Автор Тема: Мотори (Мотоцикли, Скутери, Мопеди)  (Прочитано 451413 пати)

Отсутен riki_staff

• Сениор
  • Пораки: 5856
Одг: Мотори (Мотоцикли, Скутери, Мопеди)
« Одговори #2835 на: 15 Февруари 2023, 18:40:22 pm »
Да али не работи добро машината,мора да го однесам на некој мајстор да се заврти еден заб+ на брегастата а и немам такви прекршени шпиони за штелување бидејќи вентилите се како во дупки.
Ја сменив свекицата,ставив нова,запали али мене не ми брои како швајцарски саат,имам добар слух за машини 😊.
Незнам шо се дешава со моторот,ги оштетува свеќиците (2 свеќици а нема ни 3.000км),кога ќе го запалам трови на бензин и вади чад (не троше уље).
А и има голема потрошувачка,на карбураторот воздух ми е штелнато (скоро 1 ипол круг,така најдобро работи).
Шпиони вакви требаат,а чудни ми е во мануалот вика усис 0.05мм а издув 0.02мм.

Sent from my Redmi Note 8 Pro using Tapatalk

Отсутен Roci

• Сениор
  • Пораки: 3810
« Одговори #2836 на: 15 Февруари 2023, 19:06:59 pm »
Riki da ti dadam broj od mojot majstor vo Stip, koga kaj mene go locira i go sredi problemot na mp3kata kaj tebe mizenkata ke go resi. Koga ke bide potoplo javni go oteraj go i pocekaj go ke si go zemes nazad a 🤔

Отсутен riki_staff

• Сениор
« Одговори #2837 на: 15 Февруари 2023, 19:12:01 pm »
Пиши контакт и име.

Отсутен nikola_bb

• Сениор
  • Пораки: 4996
« Одговори #2838 на: 15 Февруари 2023, 19:45:01 pm »
Za onaduenje si Riki.... Svitkaj go tvojot spion, ne se plasi se ispravaat posle

Sent from my Redmi Note 9S using Tapatalk

Отсутен riki_staff

• Сениор
« Одговори #2839 на: 15 Февруари 2023, 20:24:49 pm »
Ај ќе пробам да ги свијам,него ти има логика усис на 0.05 а издув на  0.02?

Отсутен nikola_bb

• Сениор
  • Пораки: 4996
« Одговори #2840 на: 15 Февруари 2023, 21:08:42 pm »
Nema logika, izduvniot sekogas e povekje. Stavi gi dvata na 0.05

Sent from my Redmi Note 9S using Tapatalk

Отсутен vladic3110

• Сениор
  • Пораки: 5558
« Одговори #2841 на: 15 Февруари 2023, 21:12:53 pm »
Нема логика, ама види шо модел е тој кинезот, да не има по јутуби некој ќе видиш се.

Sent from my Redmi 4X using Tapatalk

Renault Megane 3 1.6 100hp, Authentique
http://forum.carclub.mk/index.php/topic,19609.0.html

Отсутен bear

• Редовен
  • Пораки: 1997
  • If you can dream it, you can do it.
« Одговори #2842 на: 26 Февруари 2023, 15:21:45 pm »
@Luki Junior @MecheTo дали имате инфо, дали сите возачки категории добиени во Македонија, се префрлаат на германска дозвола, (А и Б конкретно) или треба за секоја категорија да се дополога, макар само практичен дел.

И ќе го замолам Дени, да не се нервира и пцуе, зашто исто прашање поставувам, ама ќе прашам пак : Трициклите, како piaggio mp3, дали се возат со Б категорија?
Никогаш не вели никогаш.

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20115
« Одговори #2843 на: 26 Февруари 2023, 15:28:05 pm »
@Luki Junior @MecheTo дали имате инфо, дали сите возачки категории добиени во Македонија, се префрлаат на германска дозвола, (А и Б конкретно) или треба за секоја категорија да се дополога, макар само практичен дел.

И ќе го замолам Дени, да не се нервира и пцуе, зашто исто прашање поставувам, ама ќе прашам пак : Трициклите, како piaggio mp3, дали се возат со Б категорија?

Дополнително, во кои се земји е признаена македонската возачка и е лесно да се извади нова?

Отсутен ficomk

• Сениор
  • Пораки: 4221
« Одговори #2844 на: 26 Февруари 2023, 21:16:44 pm »

Повели инфо на линкот https://www.gesetze-im-internet.de/fev_2010/anlage_11.html
Признати се сите возачки категории, без да треба да се полага теорија и пракса, едноставно само ја заменуваш за Германска.

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 14291
  • Пудингот на шоферството
« Одговори #2845 на: 26 Февруари 2023, 21:24:24 pm »
@bear
Немам конкретно искуство со А категорија,ама не гледам зошто би имал проблем,кога зљ другите категории не прават проблем и ги признаваат.
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен t0m1cA

• Сениор
  • Пораки: 3477
« Одговори #2846 на: 27 Февруари 2023, 10:05:13 am »

MP3 само до 125cc можеш со Б категорија.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 54990
  • Махер
« Одговори #2847 на: 27 Февруари 2023, 10:10:51 am »
Сосем валидно прашање е. Трицикли до 125цц се возат со Б категорија. Yamaha Tricity на пример.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43722
  • Il Moderatore
« Одговори #2848 на: 27 Февруари 2023, 10:14:10 am »

MP3 само до 125cc можеш со Б категорија.
Ова кај нас или во странство? Кај нас мислам дека снагата во KW на 125цц MP3 е поголема од она што е дозволено за трицикли и четирицикли, за да се вози со положена Б категорија. Некое коњче плус бодеше очи, не многу, ама доволно да ти се закачи некој џандар за легалноста.
Сосем валидно прашање е. Трицикли до 125цц се возат со Б категорија. Yamaha Tricity на пример.
Tricity мислам дека беше таман.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Luki Junior

• Сениор
  • Пораки: 5044
  • The Spartan General
« Одговори #2849 на: 28 Февруари 2023, 06:30:02 am »

Сите категории ќе ти ги префрлат. Дури и Ц, Д, Е. Само за нив се дополагаат нивните дополнителни работи за да можеш да бидеш професионален возач.

Јас на пример преполагав и тестови и практичен дел (одамна пред да го усвојат правилото за препис на возачка дозвола).
Fehlende Pferde Sterken sind mit Wahnsinn ersetzt.