Автор Тема: Половно возило - Нисан Микра, Поло, Корса Ц, Пунто, Пежо 107 ?  (Прочитано 24049 пати)

Отсутен Prcot

• Сениор
  • Пораки: 3464
У право си. Ама нека стои ушт еднаш ова овде, да си знае не да се пцуе после со изборот.

Кими алал да ти е како јаоткопа сликава од најотпремената корса не знам. Корсава погоре дури изгледа симпатично, но да бидеме реални батка 99% од корсите не изгледаат вака како на твојата слика. Го делам мислењето на Карпатскио, корса има едни од најмизерните ентериери евр. Ајде ќе си речеш еве човеков половна ја купил убава цена му понудиле па голтнал преку ентериерот и целокупната евтиноќа на колата и си рекол ајде ГЕРМАНСКО Е јер германско е уау и нема боље. Ама оние што отишле и ја купиле НОВА од салон? Е тие тие не можам да ги сватам што мислеле, дали тие имаат очи и некое чуство за убаво за фино? Покрај поло, ибица, клио овој отишол купил корса нова и опрчил 12.000 еу за неа. Алал да му е.

Отсутен Zaffy

• Почетник
  • *
  • Пораки: 27
У право си. Ама нека стои ушт еднаш ова овде, да си знае не да се пцуе после со изборот.

Кими алал да ти е како јаоткопа сликава од најотпремената корса не знам. Корсава погоре дури изгледа симпатично, но да бидеме реални батка 99% од корсите не изгледаат вака како на твојата слика. Го делам мислењето на Карпатскио, корса има едни од најмизерните ентериери евр. Ајде ќе си речеш еве човеков половна ја купил убава цена му понудиле па голтнал преку ентериерот и целокупната евтиноќа на колата и си рекол ајде ГЕРМАНСКО Е јер германско е уау и нема боље. Ама оние што отишле и ја купиле НОВА од салон? Е тие тие не можам да ги сватам што мислеле, дали тие имаат очи и некое чуство за убаво за фино? Покрај поло, ибица, клио овој отишол купил корса нова и опрчил 12.000 еу за неа. Алал да му е.

Грешка си. Тоа што се носи најголемото ѓубре кај нас е друга работа. Како и секое друго возило има пакет и пакет. Кога ја земав јас мојата Корса од Авто Куќа(во олимиписки додека постоеше). Изгледаше вака:

Од автоматска клима/автоматски прозори/греење на седишта итн итн. Беше платена 16.500е. Колку пари толку убав ентериер. Така иде тоа. Вие сакате да дадете 2-3-4 илјади евра а да добиете кола што била платена од 10 до 20 илјади евра со највисок пакет на опрема.

Отсутен stefanel984

• Редовен
  • Пораки: 1132
И на брат ми беше со слична маска од германија увезена. Без тој долниот дел. Ама твојава е со космо или опц  ниво????

Отсутен Prcot

• Сениор
Секоја чест Зафи стварно 16 000 евра за кола со толку многу елементи на ефтиноќа браос! Што толку те привлече да даеш толку пари за колава искрено кажи ми не интересира?

Отсутен Zaffy

• Почетник
  • *
  • Пораки: 27
Да колата беше еден вид на опц, само тоа време беа со ознака GSi - Grand Sport Injection. 1.8 мотор 123 коња.

Секоја чест Зафи стварно 16 000 евра за кола со толку многу елементи на ефтиноќа браос! Што толку те привлече да даеш толку пари за колава искрено кажи ми не интересира?

Секој со неговите видувања. Можеби сега има елемнти на „ефтиноќа“ ама пред 13 години(2004) не беше баш така.
« Последно менување: 24 Јануари 2017, 12:24:28 pm Zaffy »

Отсутен Prcot

• Сениор
Тоа зборам јас, за конкуренцијата. На пример колку и да ја платиш нема да добиеш шал табла која нема да да изгледа катастрофално лошо и филингот на ефтина пластика уште ќе го има. Коа ќе затвориш врата звукот на ламарина сеуште присутен и уште 300 работи кои сега не ми текнуваат. За разлика рецимо од Ибица 2004. Ибицата е дефиниција за кола за разлика од корсава.

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 29669
    • CARclub.mk
Абе до некаде си во право, ама ние генерално имаме проблем со плаќање многу пари за мали коли.

Ептен беа добри оние Полцата што ги донесоа.. Fresh или како и да беше ознаката. Топтан опремени, со сончев кров, одлични седишта, кожни детали, сите тракатанци, 1.2 TSI со 105 коња - и коштаа 15.000 евра. Едвај продадоа едно.

Отсутен Prcot

• Сениор
Да биле 1.6 тди ќе отидеа ко алва.

Отсутен stefanel984

• Редовен
Да ама сите го купија голиот ГОЛФ, да не ја оптеретуваме темава, јас купив пред година и пола CEED, ама со повисоко опрема и помал бензин мотор. Пример 207 на женичкава купена е на ново 14.500 дизел, ама гол рукац, 2007 клима обична, ЦБ, абс...пре би дал да купува на ново, лично тие пари за поопремен бензинец. Мене лично ми е битна опремата.

Отсутен hrn

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 530
зависи кој како си ужива во колата, некој сака само да му биде превозно средство од одма до работа и чат пат по одмори и смао редовни сервиси да бидеме реални секој знае што да купи кога би имал пари нели? Здравје ја планирам за 18 иљади евра да зеам киа спортаж имаше сеа гледав на страната 18 и нешто ситно 1.6 дизел авд со фул опрема за тие пари одлично ново возило.Не е кузнае каков теренец али за кај нас е одлична.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 54990
  • Махер
Да биле 1.6 тди ќе отидеа ко алва.
Фала богу.

Кај си го платил скапо па и да ти троши и да неможе плин и да не држи цена. Добро е и тоа едно што се продало.

Отсутен KaZaN

• Сениор
  • Пораки: 3905
  • Шуруп Мајстор
    • Шуруп Мајстор
Тоа зборам јас, за конкуренцијата. На пример колку и да ја платиш нема да добиеш шал табла која нема да да изгледа катастрофално лошо и филингот на ефтина пластика уште ќе го има. Коа ќе затвориш врата звукот на ламарина сеуште присутен и уште 300 работи кои сега не ми текнуваат. За разлика рецимо од Ибица 2004. Ибицата е дефиниција за кола за разлика од корсава.
За Ибица-та се слагам. Ама далеку е поубава од клиото шо е како некомплетно внатре, ко да му фали нешто, ко да му фалат копчиња, како сиромашно... Или пунтото со тоа калориферот таму горе, и радионо... Копчиња поставени едно до друго, со простор меѓу нив, како југо на времето...

Неспоредливо е подобра од ова:

Или ова:

Мислам да се разбереме... Корсава не ми се свиѓа (да ми се свиѓаше ќе ја купев место Ц2-ката), ама да ми дадат да бирам, секогаш ќе ми е пред пунто, клио или поло...

Отсутен kimi makedonski

• Редовен
  • Пораки: 2748
  • Слобода или смрт
Ибица пред 2-3 години се продаваше нова со дупка место радио.

Отсутен stefanel984

• Редовен
Радиото е последен проблем, има  многу луѓе кои сакаат квалитетен звук, кој не се добива со фабричко радио.......И уставри зошто наместо да му предложиме кола на човеков си ги мериме.

Он топик
Микра е со ист мотор од клио, модус, не знам само шо КС. така да добро е
Корсата е ОК, само 1.2 16в или 1.4 или дизел.
Пунто не, ради брзо расипливата и скапа предница.
107 не скапо е за исити пари добиваш исто годиште 206 или ц2.
Полата се скапи.

Отсутен WorM

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 616
Здраво дечки,

Јас сеуште барам кола..Малку тешко е да се најде во добра состојба за буџетот, али тоа е:

Начекав добра корса на огласов, па ми треба ваше мислење за овој модел:

http://www.anibis.ch/it/automobili-vetture-da-turismo--113/opel-corsa,-2007,-178'000-km--18093320.aspx?loc=sion&sct=vs&sdc=30&aral=833_2000_,834__2500&aidl=13589&fcid=113

Како се покажани механички овие, добар/лош мотор, подвозје?