Автор Тема: Потребен ми е совет!!!  (Прочитано 15332 пати)

Отсутен Klen

• Редовен
  • Пораки: 2327
  • Продавам течност за жмигавци
Одг: Потребен ми е совет!!!
« Одговори #15 на: 04 Јануари 2017, 13:32:06 pm »
Што не му се развика кај си се паркирал ко италијанец, македонија е ова. :D
Замисли да си кола и да ти вградат плин :(
Попрво оди кај некој дома во гаража него во М Кар поголеми ти се шансите да си ја средиш колата

Отсутен Allexxander

• Сениор
  • Пораки: 5839
« Одговори #16 на: 04 Јануари 2017, 13:35:56 pm »
Види, без европски, без записник на лице место, не може да земе ни денар од тебе. Полиција ако се вика се вика одма, чим возилата се поместени, готово бате кај сака нека пријавува. Така да нека се слика сега италјанецот. Освен што ќе те замара не може да земе пари за штетата. Постои начин, бидејќи гледам дека си фер, башка си го чекал,  договорете се, седнете, направете пополнете европски и решете ја работата, мора да има зелен картон тој. Ако нема ништо не праите. Затоа и служи зелен картон, ако не извадил ќе си ја прави сам колата. За да влезе во Мк МОРА да има зелен картон, ако немал и поминал на граница, се дешава да не побараат еве НЕ може да му платат за штета. Законски. Ќе ви ги удрат клоците и на двајцата во осигурителна.
« Последно менување: 04 Јануари 2017, 13:43:19 pm Allexxander »

Отсутен Klen

• Редовен
« Одговори #17 на: 04 Јануари 2017, 13:42:46 pm »
Незнам што комплицираш осигурање незнам што, чим си признал и си останал маж биди до крај, со човекот во некој сервис, нека проценат колку ќе чини, пари на рака и ајт проблем солвд.
Попрво оди кај некој дома во гаража него во М Кар поголеми ти се шансите да си ја средиш колата

Отсутен Allexxander

• Сениор
« Одговори #18 на: 04 Јануари 2017, 13:44:29 pm »
Зашто пари на рака?? Дека нема зелен картон мангупот? Нека си ја прави сам тогаш. Што има да му дава пари на рака кога учесник е регистрирано возило со полиса за осигурување.

Отсутен Klen

• Редовен
« Одговори #19 на: 04 Јануари 2017, 13:45:51 pm »
Зашто е дудук и го удил човекот паркиран и е крив.

Отсутен Allexxander

• Сениор
Потребен ми е совет!!!
« Одговори #20 на: 04 Јануари 2017, 13:48:11 pm »
Добро де што ако го удрил, штета покрива осигурање, не за џабе го плаќаш. Пари од џеб се даваат во неколку случаи, доколку си бил пијан, доколку учесник бил возач почетник после 23h, доколку немал возачка, доколку возилото што било криво не е регистирано, доколку се сложи оштетениот да нема полиција, да нема европски, тогаш да, дај му пари на рака и Ciao ragazzi.

Отсутен Klen

• Редовен
« Одговори #21 на: 04 Јануари 2017, 13:52:16 pm »
Епа ете, мрднале колите, не викнале полиција, нема европски, што значи тоа треба да го заебе да му каже брат што те ебам ништо не ми можеш?

Отсутен Allexxander

• Сениор
« Одговори #22 на: 04 Јануари 2017, 13:53:12 pm »
Не, туку треба да седнат на кафе да пополнат листовите европскиот записник и да одат во осигурителна за да ги сликаат колите. Европскиот не мора да се пополни одма, може и по 2 дена, никој нема да знае кога го пишувале, ако сакаш може да напишеш дека друг го возел службеното возило. За полициски записник не може отпосле, мора одма.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34154
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #23 на: 04 Јануари 2017, 13:55:15 pm »
Епа ете, мрднале колите, не викнале полиција, нема европски, што значи тоа треба да го заебе да му каже брат што те ебам ништо не ми можеш?

Оти така неубоо? Чесен си е човекот сака да си заврши работа како треба.
Може подобра варијанта е да му искешира на рака отколку да активира осигурување за ситница и да го загуби попустот што би го добивал со години во иднина

Отсутен Allexxander

• Сениор
« Одговори #24 на: 04 Јануари 2017, 13:56:52 pm »
Абе службена кола е, што губи? :) :) Не го регистрира он. Ќе изгуби 1000-2000 денара а штетата е поголема...

Отсутен howitz

• Редовен
  • Пораки: 2273
« Одговори #25 на: 04 Јануари 2017, 14:14:23 pm »
Умре времето на „дај пари ја ќе си ја напраам“ доколку имаш осигурување.
За вкусови не се расправа, по нив се плука.

Отсутен kalimero

• Редовен
  • Пораки: 1855
« Одговори #26 на: 04 Јануари 2017, 14:15:01 pm »
Друже, без полициски записник ништо не правите, твојата комапнија нема да му признае штета.
Ако се согласувате двајцата, наместете ги колите, викнете полисиција, кажете што и како, ако сакаат сега да направат записник.
Ако се согласат, ти твојата работа си ја завршил, после тоа момакот со полицискиот записник во твојата компанија одма ќе си заврши работа. Тоа е најбезболно и најефтино за тебе.

Секако постои опција да идете во сервис и ти да му ја платиш поправката, ама па зошто плаќаш Автоодговорност ако сам плаќаш поправки.

Отсутен Dule_

• Сениор
  • Пораки: 3029
Одг:
« Одговори #27 на: 04 Јануари 2017, 14:43:02 pm »
Deneska da ne te cekase okolu 2 ipol posle podvoznikot vo Tetovo? Crna a4 so ratkapni tablicata na 2 mu pocnuvase? Ako e toa nema shteta ni 100 evra tuka.

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk

Отсутен Дибидус

• Редовен
  • Пораки: 1758
  • Veritas Vos Liberabit
« Одговори #28 на: 04 Јануари 2017, 15:07:57 pm »
Друже, без полициски записник ништо не правите, твојата комапнија нема да му признае штета.
Ако се согласувате двајцата, наместете ги колите, викнете полисиција, кажете што и како, ако сакаат сега да направат записник.
Ако се согласат, ти твојата работа си ја завршил, после тоа момакот со полицискиот записник во твојата компанија одма ќе си заврши работа. Тоа е најбезболно и најефтино за тебе.

Секако постои опција да идете во сервис и ти да му ја платиш поправката, ама па зошто плаќаш Автоодговорност ако сам плаќаш поправки.

Совет на место, и јас истото ќе му го предложев. Чак не мора да бидат колите на исто место, битно е да ги наместат и да ја играат играта до крај со жацовците. Единствено нешто што не ми е јасно е кој ќе го плати записникот за извршен увид? Ако не се лажам околу 250 евра е и некој мора да го плати или можда грешам?
Brains are awesome. I wish everybody had one.

Отсутен Allexxander

• Сениор
« Одговори #29 на: 04 Јануари 2017, 15:12:10 pm »
Увид секогаш плаќа кривиот, има мала забуна околу ова и луѓето мислат дека тој што вика плаќа, ама не е така. Не може да е така од проста причина што полиција му одговара на оштетениот, не може оштетениот да ја плаќа бидејќи е оштетен и невин па згора на тоа уште да плаќа. Кривиот никогаш не би ја викнал нели? :) Ако тој што вика плаќа а на кривиот не му одговара полиција тогаш кој ќе викне? Ќе не можат да се договорат. Така да независно кој вика увидот го плаќа виновниот.
« Последно менување: 04 Јануари 2017, 15:19:27 pm Allexxander »