Првпат на форумот? Добредојдовте, и погледнете ги правилата!CARclub.mk е достапен и на Facebook како и на Twitter!
Даме ќе ми ја напраиш ли без пари колата?
Ако купиш нова кола од 100-200к евра тогаш тури му и керамика ама на коли од 10-20к нема никаква смисла и се само пари фрлени во ветар.
Не се разбирам али колку што знам , колата да е испрана и полирана и восоцирана е 70% зафат ради естетика, 30% заради заштита. И ми се допаѓа, затоа и секоја година редовно го правам тоа...Е сега, керамиката, ако не се лажам за таа цена е 100% заштита....но не знам точно од што.Живеам во Скопје и паркирам во катна гаража...Дали керамика ке ме заштити од:- скопски град како лани летото.- вдлабнатина/гребаница од отварање на врата на соседната кола паркирана до мене во катна.- гребаница од клуч на некој кој немал м*да лично да ми каже што мисли, па се искажал на мојата кола.- гребаници на пластични лајсни на преден и заден браник кои сум ги потчукнал поради непрегледонст при паркирање..итд.Прашувам бидејќи во сите овие случаи, со каско осигурвање го решавам проблемот.
Живеам во Скопје и паркирам во катна гаража...Дали керамика ке ме заштити од:- скопски град како лани летото.- вдлабнатина/гребаница од отварање на врата на соседната кола паркирана до мене во катна.- гребаница од клуч на некој кој немал м*да лично да ми каже што мисли, па се искажал на мојата кола.- гребаници на пластични лајсни на преден и заден браник кои сум ги потчукнал поради непрегледонст при паркирање..итд.Прашувам бидејќи во сите овие случаи, со каско осигурвање го решавам проблемот.
Цитат: Stratro на 16 Јануари 2018, 20:42:54 pmЖивеам во Скопје и паркирам во катна гаража...Дали керамика ке ме заштити од:- скопски град како лани летото.- вдлабнатина/гребаница од отварање на врата на соседната кола паркирана до мене во катна.- гребаница од клуч на некој кој немал м*да лично да ми каже што мисли, па се искажал на мојата кола.- гребаници на пластични лајсни на преден и заден браник кои сум ги потчукнал поради непрегледонст при паркирање..итд.Прашувам бидејќи во сите овие случаи, со каско осигурвање го решавам проблемот.1. Не2. не3. Не4. можеби да, можеби не. .