Автор Тема: VW Golf MK7 GTI facelift  (Прочитано 80931 пати)

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
  • Пораки: 8952
Одг: VW Golf MK7 GTI facelift
« Одговори #75 на: 25 Јули 2017, 14:16:00 pm »
бидејки пред земање на колата можеш да добиеш ф-ра можеш ако сакаш да си извадиш каско а незнам како оди со проба таблици.

Јас до сега 3 коли имам земено од салон, си ги возев на мој ризик до регистрација тоа е тоа
А ако те рокне некој како е процедурата?

aко те рокне тоа се вика bad luck. ти немаш никакво осигурување а неговото нема да те покрие. Он може ке си плати прекршок и слично ама колата ти си ја оправаш.

Незнаев како е со пробни таблици ама ко шо пиша Сале најлесна работа ем најдобра ако земаш кола од Порше кое е со локација во палестина

Отсутен GTI16V

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 698
  • It ain't GTI if it's not 16V
« Одговори #76 на: 25 Јули 2017, 14:34:03 pm »
Знам за случаи (мислам дека неколку прочитав и тука на форум) кога од салон ти ја даваат нерегистрирана колата ниту осигурана, и како сега ти да ја однесеш до технички да ја регистрираш, треба да и се тресеш и ќе налета некој што не внимава. Така да би било ОК да можат барем да средат се од салон и во случаи кога колата треба да се носи во друг град да издадат привремени таблички.

Конкретно кај мене во случајот дел од сумата за колата е на лизинг, така да како што разбрав ќе си ја добијам регистрирана но ќе морам да си ја платам регистрацијата.

Кога сме кај лизинг, некој да сподели искуство?
Кажи конкретно што те мачи за лизинг?

Инаку штом колата ти е на лизинг, тогаш каското ти се вади од дента на регистрацијата, и започнува од 00:01 часот. Мојот голф мене ме чекаше со германски шампањ, регистриран, осигуран и каско. Не платив никаква додатна такса.

Па еве конкретно дали ја држат колата додека не започне да важи каското или можеш да ја земеш денот штом помине регистрација? Инаку како што веќе спомнав треба да платам регистрација и осигурување, е сега другото прашање ми е во врска со каското, ми понудија од Еуролинк првата година бесплатно но да се обврзам дека 3 години кај нив ќе бидам како осигуран. Што препорака имате за каското, дали да вадам фул со осигурување од кражби таму, штета некоја и сл како и да беше и каде имате најдобро искуство?

Отсутен S16-HGT

• Сениор
  • Пораки: 4442
  • НУКЛЕАРЕН КОМАРЕЦ
« Одговори #77 на: 25 Јули 2017, 14:37:06 pm »
бидејки пред земање на колата можеш да добиеш ф-ра можеш ако сакаш да си извадиш каско а незнам како оди со проба таблици.

Јас до сега 3 коли имам земено од салон, си ги возев на мој ризик до регистрација тоа е тоа

aко те рокне тоа се вика bad luck. ти немаш никакво осигурување а неговото нема да те покрие. Он може ке си плати прекршок и слично ама колата ти си ја оправаш.

Незнаев како е со пробни таблици ама ко шо пиша Сале најлесна работа ем најдобра ако земаш кола од Порше кое е со локација во палестина

Чка ?!  ;D

Отсутен Carpathian Lord

• Легенда
  • Пораки: 13915
« Одговори #78 на: 25 Јули 2017, 14:42:19 pm »
Уште колата не е произведена, а тек сме на 5та страна.
Па па па......

VW rulz.

Петта страна!

На нероден Голф, кроиме капа

Отсутен Banzai

• Blitzqueen
  • Легенда
  • Пораки: 9998
« Одговори #79 на: 25 Јули 2017, 14:54:06 pm »

Није тачно :) Штетата ја плаќа осигурувањето на тој што е виновен, а ти ќе јадеш казна дека си ја возел колата неосигурана.
За вкусовите не се дискутира, по нив се плука.

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
« Одговори #80 на: 25 Јули 2017, 15:05:52 pm »

Није тачно :) Штетата ја плаќа осигурувањето на тој што е виновен, а ти ќе јадеш казна дека си ја возел колата неосигурана.

не сам знајала, ама тоа ми е нелогично ти да возиш со нерегистрирано возило и плус да ти ја платат штетата

Отсутен kalimero

• Редовен
  • Пораки: 1847
« Одговори #81 на: 25 Јули 2017, 15:37:52 pm »
Најголемиот заеб е што било каско било Автоодговорност, почнува да важи од после 00:00 вечерта, значи и да имаш дата 25.07.2017, ти практично не си осигуран до 00:00.

Сега скоро имаше ситуација кога момак со пробни табли си ја подигна колата и после 20тина километри ја слупа на автопат, среќа мала штета па му рекоа да пишат ден покасно од тоа што реално се случи, за да може да му исплатат.

Отсутен Luki Junior

• Сениор
  • Пораки: 5039
  • The Spartan General
« Одговори #82 на: 25 Јули 2017, 15:43:59 pm »
....

Во Бугарија цела група со препродавачи-осигурителни агенти имаше со тоа 00:00 сврзани со полицијата. Што мито собраа од луѓето кои не читаат од кога почнува осигурувањето.....
Fehlende Pferde Sterken sind mit Wahnsinn ersetzt.

Отсутен Inter1

• Редовен
  • Пораки: 2821
« Одговори #83 на: 25 Јули 2017, 16:05:58 pm »
Mozes da napravis i od drugo vreme da ti pocnuva kaskoto. Mene kaskoto mi pocnuvase od 08:00 am da mi vazi. Inaku probni tablici se vadat kaj sto pravat tehnicki pregled, traat po sekjavanje 5 dena i bea neshto 2-3 iljadi denari. Neka je sa srechom :))

Отсутен smole

• Сениор
  • Пораки: 3068
« Одговори #84 на: 25 Јули 2017, 16:24:31 pm »
Ако сакаш да си сочуваш живци, од Винер не зимај ни каско ни АО ни станбено ни никакво друго осигурување.

Тоа се ѓубриња.

На долго и широко ќе објаснам на друга тема, наскоро.

Што побрзо да ти стигне голфот!

Отсутен GTI16V

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 698
  • It ain't GTI if it's not 16V
« Одговори #85 на: 25 Јули 2017, 16:30:48 pm »
@Inter1 траат 5 дена и се 1200 денари плус 200-300 денари некое патничко осигурување го плаќаш, финтата е што само ти смееш да се возиш у кола додека бидејќи осигурањето важи само за тебе.

Отсутен Carpathian Lord

• Легенда
  • Пораки: 13915
« Одговори #86 на: 25 Јули 2017, 16:45:46 pm »
....

Во Бугарија цела група со препродавачи-осигурителни агенти имаше со тоа 00:00 сврзани со полицијата. Што мито собраа од луѓето кои не читаат од кога почнува осигурувањето.....

А што мислиш кај нас што се прави цели 20 години? :)

И ред други работи се прават со ова каското.

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
« Одговори #87 на: 25 Јули 2017, 16:55:31 pm »
абе за Golf GTI беше темава :D

Отсутен Inter1

• Редовен
  • Пораки: 2821
« Одговори #88 на: 25 Јули 2017, 18:38:32 pm »
@Inter1 траат 5 дена и се 1200 денари плус 200-300 денари некое патничко осигурување го плаќаш, финтата е што само ти смееш да се возиш у кола додека бидејќи осигурањето важи само за тебе.

Jas kolku sto.znam vazi za site, a i da ne vazi togas full kaskoto ja opfakja cela kola so site vnatre :-)

Отсутен karajann

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 375
« Одговори #89 на: 25 Јули 2017, 19:26:55 pm »
Знам за случаи (мислам дека неколку прочитав и тука на форум) кога од салон ти ја даваат нерегистрирана колата ниту осигурана, и како сега ти да ја однесеш до технички да ја регистрираш, треба да и се тресеш и ќе налета некој што не внимава. Така да би било ОК да можат барем да средат се од салон и во случаи кога колата треба да се носи во друг град да издадат привремени таблички.

Конкретно кај мене во случајот дел од сумата за колата е на лизинг, така да како што разбрав ќе си ја добијам регистрирана но ќе морам да си ја платам регистрацијата.

Кога сме кај лизинг, некој да сподели искуство?
Кажи конкретно што те мачи за лизинг?

Инаку штом колата ти е на лизинг, тогаш каското ти се вади од дента на регистрацијата, и започнува од 00:01 часот. Мојот голф мене ме чекаше со германски шампањ, регистриран, осигуран и каско. Не платив никаква додатна такса.

Па еве конкретно дали ја држат колата додека не започне да важи каското или можеш да ја земеш денот штом помине регистрација? Инаку како што веќе спомнав треба да платам регистрација и осигурување, е сега другото прашање ми е во врска со каското, ми понудија од Еуролинк првата година бесплатно но да се обврзам дека 3 години кај нив ќе бидам како осигуран. Што препорака имате за каското, дали да вадам фул со осигурување од кражби таму, штета некоја и сл како и да беше и каде имате најдобро искуство?
Каско можеш да извадиш со про-фактура или фактура на која го има бројот на шасија, без разлика дали ти е земена колата и нема врска со регистрацијата.
Пробни таблици за ново возило можеш да извадиш без да го носиш возилото на технички.
Процедурата е следна:
-Вршите примопредавање на колата.
-Ти ги спремаат документите во различни папки(за пробни таблици, регистрација и сл.).
-Продавачот ја вади колата од салон и ја паркира на паркингот.
-Одиш да вадиш пробни таблици.
-Се враќаш во салонот и си ги ставаш пробните таблици.