Автор Тема: VW Golf MK7 GTI facelift  (Прочитано 80919 пати)

Присутен MarceCvarce

• Легенда
  • Пораки: 8952
Одг: VW Golf MK7 GTI facelift
« Одговори #60 на: 25 Јули 2017, 11:19:40 am »
нема врска толку приоритетот на Македонски клиент него кога нарачуваш нешто што го нема толку се чека тоа е.

Отсутен Carpathian Lord

• Легенда
  • Пораки: 13915
« Одговори #61 на: 25 Јули 2017, 12:24:41 pm »
Не знам дали сте гледале како прават delivery во Wolfsburg. Си имаш термин, си одиш во централата. Ти даваат кафенце. Ти даваат тикет за колата и си ја следиш на екран до каде е испораката. Ти ја регистрираат таму на лице место. Доаѓаш. 0км на шалт табла. Палиш ти прв и заминуваш :)

Отсутен S16-HGT

• Сениор
  • Пораки: 4442
  • НУКЛЕАРЕН КОМАРЕЦ
« Одговори #62 на: 25 Јули 2017, 13:06:54 pm »
...и на прва раскрсница chain jump  ;D

Присутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 54983
  • Махер
« Одговори #63 на: 25 Јули 2017, 13:10:04 pm »
Не знам дали сте гледале како прават delivery во Wolfsburg. Си имаш термин, си одиш во централата. Ти даваат кафенце. Ти даваат тикет за колата и си ја следиш на екран до каде е испораката. Ти ја регистрираат таму на лице место. Доаѓаш. 0км на шалт табла. Палиш ти прв и заминуваш :)
Ова не ни смее некако другачие да е. Незнам како даваат нерегистрирани коли од салон. Ама ги мрзи да го ДОВРШАТ ПРОЦЕСОТ НА ПРОДАВАЊЕ НА КОЛАТА и тоа е тоа. Има и кај нас некои што ти нудат и нови и половни коли клуч на рака - како што треба. А не јас да трчам да регистрирам, и да се плеткам со глупости, за кои не ни знам како се прават. Селското да си го терам како аргат.

Отсутен GTI16V

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 698
  • It ain't GTI if it's not 16V
« Одговори #64 на: 25 Јули 2017, 13:23:17 pm »
Знам за случаи (мислам дека неколку прочитав и тука на форум) кога од салон ти ја даваат нерегистрирана колата ниту осигурана, и како сега ти да ја однесеш до технички да ја регистрираш, треба да и се тресеш и ќе налета некој што не внимава. Така да би било ОК да можат барем да средат се од салон и во случаи кога колата треба да се носи во друг град да издадат привремени таблички.

Конкретно кај мене во случајот дел од сумата за колата е на лизинг, така да како што разбрав ќе си ја добијам регистрирана но ќе морам да си ја платам регистрацијата.

Кога сме кај лизинг, некој да сподели искуство?

Присутен MarceCvarce

• Легенда
  • Пораки: 8952
« Одговори #65 на: 25 Јули 2017, 13:35:23 pm »
бидејки пред земање на колата можеш да добиеш ф-ра можеш ако сакаш да си извадиш каско а незнам како оди со проба таблици.

Јас до сега 3 коли имам земено од салон, си ги возев на мој ризик до регистрација тоа е тоа

Отсутен SaleSk

• Сениор
  • Пораки: 6128
  • 69
« Одговори #66 на: 25 Јули 2017, 13:39:39 pm »
Гледам не сте запознаени.
Прво кај нас во салон сите се ценкаат за некое евро помалку да платат.
Второ ако не добијат попуст, бараат некој рекламен материјал, ранци, незнам церади, маици, капи, било што, за на крај да изнудат и пенкало, па као у стилу, види, од салон пенкало ми дадоа.
Трето, кога веќе сме такви љангари, зошто па некој да има обврска нас да ни регистрира возило итн итн ?
За да не се секираш од салон, нерегистрирана кола да возиш, ке одиш до најблиската станица за технички преглед и ке си извадиш пробни таблички. Мислам дека 1200 денари беа ако не се лажам.
За 20е некој се дрзна да плаче и коментира, а ваму у салон се циганчи за пенкалце?
Смејурии.
А претходно извадил 30 000 евра и купил пасат, боли глава. И попуст извлекол на него, 400 евра.
И сега многу му се 20 евра за пробни?
Све тоа на клоци би дигнал.

Ајде да видиме тие во Германија што им ги регистрираат колите дали добиваат попусти и дали се еврејчат за пенкало или мрчат таблицата да им била со две со две или 4 исти или незнам што бројки.
Цалензи бе бате, све може. Ако сакаш у 4 кура на таблица ке имаш, плати си и не мрчи.
Dusevno bolniot covek nikogas ne napagja bez pricina.Po toa se razlikuva od normalnite ludje.

Отсутен achtung

• Сениор
  • Пораки: 6642
« Одговори #67 на: 25 Јули 2017, 13:40:12 pm »
...и на прва раскрсница chain jump  ;D
На другата три курви ти го исмукувааат за да и биде убава срејчата.
Едит: сале што ти се увртеа четирите кура на таблицата?

Sent from my EVA-L09 using Tapatalk
« Последно менување: 25 Јули 2017, 13:46:39 pm achtung »

Присутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 54983
  • Махер
« Одговори #68 на: 25 Јули 2017, 13:44:39 pm »
бидејки пред земање на колата можеш да добиеш ф-ра можеш ако сакаш да си извадиш каско а незнам како оди со проба таблици.

Јас до сега 3 коли имам земено од салон, си ги возев на мој ризик до регистрација тоа е тоа
А ако те рокне некој како е процедурата?

Отсутен zlatkoa

• Сениор
  • Пораки: 3257
« Одговори #69 на: 25 Јули 2017, 13:47:19 pm »

А ако те рокне некој како е процедурата?

Има две опци:

1. Јаже
2. Цијанид

Со јажето ќе мора на дрво да се обеси. Цијанидот може во слупаната нова кола од салон да го испие.

Отсутен Carpathian Lord

• Легенда
  • Пораки: 13915
« Одговори #70 на: 25 Јули 2017, 13:57:13 pm »
Мислам дека за пробни таблици мора возилото да има технички преглед.

Е сеа не знам како е за нови возила од салон. За техничка исправност мислам кај нови не се прегледува одреден период.

Отсутен Luki Junior

• Сениор
  • Пораки: 5039
  • The Spartan General
« Одговори #71 на: 25 Јули 2017, 13:57:35 pm »
...

За 15 евра можеш да си избереш таблица каква сакаш во Дојчланд. Регистрацијата од страна на дилерот исто така чини некаква симболична такса од 10-20 евра.
Тие ќе средат таблици, чекање, и ќе си ги платат сите такси што се во тоа центарот за регистрирање, ама ти ќе си платиш за услугата. И тоа е тоа...

Да, сѐ оди мазно. Ама не е бесплатно.

Инаку, со еден другар гледавме во живо во Волфсбург. Интересна работа.  :)
Fehlende Pferde Sterken sind mit Wahnsinn ersetzt.

Отсутен GTI16V

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 698
  • It ain't GTI if it's not 16V
« Одговори #72 на: 25 Јули 2017, 14:03:49 pm »
Еј не ми забегувајте оф топик, ќе ве пријавам на лошиот чичко :D

Отсутен vlatko.klp

• Сениор
  • Пораки: 6477
« Одговори #73 на: 25 Јули 2017, 14:04:16 pm »
Знам за случаи (мислам дека неколку прочитав и тука на форум) кога од салон ти ја даваат нерегистрирана колата ниту осигурана, и како сега ти да ја однесеш до технички да ја регистрираш, треба да и се тресеш и ќе налета некој што не внимава. Така да би било ОК да можат барем да средат се од салон и во случаи кога колата треба да се носи во друг град да издадат привремени таблички.

Конкретно кај мене во случајот дел од сумата за колата е на лизинг, така да како што разбрав ќе си ја добијам регистрирана но ќе морам да си ја платам регистрацијата.

Кога сме кај лизинг, некој да сподели искуство?
Кажи конкретно што те мачи за лизинг?

Инаку штом колата ти е на лизинг, тогаш каското ти се вади од дента на регистрацијата, и започнува од 00:01 часот. Мојот голф мене ме чекаше со германски шампањ, регистриран, осигуран и каско. Не платив никаква додатна такса.

Отсутен osmica8

• Легенда
  • Пораки: 11741
  • Архитект
« Одговори #74 на: 25 Јули 2017, 14:15:13 pm »
Уште колата не е произведена, а тек сме на 5та страна.
Па па па......

VW rulz.