Автор Тема: Потребен ми е совет!!!  (Прочитано 15331 пати)

Отсутен koce1102

• Редовен
  • Пораки: 1530
Одг: Потребен ми е совет!!!
« Одговори #30 на: 04 Јануари 2017, 15:19:08 pm »
МВР записник ~ 250 евра. Го плаќа тој што е крив. Во овој случај тоа си ти.
Значи ако сакаш да испадниш ФЕР до крај, треба да му платиш него / да му ја направиш колата - така ќе ти биде поефтино.
Е ако се прави многу паметен :
Епа ете, мрднале колите, не викнале полиција, нема европски, што значи тоа треба да го заебе да му каже брат што те ебам ништо не ми можеш?

Отсутен howitz

• Редовен
  • Пораки: 2273
« Одговори #31 на: 04 Јануари 2017, 15:24:44 pm »
250 евра еј, демек кога дремат онде по булеварите за 1000че на ладното кога ги носат од диво насеље толку многу ги плаќа државата ?!
Ако човек чека на полицијата од оваа држава подобро сам да си пука.

Демек ако ги викнеш го нарушуваш работењето на МВР и жацовците ?  ;D
Ах бе.
За вкусови не се расправа, по нив се плука.

Отсутен kalimero

• Редовен
  • Пораки: 1855
« Одговори #32 на: 04 Јануари 2017, 15:32:06 pm »
Друже, без полициски записник ништо не правите, твојата комапнија нема да му признае штета.
Ако се согласувате двајцата, наместете ги колите, викнете полисиција, кажете што и како, ако сакаат сега да направат записник.
Ако се согласат, ти твојата работа си ја завршил, после тоа момакот со полицискиот записник во твојата компанија одма ќе си заврши работа. Тоа е најбезболно и најефтино за тебе.

Секако постои опција да идете во сервис и ти да му ја платиш поправката, ама па зошто плаќаш Автоодговорност ако сам плаќаш поправки.

Совет на место, и јас истото ќе му го предложев. Чак не мора да бидат колите на исто место, битно е да ги наместат и да ја играат играта до крај со жацовците. Единствено нешто што не ми е јасно е кој ќе го плати записникот за извршен увид? Ако не се лажам околу 250 евра е и некој мора да го плати или можда грешам?

Полицискиот записник се наплаќа, кога да речеме возилата се во возна состојба а учесниците неможат да утврдат кој е виновен итн итн... Во случај каде имаме пијан возач, возач без возачка, неподвижно возило, повредени во сообраќајката, или како во овој случај еден од учесниците е странско возило, полицискиот записник не се наплаќа. Така да ако сакаат може да средат со записник.

Отсутен n1kola

• Сениор
  • Пораки: 6921
  • French diamond
« Одговори #33 на: 04 Јануари 2017, 15:38:14 pm »
А од кај знајте дека тој со Аудито не викнал полиција веднаш штом ја видел колата дека му е удрена, како што би направил и јас...многу работи се во игра, совет неможи да добиеш дури не видиш на што си.

Отсутен Дибидус

• Редовен
  • Пораки: 1758
  • Veritas Vos Liberabit
« Одговори #34 на: 04 Јануари 2017, 15:45:37 pm »
Kalimero фала за појаснувањето друже. Лично мене а верувам и на другите сега им е многу појасно во врска со записникот. Корисна информација за сите нас.
Brains are awesome. I wish everybody had one.

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 17601
  • Alfa Romeo Corruption 1.4 Turbo
« Одговори #35 на: 04 Јануари 2017, 19:13:54 pm »
Полицискиот записник се наплаќа, кога да речеме возилата се во возна состојба а учесниците неможат да утврдат кој е виновен итн итн... Во случај каде имаме пијан возач, возач без возачка, неподвижно возило, повредени во сообраќајката, или како во овој случај еден од учесниците е странско возило, полицискиот записник не се наплаќа. Така да ако сакаат може да средат со записник.

Одлична информација, и онака ми беше тотално нелогично да се плаќа на полиција која индиректно преку даноци веќе е платена да си ја врши својата работа. Благодарам Калимеро.

Отсутен Drive-r

• Легенда
  • Пораки: 7476
  • FB Vlecna Suzba Niko-m
« Одговори #36 на: 04 Јануари 2017, 20:03:14 pm »
Прво:
Он удрил и избегал, ако е пријавен во полиција треба да има казна за тоа.

Второ:
Не го учете да се прави наудрен, ништо не му можат.

Јави се во осигурителна да ти кажат постапка, јави се во полиција распрашај се како што и на крај договори се со оштетениот како ќе се прави.

Отсутен Дибидус

• Редовен
  • Пораки: 1758
  • Veritas Vos Liberabit
« Одговори #37 на: 04 Јануари 2017, 22:20:59 pm »
Прво:

Трето: врати се у први разред, т.е на прва страна, прв пост и прочитај уште еднаш. Дечкото не избегал, напротив сака да биде чесен и прашува за совет.
Brains are awesome. I wish everybody had one.

Отсутен achtung

• Сениор
  • Пораки: 6642
Одг:
« Одговори #38 на: 04 Јануари 2017, 23:09:32 pm »
Накдобра опција за него е да ги наместите колите и да викбете полиција па да си бара и 1000€ ако му е толку мерак од осигурување, другата опција ако не ја сака првата е да си оди со гол газ.

Sent from my Huawei P9

Отсутен Drive-r

• Легенда
  • FB Vlecna Suzba Niko-m
« Одговори #39 на: 04 Јануари 2017, 23:11:37 pm »
Прво:

Трето: врати се у први разред, т.е на прва страна, прв пост и прочитај уште еднаш. Дечкото не избегал, напротив сака да биде чесен и прашува за совет.

Прво:

Kaко ќе докаже дека го чекал, типот видел и пријавил во полиција дека некој му го закачил возилото како што кажа.

Јас чепнав едно возило на така наречен паркинг, ептен малку на браник на друго возило, тој на тоа место веќе беше малку чепнат претходно, ама не е да си одиш ќе те пријави некој, не успеав да го најдам сопственикот, ми велеа тука тие што се најдоа абе одиси ама не е така, земав ливче на брисач му оставив и слики направив.
Ми се јавија и ништо не бидна.

Во друг случај ако целосно е штетата твоја или пиши му број на оштетеното место со пенкало, маркер па чекај повик.

Отсутен Drive-r

• Легенда
  • FB Vlecna Suzba Niko-m
« Одговори #40 на: 04 Јануари 2017, 23:12:31 pm »
Накдобра опција за него е да ги наместите колите и да викбете полиција па да си бара и 1000€ ако му е толку мерак од осигурување, другата опција ако не ја сака првата е да си оди со гол газ.

Sent from my Huawei P9

Ако е веќе пријавено во полиција, тешко да се изведе.

Отсутен achtung

• Сениор
  • Пораки: 6642
Одг:
« Одговори #41 на: 04 Јануари 2017, 23:16:38 pm »
Ако било пријавено ќе го побараа од полиција така да тие финти му ги продава.

Sent from my Huawei P9

Отсутен Drive-r

• Легенда
  • FB Vlecna Suzba Niko-m
« Одговори #42 на: 04 Јануари 2017, 23:24:23 pm »
И јас така мислам.

Отсутен Passat4e

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 211
  • Peugeot 1.9 Diesel .!.
« Одговори #43 на: 04 Јануари 2017, 23:41:43 pm »
Bez zapisnik od policija osiguritelnata kompanija nema ni da razgovara so tebe, vidi ako imas majstor  svoj neka mu go sredi gepekot. Vo kam ili oli sped vozis ?
Од кај знаеш кај работам :D :D

Отсутен Passat4e

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 211
  • Peugeot 1.9 Diesel .!.
« Одговори #44 на: 05 Јануари 2017, 00:13:58 am »
Дешавката е следнава значи на местото каде што требаше да се паркирам беше застанат тоест паркиран на место кое е обелешано за дотур на роба на маркетот сите во таа околина од дуќанчиња до самите станари од зградата знаат дека не треба да се паркираат на тоа место затоа што ке биде замарање и ѕвонење по врати за истите  да ги тргнат своите возила типот очигледно не го знаел тоа и си се паркирал до маркетот  тоест до споти магацинската врата до која треба јас д асе паркирам и да растоварам ајде некако влегов се извртев со камионот на самиот паркинг од зградата кој е и така мал и комплицирано е да влезеш таму со камион  бидејќи секогаш е полн до максимум од самите дуќанџии и станарите и се паркирав до него бев принуден да растоварам камион товарен 4 тона со отворена 1-на врата од самиот фургон на камионот и да се килавам како Говедо све поради некој кој не прописно го оставил возилото на место обеле=ано за дотур на роба за неполни 40-мин завршив ги затворив вратите од фургонот и со цел да си одам накај Скопје тгнав напред следно требаше да се вратам малце во рикверц и да се развртам на малиот паркинг и да излезам од него кога во тој момент позади мене се паркираше една жена која имаше намера да пазари во маркетот ја видов на ретровизорот слегов и и кажав дека ке ми смета да се тргне  дека треба да се вратам во рикверц малце и да излезам таа тоа и го направи се потргна следно јас не приметувајќи дека сум преблизу до оштетеното возило  убацив во рикверц и почнав полека да враќам и кога во последен момент видов на еден од ретровизорите веќе беше касно јас веќе го имав удрено излегов надвор да видам што сум направил и решив да почекам малце затоа што бев сигурен дека некој ме видел почекав но никој не дојде по што јас се решив да си одам бидејќи имав уште тури за возење по што ако се задржев уште  многу ке каснев али да дојдеше сопственикот на оштетеното возило ке имавме време да завршиме работа си тргнав накај Скопје умислен и бев сигурен дека кај и да е телефонот ке ми заѕвони и дека оштетениот ке ме побара така и се случи по неполни 2 часа ме побара шефот да ме праша дали случајно имам удрено Ауди во Тетово по што јас реков да исконтактирав со еден од вработените во маркетот во кој носев роба и така стапив во контакт со оштетениот и се договоривме после 2 дена да дојдам во Тетово и да завршиме работа. извините што не ставам . и ,  ептен ме мрзи :D