Автор Тема: Производи за нега и одржување на автомобили  (Прочитано 38580 пати)

Отсутен Auto Car Care

• Редовен
  • Пораки: 1673
  • Mafra.Menzerna.Gyeon
Одг: Производи за нега и одржување на автомобили
« Одговори #45 на: 10 Јануари 2018, 21:55:02 pm »
Gyeon Mohs е права керамика и добро што гледам некој го поставил упатството место мене.Една слика,илјада зборови.Пишува дека треба да се употреби инфраред ламба за да се забрза процесот на стврднување.Или да се остави 24 часа сам да се стврдне.Е сега,што правиме ако е ладно како сега?ќе им кажеме на муштериите да чекаат да затопли?затоа доколку си вистински професионалец и сакаш да се занимаваш со оваа работа,треба да имаш опрема.Единствен пропуст кој е направен во упстството е дека нема пишано колку степени треба да има во просторијата каде што ќе стои 24 часа.Искуствата кажуваат дека тоа е недоволно да се стврдне керамиката и затоа сите професионалци употребуваат инфраред ламби.Се без тоа е недоволно и неподготвено за предавање возилото на клиентот.

Отсутен Auto Car Care

• Редовен
  • Mafra.Menzerna.Gyeon
« Одговори #46 на: 10 Јануари 2018, 21:58:27 pm »
шо праиме со тоа што наместо пропишаниот слој некои детајлери ставаат само „една рака“ наместо минимум две?
зависи која керамика си ја платил.Има керамики со еден слој,има керамики и до 9 слоеви.Зависи како си се договорил со детаилерот.Кој пакет си го одбрал итн.

Присутен MAPJAH

• Сениор
  • Пораки: 6991
  • Бенве сие бенве
« Одговори #47 на: 10 Јануари 2018, 22:01:39 pm »
Ја ако знам која колку слоја оди ќе бидам детајлер, ти кога одиш во сервис ја носиш за да мајстор ти ја направи и да биде ок, а кога одиш кај детајлер очекуваш колата да трае како што е договорот 1-2-3год. Секоја чест ако не кратите, ама од извори блиски на владата некој тука пола пије пола шарцу даје :)

Присутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44364
  • Il Moderatore
« Одговори #48 на: 10 Јануари 2018, 22:02:06 pm »
шо праиме со тоа што наместо пропишаниот слој некои детајлери ставаат само „една рака“ наместо минимум две?

А бе зависи како покрива, дали е само вар или поликолор :D

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен dame

• Сениор
  • Пораки: 3226
    • https://www.facebook.com/pages/Hemisko-I-Poliranje-Na-Vozila/373554479331896
« Одговори #49 на: 10 Јануари 2018, 22:08:52 pm »
        ова е и линкот доколку не се чита а истиот го има и на официјалната страна  инаку ова е од упатството од gyeon кое и јас го користам и е стварно одличен квалитет но не се согласувам со некои што знаат повеќе од самите производители  или пак mohc не е керамика туку е полимер
и не пишува дека мора инфра ред туку дека може да се скрати времето на стврдување и и со ир ламбите не пишува на колку степени треба да е  ...но уште ЕДНАШ ОВА Е КЕРАМИКА( НЕ Е ПОЛИМЕР) НА КОЈА НЕ Е МОРАЛНО ДА ИМАШ ИР ЛАМБА а за условите и временската прогноза во друга прилика

Присутен MAPJAH

• Сениор
  • Бенве сие бенве
« Одговори #50 на: 10 Јануари 2018, 22:13:25 pm »
grealkata na trojka i neka puka!

Отсутен Auto Car Care

• Редовен
  • Mafra.Menzerna.Gyeon
« Одговори #51 на: 10 Јануари 2018, 22:16:18 pm »
Ја ако знам која колку слоја оди ќе бидам детајлер, ти кога одиш во сервис ја носиш за да мајстор ти ја направи и да биде ок, а кога одиш кај детајлер очекуваш колата да трае како што е договорот 1-2-3год. Секоја чест ако не кратите, ама од извори блиски на владата некој тука пола пије пола шарцу даје :)
тоа не можеш да го знаеш како клиент,тоа знае само тој што ти аплицирал.А ако ти е сомнително,ќе си читниш на гугл и ќе видиш колку миикрони треба да има повеќе лакот после апликација,и ќе споредиш со пред апликација.Нормално ако ја однесиш кај професионалец кој има и таков апарат за мерење. дебелина на лакот.Инаку и на сервис ја носиш,сигурен си дека се на сметката што ти ја дале е сменето?

Отсутен Luki Junior

• Сениор
  • Пораки: 5140
  • The Spartan General
« Одговори #52 на: 10 Јануари 2018, 22:20:26 pm »
Штом користиш измами од трети лица и како да биде човек сигурен од измама во твоите аргументи, некако и ти не си ми доверлив како проверен мајстор.

Ништо лично, мислам.
Fehlende Pferde Sterken sind mit Wahnsinn ersetzt.

Присутен MAPJAH

• Сениор
  • Бенве сие бенве
« Одговори #53 на: 10 Јануари 2018, 22:21:43 pm »
Еве да речеме ја сум сељак и ми се посреќило да имам пари и седиме со луѓе и праат моабет за керамика и за да сум у тренд ти ја носам е класата да ми стаиш керамика. Ти ме глеаш така прост, дури и чинија за овошје да ми стаиш на хауба и да ми речеш дека треба да стои 5 саати на полна месечина на хауба и колата ќе ми стане керамичка јас ќе ти поверувам и на крај ми викаш 500еур.
Исто и со сервисот, убаво ли ќе ти биде тебе да ја однесеш колата и да платиш, а да не е се сменето како што е у документот и според договореното? Последната реченица не ти требеше да ја пишеш затоа што звучи несериозно и ме тера да сумјам во нешто што не сакам. Сепак ти си татко на детајлингот во Македонија.

Отсутен Auto Car Care

• Редовен
  • Mafra.Menzerna.Gyeon
« Одговори #54 на: 10 Јануари 2018, 22:23:47 pm »
grealkata na trojka i neka puka!
аматериве од пуста желба да шлакаат керамика и тоа ќе го измислат,кај нас сите начини се во игра само да се дојде до пара,тој нема ни основни алати за полирање,очекуваш керамика асално да ти стави :)

Присутен MAPJAH

• Сениор
  • Бенве сие бенве
« Одговори #55 на: 10 Јануари 2018, 22:26:14 pm »
Јас познавам човек што полира на отворено, блиску улица нон стоп му минат коли тука оти има перална па ете работи и моабет не му се праи, смета дека е професионалец на твое ниво.

Отсутен Auto Car Care

• Редовен
  • Mafra.Menzerna.Gyeon
« Одговори #56 на: 10 Јануари 2018, 22:30:07 pm »
Штом користиш измами од трети лица и како да биде човек сигурен од измама во твоите аргументи, некако и ти не си ми доверлив како проверен мајстор.

Ништо лично, мислам.
затоа се носи кај професоналец,не кај аматер.Немој да ми речеш сега уште дека,пред да ја носиш колата некаде на сервис или детаилинг,нема да се распрашаш прво кај кого ја носиш :)

Отсутен Auto Car Care

• Редовен
  • Mafra.Menzerna.Gyeon
« Одговори #57 на: 10 Јануари 2018, 22:31:24 pm »
Јас познавам човек што полира на отворено, блиску улица нон стоп му минат коли тука оти има перална па ете работи и моабет не му се праи, смета дека е професионалец на твое ниво.
и ти би ја однесол кај него колата?

Присутен MAPJAH

• Сениор
  • Бенве сие бенве
« Одговори #58 на: 10 Јануари 2018, 22:36:10 pm »
Сум однел, ама кога последниот пат ми побара цена блиску до таа на докажаните мајстори со залет избегав.

Отсутен Auto Car Care

• Редовен
  • Mafra.Menzerna.Gyeon
« Одговори #59 на: 10 Јануари 2018, 22:39:04 pm »
Еве да речеме ја сум сељак и ми се посреќило да имам пари и седиме со луѓе и праат моабет за керамика и за да сум у тренд ти ја носам е класата да ми стаиш керамика. Ти ме глеаш така прост, дури и чинија за овошје да ми стаиш на хауба и да ми речеш дека треба да стои 5 саати на полна месечина на хауба и колата ќе ми стане керамичка јас ќе ти поверувам и на крај ми викаш 500еур.
Исто и со сервисот, убаво ли ќе ти биде тебе да ја однесеш колата и да платиш, а да не е се сменето како што е у документот и според договореното? Последната реченица не ти требеше да ја пишеш затоа што звучи несериозно и ме тера да сумјам во нешто што не сакам. Сепак ти си татко на детајлингот во Македонија.
токму тоа на никој за да не му се случи,се борам да ви објаснам се околу детаилинг веќе 4 години,а вие ми ги извртувате зборовите.Ваше е да читате и судите кој навистински сака да ви помогне,а кој сака да се хејта само на форумов.