрав дечки, ќе ве молам за совет.

Веќе 10 години возам 50цц 4Т и сакам да подновам возен парк за следна сезона :) . 10 години го возам истото скутерче Baotian (Hamachi речете го), го купив ново и следната сезона го направив 80цц, малку полесни ролни, нови гуми Continental и доволно за мои потреби за лето низ Скопје (прв да тргнам од семафор и да не се гужвам низ сообраќај, 60-65 km/h). Нема голема километража 15.000 илјади, не е паѓано, редовно сервисиран (уље пред секоја сезона), филтер за воздух на секоја втора, каиш 2 пати до сега, супер си оди ама ете со годините гребнато, крцкаат пластики, пукна седиштето и викам ај да се земе нешто друго.

E сега изборот е проблем (како и да е сакам пак да земам 4Т, ептен ако не ме предомислите за некоја 2т):

1. И јас го бендисав Elvisso-то од Hamachi, на форумов прочитав 2 мислења, двете дијаметрално спротивни, едниот го фали, добар, влече, другиот вика тром, многу троши, ако може да споделите некое инфо плус одлично!

2. Видов на сајтот на Maxima  http://www.maxima.com.mk/rks-sniper-50  (планирам утре да одам до салон да го видам во живо) RKS Sniper 50, Турско производство, годинашен модел (позајмиле доста од Honda Astrea Grand :) ). Цената му е 830 евра, потрошувачка 1,7 л/100км. Ако има некој искуство со Снајперот (или со нешто слично на него, гледам и Kuba има сличен модел) кажувајте.

(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)

3. Исто го бендисав Sym Symphony, прво ја гледав 125-ката која би била одличен избор за во град без преправање ама удрив есап и полагање (барем за А1) + регистрација си викам седи се мадро остани си на 50-ка :) . Е сега 50-кава дали фабрички е доволно јака или ќе мора да се појача, инаку многу ми е лична.

4. Или пак да ja терам иста шема, пак некој Hamachi и да се прави 80цц од одма, ама па и не ме бендисува некој од моделиве што моментално ги има.

Давајте прeдлози, благодарам!

Исто како Дени погоре. Имав Баотиан, тераше до кај 30к. Истерај и ти па после мисли му ја. Поентата на скутерот е да е практичен, доверлив, ефтин за одржување ти се ова го имаш.
Е сеа ако ти здосадил и сакаш нешто полично, тоа е друг муабет.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
« Одговори #2276 на: 01 Октомври 2020, 15:14:19 pm »

Отсутен marmlad

• Сениор
  • Пораки: 4222
« Одговори #2277 на: 02 Октомври 2020, 09:30:23 am »
YOU SIR, WITHOUT A DOUBT ARE A GENIUS!
 ;D

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
« Одговори #2278 на: 14 Октомври 2020, 15:33:35 pm »

Отсутен yone

• Почетник
  • *
  • Пораки: 2
« Одговори #2279 на: 24 Октомври 2020, 13:47:35 pm »
Здраво дечки, ако може еден совет за избор на скутер 50сс. Која марка и модел да изберам.
1.aprilia sr50(2t);
2.Sym jet14 50cc(4t);
3.Kymco agility 16+ 50cc(4t).
И трите скутери се со приближна цена која што не е проблем. Априлијата би ја избрал, но ми изгледа многу тинејџерска, а за другите два се по мудни.