Автор Тема: Половно возило - Нисан Микра, Поло, Корса Ц, Пунто, Пежо 107 ?  (Прочитано 24046 пати)

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43718
  • Il Moderatore
Радиото е последен проблем, има  многу луѓе кои сакаат квалитетен звук, кој не се добива со фабричко радио.......И уставри зошто наместо да му предложиме кола на човеков си ги мериме.

Он топик
Микра е со ист мотор од клио, модус, не знам само шо КС. така да добро е

Nissan, ако е 1.4 не е ист моторот со Klio/Мodus... имам дома Note со 1.4 мотор (што би се рекло МПВ варијанта на Микра), така да знам со сигурност дека не се истите мотори од Renault.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен stefanel984

• Редовен
  • Пораки: 1132
Ни 1.5 дци, то не е ист, јас мислам дека дизелите имаат ист модор со друга знак.

Отсутен kalimero

• Редовен
  • Пораки: 1847
Здраво дечки,

Јас сеуште барам кола..Малку тешко е да се најде во добра состојба за буџетот, али тоа е:

Начекав добра корса на огласов, па ми треба ваше мислење за овој модел:

http://www.anibis.ch/it/automobili-vetture-da-turismo--113/opel-corsa,-2007,-178'000-km--18093320.aspx?loc=sion&sct=vs&sdc=30&aral=833_2000_,834__2500&aidl=13589&fcid=113

Како се покажани механички овие, добар/лош мотор, подвозје?

Na rabota imame tri, od koj ednata na 10.000 imase nekoj problem so lanceto. Go sredija u garancija, drugite muka nemaat.
Vo sporedba so drugite od taa klasa trosat najmnogu, a i motorot e prilicno trom kako za 1.2.

E sega ako go trgneme toa pogore, super e sklopena kako kola, ima mnogu prostor, ubavo vozi prilicno se stegnati i deluvaat doverlivo nekako, i imas cuvstvo deka vozis kola a ne tenekija.

Zaklucok: Jas bi kupil Corsa, za moj kriteriumi e odlicno vozilo (otkako se ke se stavi na kantar).

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43718
  • Il Moderatore
Ни 1.5 дци, то не е ист, јас мислам дека дизелите имаат ист модор со друга знак.

Не знам за дизелите. За конкретниов бензинец, сигурен сум дека нем врска со на рено 1.4 бензинците.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен stefanel984

• Редовен
Добро не се 100% идентични, меѓутоа имаат заеднички елементи, бар по она што читав.  Микра е скроз различна од клио.  Инаку истата прича беше и со daewoo Nexia, абе опел астра е , ама не е ;).

Отсутен WorM

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 616
Дечки, дуго време ама не бев нешто присутен (од здраствени причини).. Да дадам фидбек..Ја купив микрата и ја возам више две недели..одлично количе за градска, тивок мотор, лесни команди за возење и доста солидно изработена у ентериер...
Ќе ја представам у гаража наскоро, ко ќе соберам некое време..

Фала на сите за помош!

Отсутен stefanel984

• Редовен
добар избор, со здравје да се вози.