Ova za kilovatite mi e pobitno dali obrnuvaat vnimanie, posho za kola znam kaznuvaat niz bitola
понекогаш да, ама ретко... јас од прв ден возачка за А категорија, возам со над 100 киловати, ниеднаш не сум имал проблем... прво и основно ретко кој моторџија е запрен... еднаш им застанав, онака, пошто возев доволно споро и ме запреа... инаку во принцип не ни запираат моторџии.. веќе се откажаа
секако... ме имаат запрено за кацига, на семафор ме упецаа, и мене и пријателов, он со бугарски мотор исто без кацига... видоа и возачка и се, а не рекоа ништо туку мелеа за кацигите и после си отидоа, без казна да пишат... моторна единица беше тоа...
по закон мислам дека ако сака ке ти пише... ама ете, јас незнам и не сум чул до сега на некој да му е пишана казна заради возач почетник за А категорија 2 години.. исто како и за Б е 2 години... значи не сум чул а познавам по доста што прво попиле казни за немање возачка, па после и за киловати да има попиено... не се десило до сега во мој круг на движење...