Автор Тема: VW Golf MK7 Variant 1.4 TSI  (Прочитано 87905 пати)

Отсутен Molec

• Сениор
  • Пораки: 4759
  • (Oo\(|||)°(|||)/oO)
Одг: VW Golf MK7 Variant 1.4 TSI
« Одговори #210 на: 31 Јануари 2019, 11:34:49 am »
Машала Влатко ги вртиш километрите, јас сум на 17000 моментално и поминаа 2 илјади од сервис кога правев.
Епа и јас да имав ГТИ сигурно немаш 60.000 да ги направам за 2ипол години :)

Иначе вчера ми спомнаа зимските гуми ми се 5мм што значи веќе наредна година треба да се спремам за нови...листам по форумов и до сега со зимскиве сум поминал точно 20,600км а веројатно до Март/Април ќе поминам уште 2,000км најмалце што значи дека за не повеќе од 25.000км дошле до границата од 4мм. Мислам дека ова е испод просек, некако малце траат според мене.

Дали пак би зел Нокиан? НЕ. Добри страни се тивка гума, одлични за на многу длабок снег ама на влажен коловоз ме разочаруваат. А како најголем минус секако би рекол дека од сезона до сезона значително им се намалуваа перформансите. Се надевам дека ќе земам континентал тс860, ама отом потом.
И јас не би земал Nokian WR D4 ако зборуваме за истиот модел. Премногу се гласни при тргни застани и ниски брзини, до тој степен што мислев дека имам некој проблем со подвозје/лагери. Можеби поради агресивниот сетап на подвозјето па заради аголот бучат, како и да е не би ги купил пак. Од перформансите задоволен сум генерално, особено на снег.

Присутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 29719
    • CARclub.mk
« Одговори #211 на: 31 Јануари 2019, 12:02:47 pm »
Јас сум ептен задоволен од перформансите на снег и мокро од моите WR D3. Мислам дека ова им е 6-та сезона и си бркаат работа одлично, а немаат поминати повеќе од 15-тина илјади километри.

Да бидам искрен, не сум приметил некаква бучност, повеќе имам проблем што Голфот ми изгледа ко неухранет со 16-ките. :D

Отсутен GTI16V

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 698
  • It ain't GTI if it's not 16V
« Одговори #212 на: 31 Јануари 2019, 13:55:52 pm »
Јас возам Hankook Winter iCept, на почеток некако не бев задоволен може и ради колата да беше проблемот, една сезона ги возев на Акордот. Сега им е трета сезона, имам преку 10000км со нив на мокар коловоз се во ред, откако ги возам на седмицата се солидни и на снег.

Отсутен vlatko.klp

• Сениор
  • Пораки: 6487
« Одговори #213 на: 06 Февруари 2019, 18:11:55 pm »
Успут муабетов за нокианов денеска сабајле идам на работа и еден позади цело време ми блиндира си викам што курац му е све да ти ебам.

Завршувам со работа, палам кола и возам накај дома, и нешто не е како што треба. После 20 секунди се пали low pressure check rear left tire и си викам у курац затоа батката од сабајле ми блиндира, а јас за џабе го опцув до трето колено. Приметувам дека колава е легната на лево и возам полека до најблискиот вулканизер. Успут повторно еден батка со џип ми блиндира и му кревам рака у смисол ОК батка фала знам дека гумата е издишана. Застанувам на бензиска во меѓувреме да видам што се дешава и се слуша само псссссссссссссссссссссс како дише гумата. Ја пумпам колку да не возам на бандаж до вулканизер, пошто гумата не беше дупната него си пушташе на едно место.

Стигнав во вулканизер некако, ја извадија гумата ја ставија под вода, го најдоа местото каде што беше дупната ја средија за 15-20 минути. Ова нокианов ми иде на живци, више никад. Бучна гума после 3 сезони, на влажен коловоз лизга, можам само да ја пофалам за на снег каде што е неприкосновена.

Отсутен smole

• Сениор
  • Пораки: 3075
« Одговори #214 на: 13 Март 2019, 20:55:04 pm »
Дали го користиш старт-стоп системот, и ако не дали го гасиш на секое палење на колата или имаш најдено начин како перманентно да се изгаси?

Отсутен vlatko.klp

• Сениор
« Одговори #215 на: 14 Март 2019, 10:34:57 am »
Цело време го користам, мене лично ме смирува кога дремам на семафор и во комбинација со аутохолд е благодет. Голфот има многу добра изолација и кога работи старт стоп баш е кул.

А за перманентно гасење само преку ваг-ком иначе ќе мора на секое палење да гасиш со копче.

Отсутен vlatko.klp

• Сениор
« Одговори #216 на: 23 Март 2019, 11:30:57 am »
Денеска на 62,875км ставен летниот сет.

Зимскиов ги имзерив некаде се околу 5мм што значи дека ќе ги користам и наредна зима, само што не сум сигурен дали ќе издржат цела сезона. Според страниве што ги излистав на темава имам поминато со нокианов 23,600 км и има уште возење останато во нив.

Отсутен vlatko.klp

• Сениор
« Одговори #217 на: 21 Април 2019, 20:22:40 pm »
После 2300км пат испрана кај на бушав автоматската пералната, јас презадоволен. Програма од 300 денари.

Само за илустрација каков беше предниот браник. Во Србија на автопат имаше на моменти наезда на мушички и само ги слушаш како маваат и ги колев сите  ;D

Присутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 29719
    • CARclub.mk
« Одговори #218 на: 21 Април 2019, 20:25:07 pm »
Туууу, покољ.

Отсутен Ordevski

• Редовен
  • Пораки: 1658
« Одговори #219 на: 21 Април 2019, 21:12:14 pm »
https://youtu.be/P9pjPIiUTVY

Sent from my SM-G935F using Tapatalk

Отсутен Ipkisija Meskosa

• Легенда
  • Пораки: 8726
  • Пичлеме
« Одговори #220 на: 21 Април 2019, 23:28:59 pm »
После 2300км пат испрана кај на бушав автоматската пералната, јас презадоволен. Програма од 300 денари.

Само за илустрација каков беше предниот браник. Во Србија на автопат имаше на моменти наезда на мушички и само ги слушаш како маваат и ги колев сите  ;D

(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)

Аман бе, за гласање си дојде... можеше и од дијаспората, не ти кажаа? :)

Добредојде и арно шо си ја измил, Анима Дунди ќе те ицепеа што си покосил толку дивеч :)

Отсутен godofspeed

• Редовен
  • Пораки: 2843
« Одговори #221 на: 22 Април 2019, 01:02:56 am »

Затоа нема цензус.... си го потепал све :D

Отсутен vlatko.klp

• Сениор
« Одговори #222 на: 22 Април 2019, 10:01:58 am »

Аман бе, за гласање си дојде... можеше и од дијаспората, не ти кажаа? :)

Добредојде и арно шо си ја измил, Анима Дунди ќе те ицепеа што си покосил толку дивеч :)
Eeee а замисли вчера идам да гласам, искачам од училницата и во тој момент Иванов со еден куп обезбедување влага и он да гласа, што се вика си намигнавме :)

Отсутен Bravo

• Редовен
  • Пораки: 1753
« Одговори #223 на: 22 Април 2019, 16:35:56 pm »
Да погодам за кој си гласал?

:))))

Отсутен vlatko.klp

• Сениор
« Одговори #224 на: 22 Април 2019, 17:20:40 pm »