куоре, дени и зеро горе доле напишавте она што сакав и јас да го напишам на темава, но не е битно што ние мислиме и како ги гледаме податоците, битно е тоа што мвр ќе пере мозок на граѓаните преку весници и телевизија дека има резултат од казните и од новите закони за сообраќај. погоре во текстот сретнав дека голем дел на сообраќајките се должи на тесни грла не убаво обележани патишта, немало место за пешаци и точаци, а во наердната реченица дека треба да продолжат со казнување и со построги казни. па да ви ебам тоа глупаците па ја што возам 10км/х појше од дозволено сум крив или 90% од патната инфраструктура која што е катастрофа. многу ретардирана држава сме, ама тоа е тоа ќе го јадеме кај бисер за не пропуштање пешаци затоа што пешакот поради возилото паркирано непосредно пред самиот пешачки премин му пречи на самиот пешак и овој мора да се симне доле на коловозот за да види дали може да помине, а ти како шофер од самото возило кое што е паркирано не можеш да го видиш пешакот и чичко полицаец ќе застане и ќе те пише 350 евра и 3 месеци дозвола затоа што не си пропуштил пешак. еба да ти ебам ретардираната држава у г'з да ти ебам. и ќе ми каже да не возам после 11 коа нема живо пиле на улица а оние гускине, татини мази што возат коли и џипови со наполнети 18 години ги праат најголемите фрки и глупости во сообраќајот во најголемата гужва кога треба да се оди на работа/факултет.
Во врска со кружните текови, не се за кај нас, затоа што за да тече без проблеми сообраќајот во кружниот тек треба да се сигнализира(жмигавец) ама не бре што ќе троши сјаличката него коа ќе му текне ќе си искочи од кружниот тек, и втората лента во кружниот тек е стаена за украс, за поубаво да изгледа пошто никој не се движи во неа, а таа е токму направена за тоа, влагаш и излагаш у надворешната лента, се движиш во внатрешната, ама иди објасни му го на простиов народ тоа.
За малце ќе се учукав пред некои си 4-5 месеци на раскрсницата кај црвен крст, си чекам на црвено ми се пали зелено тргам, овие што вртат лево уште се движат и им свирам ги пичкарам и еден фин господин подзастана за да ми каже дека и тој семафор што е за лево е на зелено. после 5-6 секунди се исклучи тој за лево и среќа поминав без никакви последици.