Автор Тема: Производи за нега и одржување на автомобили  (Прочитано 37165 пати)

Отсутен zlatkoa

• Сениор
  • Пораки: 3288
Одг: Производи за нега и одржување на автомобили
« Одговори #120 на: 16 Јануари 2018, 17:57:29 pm »
Na sekoja kola i boja ima fajde od keramicka zastita, kolku bi kostalo zavisi od keramickata zastita i nejzinata trajnost. Keramicka zastita ko keramicka se naoga i za 50/60 eur ama nemoze da se aplicira bez prethodna priprema na voziloto ( perenje, gliniranje, poliranje...) taka da se mi se vrti cena vo glavata od okulu 200/300 eur, sekako na forumov imame detaileri so moze so forumski popust da dadat i nesto poevtina cena...pa informiraj se  ;D

Леле, не спомнувај детајлери.

Ќе почне војна на детајлерите одма.

Отсутен Dejan Gj

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 409
« Одговори #121 на: 16 Јануари 2018, 18:35:43 pm »
Na sekoja kola i boja ima fajde od keramicka zastita, kolku bi kostalo zavisi od keramickata zastita i nejzinata trajnost. Keramicka zastita ko keramicka se naoga i za 50/60 eur ama nemoze da se aplicira bez prethodna priprema na voziloto ( perenje, gliniranje, poliranje...) taka da se mi se vrti cena vo glavata od okulu 200/300 eur, sekako na forumov imame detaileri so moze so forumski popust da dadat i nesto poevtina cena...pa informiraj se  ;D

Леле, не спомнувај детајлери.

Ќе почне војна на детајлерите одма.

војна на детејлери како Star Wars звучи, имаше нешто такво пред некој ден  ;D

Отсутен Stratro

• Легенда
  • Пораки: 22220
« Одговори #122 на: 16 Јануари 2018, 19:44:00 pm »
Све супер дечки, сите си ги сакаме колите, али ова е за оние со подебел џеб...
Бидејќи ако веќе имам вишок 300, 400 , 500 евра да ги залупам на кола, а морам да бирам меѓу керамика и Каско осигурање, би го одбрал второто без размислување.

Отсутен Inter1

• Редовен
  • Пораки: 2821
« Одговори #123 на: 16 Јануари 2018, 19:54:40 pm »
Keramikava na pro level sepak za zal taka mu doagja. Site sakame bss bandazi, ama jbg vozime celicni, taka da vo Mkd za zal se sto e kejf i extra za kola mu doagja kako tezok lukzus

Отсутен MAPJAH

• Сениор
  • Пораки: 6908
  • Бенве сие бенве
« Одговори #124 на: 16 Јануари 2018, 19:56:23 pm »
Фарбање цела кола е 600-700еур,фолија 300-400еур не знам колку е паметно 500 за керамика.

Отсутен Stratro

• Легенда
« Одговори #125 на: 16 Јануари 2018, 20:09:25 pm »
Прво каско , па после керамики...ако останат парички.
Во спротивно, небулоза е.

Не? ;)

Отсутен Skywalker

• Сениор
  • Пораки: 3918
« Одговори #126 на: 16 Јануари 2018, 20:16:49 pm »
Ако купиш нова кола од 100-200к евра тогаш тури му и керамика ама на коли од 10-20к нема никаква смисла и се само пари фрлени во ветар.
Lt. Commander Data: "I will always be puzzled by the human predilection for piloting vehicles at unsafe velocities"

Отсутен Tesla

• Редовен
  • Пораки: 1444
  • Eбач на батерии :D
« Одговори #127 на: 16 Јануари 2018, 20:20:38 pm »
Човеку што одиш по небесата со три збора: Најебо си сада.
Д'г ж'т в'к п'н б'и - Долг жолт волк полн болви.

Zenu dupe krasi a tortu orasi.

Отсутен Dejan Gj

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 409
« Одговори #128 на: 16 Јануари 2018, 20:23:52 pm »
Толку евра е најсапата керамика од CarPro Finest со гаранција три години и услов одржување кај детејлерот на секој три месеци, нанесување на силант Reload заштита кое не ви се наплаќа, го плаќате само деталното перење, потоа ако продолжите сами така да ја одржувате керамиката ќе ви трае 5+ години.
Ваков третман треба да е 400, 500, 600, 700 евра зависи од детејлерот каква кола сте донеле, колку полирал и слично.
Така да тие цени би требало да се кај сите керамики но најскапите во палеттата што ја нудат, за основните поефтините нека пише некој детејлер одприлика колку чини сепак они ги формираат цените.

https://www.youtube.com/watch?v=VLsAbU1HBLI

Отсутен Roci

• Сениор
  • Пораки: 3847
« Одговори #129 на: 16 Јануари 2018, 20:27:30 pm »
Sonax cc36 ako ne se lazam keramikata so 3 godisna garancija bese negdeka 50/60 eur, ama toa e samo za sisenceto keramika, kade e perenje, gliniranje, poliranje, apliciranje na keramikata, susenje na keramikata i taka natamu  ;D pak ke recam mozebi so popustce ke se dojde do nekoja keramika za 200 eur  ;D

Отсутен zlatkoa

• Сениор
  • Пораки: 3288
« Одговори #130 на: 16 Јануари 2018, 20:34:50 pm »
[/url]

Отсутен dame

• Сениор
  • Пораки: 3214
    • https://www.facebook.com/pages/Hemisko-I-Poliranje-Na-Vozila/373554479331896
« Одговори #131 на: 16 Јануари 2018, 20:35:08 pm »
Ако купиш нова кола од 100-200к евра тогаш тури му и керамика ама на коли од 10-20к нема никаква смисла и се само пари фрлени во ветар.
jas na jugoto moe imam keramika taka da koj kako si ja saka kolata i kako saka da si ja odrzava ima nekoi imaat i koli od 100k pa im se ko svinjarnik

Отсутен MAPJAH

• Сениор
  • Пораки: 6908
  • Бенве сие бенве
« Одговори #132 на: 16 Јануари 2018, 20:40:14 pm »
Сум чул од стари дека ако некој не е женет и стави керамика ко ќе преспие со празниот новчаник под перница ќе ја сони љубената.

Отсутен Stratro

• Легенда
« Одговори #133 на: 16 Јануари 2018, 20:42:54 pm »
Не се разбирам али колку што знам , колата да е испрана и полирана и восоцирана е  70% зафат ради естетика, 30% заради заштита.
И ми се допаѓа, затоа и секоја година редовно го правам тоа...

Е сега, керамиката, ако не се лажам за таа цена е 100% заштита....но не знам точно од што.

Живеам во Скопје и паркирам во катна гаража...

Дали керамика ке ме заштити од:
- скопски град како лани летото.
- вдлабнатина/гребаница од отварање на врата на соседната кола паркирана до мене во катна.
- гребаница од клуч на некој кој немал м*да лично да ми каже што мисли, па се искажал на мојата кола.
- гребаници на пластични лајсни на преден и заден браник кои сум ги потчукнал поради непрегледонст при паркирање..

итд.

Прашувам бидејќи во сите овие случаи, со каско осигурвање го решавам проблемот.

Отсутен dame

• Сениор
  • Пораки: 3214
    • https://www.facebook.com/pages/Hemisko-I-Poliranje-Na-Vozila/373554479331896
« Одговори #134 на: 16 Јануари 2018, 20:52:09 pm »
Sonax cc36 ako ne se lazam keramikata so 3 godisna garancija bese negdeka 50/60 eur, ama toa e samo za sisenceto keramika, kade e perenje, gliniranje, poliranje, apliciranje na keramikata, susenje na keramikata i taka natamu  ;D pak ke recam mozebi so popustce ke se dojde do nekoja keramika za 200 eur  ;D
ajde jas ke dadam otprilika nekoja nasoka kako stojat rabotite prvo keramikata od sonax e malku poskapa  no ajde da ne spomnuvame firmi 
1.cenata na prosecna keramikaso kolicina za sredno vozilo e okulu 90-100e so toa sto nekoi doagjaat so edno ili dve mali mf za apliciranje sto e malku
2.mf krpi za prebrisuvanje na keramikata (tie se poinakvi)
3.paint cleaner pred keramika
4. Clay bar
 E sega ova ne e se vo poveketo slucai vo najmala raka treba light polish ,nekolku perenja ,ir lampi i uste nekolku raboti sto mora da se napravat vo zavisnost od sostojbata na voziloto