Автор Тема: Мотори (Мотоцикли, Скутери, Мопеди)  (Прочитано 465985 пати)

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 29777
    • CARclub.mk
Одг: Мотори (Мотоцикли, Скутери, Мопеди)
« Одговори #3465 на: 02 Декември 2024, 20:20:23 pm »
Штоооо знам. Не баш. А многу сакам големи скутери. Ми имаат поента. Практично за низ град, а можеш и на отворено да го возиш.

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
  • Пораки: 9090
« Одговори #3466 на: 02 Декември 2024, 20:48:40 pm »
Na otvoreno do katlanovo da otidesh i nazad. Na skuterot namenata mu e vo grad, ne se lazete deka se komotni za dalecni relacii, deka ke izvozi ke izvozi ama ne e toa toa.

Отсутен stefanel984

• Редовен
  • Пораки: 1152
« Одговори #3467 на: 02 Декември 2024, 21:54:10 pm »
Мене ако ме прашуваш GT некој. Возев V-strom модел 2008 подобар за пат нема од него.  Иначе да се слагам скутер, ја нема таа удобност за долг пат. Нема ни скутер кој адвекатно би се понашал на пат како некој ендуро GT, или некој баш GT мотор од рангот на BMW К серија или RT серија, Honda panevropa или deauville и слично. Пример доста ги зборуваат дека било кој аутоматик на две тркала бил ист. Можда по перфоманси, ама по удобност не.

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20141
« Одговори #3468 на: 16 Декември 2024, 13:59:59 pm »
Од каде да се земе антифриз за сим скутер? Плав е по боја а не можам да најдам која спецификација треба.

Во динамикс немаат.

Присутен nestor04

• Сениор
  • Пораки: 6016
  • Шо да пишам тука?🤔
« Одговори #3469 на: 16 Декември 2024, 14:30:05 pm »
Кој скутер? Плав е најверојатно Г11. Побарај од Маннол.

Отсутен t0m1cA

• Сениор
  • Пораки: 3544
« Одговори #3470 на: 16 Декември 2024, 17:45:18 pm »
Од каде да се земе антифриз за сим скутер? Плав е по боја а не можам да најдам која спецификација треба.

Во динамикс немаат.

Skymoto, Motorex.

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20141
« Одговори #3471 на: 20 Декември 2024, 23:12:16 pm »

Во динамикс немаат.

Skymoto, Motorex.

Немало ни во скајмото.

Присутен nestor04

• Сениор
  • Пораки: 6016
  • Шо да пишам тука?🤔
« Одговори #3472 на: 20 Декември 2024, 23:19:17 pm »
Кој модел на скутер, година, 2т, 4т, повеќе инфо?

Отсутен Jimny

• Редовен
  • Пораки: 2338
  • Skriven i ćutljiv crv rešeta moćno drvo.
« Одговори #3473 на: 27 Јануари 2025, 10:51:42 am »
Дали овој мотор вреди ова пара? или е преценет дали има снага за дваица за долги патувања дали е удобен за човек висина над 180 предности и недостатоци благодарам страшно ми се допаѓа на изглед од искусните моторџии да споделат мислење фала

Отсутен fuzzjaw

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 450
  • Alfa Romeo Giulietta 1.4TB
« Одговори #3474 на: 27 Јануари 2025, 14:09:05 pm »
Дали овој мотор вреди ова пара? или е преценет дали има снага за дваица за долги патувања дали е удобен за човек висина над 180 предности и недостатоци благодарам страшно ми се допаѓа на изглед од искусните моторџии да споделат мислење фала

Која пара? Ако е ова SV650, го гледам на сајтов на Сузуки е околу 8,000 евра, шо не е многу во денешно време ама па моторов не е “мрднат“ со напредок од ко е излезен. Халогенка фар, нула електроника, изглед останат во 2001, единствено нешто шо ми е привлечно кај него е шо би требало да е bulletproof од аспект на одржување и расипливост.

За останатово, сосем солиден (и многу често препорачуван) почетнички/intermediate мотор, ама како naked не би го препорачал за долги патувања, уште помалку за патувања со двајца. Се пробавме во 2023 двајца на Honda CB500F од Охрид до Котор и назад, не беше баш удобно. Како возач мене ми беше океј, ама на патникот позади не би рекол.

Ако бараш мотор за двајца, за подолги патувања, и инсистираш да е Suzuki, јас би одел на V-Strom DL650. Би требало да е истиот агрегат, само апла поудобен и посреден за патување. На сајтот на Suzuki е околу 1,500 евра поскап.

Јас да сум на твое место би разгледал и Honda NC750, ако не забегале со цени над 10,000 (а не би бил изненаден да е така).

Отсутен t0m1cA

• Сениор
  • Пораки: 3544
« Одговори #3475 на: 27 Јануари 2025, 14:18:57 pm »
Моторов е за по леб само добар, за сам да одиш, вториот нека те чека дома.

Отсутен Jimny

• Редовен
« Одговори #3476 на: 27 Јануари 2025, 16:05:12 pm »

Која пара? Ако е ова SV650, го гледам на сајтов на Сузуки е околу 8,000 евра, шо не е многу во денешно време ама па моторов не е “мрднат“ со напредок од ко е излезен. Халогенка фар, нула електроника, изглед останат во 2001, единствено нешто шо ми е привлечно кај него е шо би требало да е bulletproof од аспект на одржување и расипливост.

За останатово, сосем солиден (и многу често препорачуван) почетнички/intermediate мотор, ама како naked не би го препорачал за долги патувања, уште помалку за патувања со двајца. Се пробавме во 2023 двајца на Honda CB500F од Охрид до Котор и назад, не беше баш удобно. Како возач мене ми беше океј, ама на патникот позади не би рекол.

Ако бараш мотор за двајца, за подолги патувања, и инсистираш да е Suzuki, јас би одел на V-Strom DL650. Би требало да е истиот агрегат, само апла поудобен и посреден за патување. На сајтот на Suzuki е околу 1,500 евра поскап.

Јас да сум на твое место би разгледал и Honda NC750, ако не забегале со цени над 10,000 (а не би бил изненаден да е така).

Дa sv650,2023год со поминати 11 илјади км, цена 6000 илјади еура цврсто загреан за овој конкретно модел што ми се допаѓа и Honda CB 650 R, друг ниту еден не ми се допаѓа модел гледав и дукати скрамблер не ниту еден друг осим ова 2 модел а , не сум возел активно мотори ниту се разбирам сем Скутерче ако се рачуна.И тоа ке ми биде прв сериозен мотор цврсто сум загреан нешто почетнико да ама и функционално бидејки немам искуство, фала на споделено мислење - мене ми е важен изгледот прв пат кога го видов овојм отор во сузуки одма некако ми се допадна исто и хондата уште повеке..

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
  • Пораки: 9090
« Одговори #3477 на: 27 Јануари 2025, 17:43:00 pm »
So visina nad 180cm modelot na slikata mislam deka ti e mal. Nozete ke ti bidat dosta svitkani ama odi probaj.

Za podolgi patuvanja vakov tipa motor jas ne bi kupil. Ti treba motor so vizir kade shto bi sedel ispraven.

Отсутен MAPJAH

• Сениор
  • Пораки: 6838
  • Бенве сие бенве
« Одговори #3478 на: 27 Јануари 2025, 17:54:27 pm »
Џимс, ај да си зееме по едно бенве XR1000?

Sent from my iPhone using Tapatalk

Отсутен Jimny

• Редовен
« Одговори #3479 на: 27 Јануари 2025, 18:17:10 pm »
R-nineT bmw да,(сакам такви исклучиво мотори)  почетник сум немам возено никогаш мотор  и сакам од мај да почнам да си возам мотор тие 2 модели што ги посочив ми се допаѓаат но и гугле кажува дека се почетнички ама сакам и да е за пат минимум 400,500км да се извози во еден правец не знам колку се ни малку ни многу за мотор , добар ваков онаков важно да е функционален  да не бидат фрлени пари за до маркет за тоа може и пиаџо.