Автор Тема: VW Golf MK7 Variant 1.4 TSI  (Прочитано 87172 пати)

Отсутен osmica8

• Легенда
  • Пораки: 11741
  • Архитект
Одг: VW Golf MK7 Variant 1.4 TSI
« Одговори #75 на: 21 Април 2017, 08:24:21 am »
Новиот вентус го фалат многу во 16ка димензија, зема и некои награда. Кинерџи еко си се у топ 3 на сите тестови за 14ки и 15ки.
Извини влатко шо малце ти ја отерав у гуми темава. :)

Јас го возам новиот вентус. Претходно го имав стариот. На 16ка.
На влажно и на тргнување на семафори ми изгледа како да пролизгува.
Некако стариот вентус како повеќе да имаше грип, така мое субјективно мислење.
Иначе се тивки и меки. Немам замерки на пример кога возам појако на плетвар или стража.

Отсутен vlatko.klp

• Сениор
  • Пораки: 6480
« Одговори #76 на: 08 Мај 2017, 08:29:15 am »
Пред недела дена ја поминав хаубата за проба со глина па потоа со Fusso Coat 12. Во петокот ја поминав цела кола и што да кажам. Све ме боли и доста мачен процес особено со глината. Мислев дека ќе оди побрзо ама буквално цела кола беше со мали точки од прљавштина и тар кои полека успеав да ги отстранам со глината, ама доста мачен и долг процес. Мислам дека вкупно 3-4 саати изгубив само со глината. Восоков (ако така може да се каже) е доста тежок за пребришување ама го тестирав вчера.

Колата беше доста прљава преку викенд од возење на земјен пат а чистењето не било никогаш полесно  :D ... поминуваш со ВАП не ни треба повеќе. Ниту шампон ништо, колата е стакло. Задоволен сум многу од восоков во смисол на заштита али веднаш после перење се лепи прашина ненормално. Многу лесно се чисти прашината сега, ама ненормално е колку фусово привлекува прашина, како да е црна кола  :). Цела кола е со swirl marks од два пати перење во Македонија лани во вош фабрик и еднаш кај официјален дилер перена после примопредавање. Сам ја перам само со вап без никаков контакт ама штетата е веќе направена. Се решив за восоков колку толку да се заштити, и во Македонија ќе оди кај даме на едно професионално полирање.
После многу мачно чистење со глина и нанесување фусо

Отсутен AND_031

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 399
« Одговори #77 на: 08 Мај 2017, 15:06:14 pm »
(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)
Oдлично излегло. Имам иста боја "Candy White" на Голфов само мој е мк6, а богами и истиот проблем ми се случи. Јас ја поминав со Turtlewax глина, па TurtleWax полир+восок и на крај SONAX полимерна заштита. Самата кола на допир доби текстура како обложена со силкон. Ефектот на бегање на вода од колата е одличен ама прашина кога се вози по неасфалтиран пат се лепи на колата еден куп. Од друга страна перење на колата сега е 5 минути работа а заштитата не се одмива воопшто лесно.

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
  • Пораки: 8961
« Одговори #78 на: 08 Мај 2017, 16:13:16 pm »
дечки ако само возење по неасфалтиран пат ви е проблем, тогаш гајле немате, колку често возите офф роуд за да е ова проблем

ако @AND_031 е од скопје е тоа е проблем зошто прашина има колку ти душа сака, асфалт не мења многу

Отсутен vlatko.klp

• Сениор
« Одговори #79 на: 08 Мај 2017, 16:18:56 pm »
Мојата боја е pure white , candy white е малку потемна. Прашина фаќа веднаш после перење, одма се лепи ради заштитата. Муабетот со земјен пат беше друг.

Отсутен GTI16V

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 698
  • It ain't GTI if it's not 16V
« Одговори #80 на: 16 Мај 2017, 14:07:30 pm »
@vlatko.klp топ е Голфчето. Од каде ја купи глината?

Отсутен GTI16V

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 698
  • It ain't GTI if it's not 16V
« Одговори #82 на: 22 Мај 2017, 12:23:51 pm »
Благодарам @vlatko.klp

Отсутен vlatko.klp

• Сениор
« Одговори #83 на: 17 Јуни 2017, 18:54:50 pm »
Како лета времево еј...
365 дена подоцна 25.685км. Уште некој месец и прв редовен сервис. Да ви кажам искрено уште мириса на ново  :D али со доста повеќе гребаници
Си заслужи роденденско миење
« Последно менување: 28 Јуни 2017, 08:09:53 am vlatko.klp »

Отсутен vlatko.klp

• Сениор
« Одговори #84 на: 28 Август 2017, 07:09:28 am »
Минатата недела стигнаа калниците и тач ап боичка за неколку места што имам гребаници, али тоа не ми се фаќа сам здравје наредно лето во Македонија.
Све беше убаво објаснето во инструкциите, мораше сепак да се вадат тркалата зошто на 2 места од секоја страна треба да се буши материјалот што е позади тркалото. Вкупно време околу 2 часа уз пиво. Нормално, и убаво перење пред монтирање за да нема прашина/песок од кога ќе се монтираат калниците. Јас задоволен. Наредна недела прв официјален сервис на 30.000 и ќе видиме како ќе помине.

Напред

Позади

Комплет

Отсутен Inter1

• Редовен
  • Пораки: 2821
« Одговори #85 на: 28 Август 2017, 09:35:12 am »
Bandazive so sto gi svetna?

Отсутен vlatko.klp

• Сениор
« Одговори #86 на: 28 Август 2017, 10:16:21 am »
Bandazive so sto gi svetna?
Ништо, со микрофибер ги исушив од капките вода :) еднаш неделно перење од прилика и тоа е тоа.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34097
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #87 на: 29 Август 2017, 01:19:55 am »
Паметна работа ова калнициве...

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
  • Пораки: 8961
« Одговори #88 на: 29 Август 2017, 10:44:01 am »
Од каде ги нарача калниците? Локално кај тебе или ebay?

Отсутен vlatko.klp

• Сениор
« Одговори #89 на: 29 Август 2017, 10:48:19 am »
Од каде ги нарача калниците? Локално кај тебе или ebay?
Од Германија http://shop.ahw-shop.de/vw-teile