Автор Тема: корисничко искуство со бренд апарати за домаќинството,бела техника  (Прочитано 40974 пати)

Отсутен maci

• Редовен
  • Пораки: 1319
Многу скапа плотната.
18500 bese rodendenska cena.
Ovaa najveke odgovara.golemoto kolo e 28cm.retko da nacekas golemo kolo

Za 2 vo 1 pere,susi zosto nikoj ne e za takva kombinacija?
Mene mi e potrebna bas poradi prostorot i poradi starata peralna koja e na 400 obrtai i da kupam susara,vlazni ke gi vadi pa za susenje ke treba poveke struja. peralnava ne gi cedi dobro.
Pa povlekuva da kupam nova masina so 1200 obrtai za da gi cedi dobro i susarata pomalku da trosi.
A so ova dobivas se vo edno.
форд фиеста 1,4 тдци

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20800
Па баш работата е што не добиваш се во едно, туку по пола од двете :)
Нити е перална, нити е сушара. Аналогно на рецимо, all season гуми - нити се добри у лето, нити у зима :)

Од лично искуство би ти препорачал машина со поише обртаи, за да ја минимизираш потребата од сушара. Ние земавме Беко, А+ класа, со 1600 обртаи. Кога ќе фркне центрифугана, речиси суви алишта вадиш после тоа.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен ogledalo

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 615
Na primer mojata 2vo1 Indesit vika 7 so 5 kg. Za susenje sigurno nemoze 5 kg da i stavam zasto nema da postigne da gi isusi a ke potrosi struja ko luda, plus i istutkani na kraj. Inace centrifuga vrti do 1600 obrtai i A klasa za susenje ima - zatoa ja zemav, togas bese edinstvena so takvi specifikacii a odlicna cena (od Setec).
Poveke od tretina bubanj ne treba da se polni. Kolku e toa vo kg neznam no sigurno e daleku od 5.
Druga rabota sto ako nemas koristeno masina za susenje do sega valjda ne ja znaes (i jas ucev za prvpat). Alistata dosta se sobiraat koga se susat vo masina. Moze da ti se desi da nemozes da nosis nekoi raboti bidejki ke se soberat. Potoa, ne treba da se mesaat alista so razlicen sostav - pamucni so sintetika nikako, peskiri so drugi alista nikako. Sintetika ako se susi isklucivo na programa za sintetika - pomala temperatura i treba.
Znam deka tie sto imaat posebna masina za susenje, cela masina za perenje ja butaat vo susarata i nema gajle. Obicno susarite se 6-7kg.

Отсутен Bravo

• Редовен
  • Пораки: 2165
Па баш работата е што не добиваш се во едно, туку по пола од двете :)
Нити е перална, нити е сушара. Аналогно на рецимо, all season гуми - нити се добри у лето, нити у зима :)

Од лично искуство би ти препорачал машина со поише обртаи, за да ја минимизираш потребата од сушара. Ние земавме Беко, А+ класа, со 1600 обртаи. Кога ќе фркне центрифугана, речиси суви алишта вадиш после тоа.

Истотото и ја сакав да го препорачам ма да ја иам со 1200 обртаи. Најчесто само досушуваме пошо скоро суви ги вади.

Отсутен AllMightyMe

• Легенда
  • Пораки: 7173
Одг: корисничко искуство со бренд апарати 
« Одговори #64 на: 21 Декември 2016, 11:59:29 am »
Na primer mojata 2vo1 Indesit vika 7 so 5 kg. Za susenje sigurno nemoze 5 kg da i stavam zasto nema da postigne da gi isusi a ke potrosi struja ko luda, plus i istutkani na kraj. Inace centrifuga vrti do 1600 obrtai i A klasa za susenje ima - zatoa ja zemav, togas bese edinstvena so takvi specifikacii a odlicna cena (od Setec).
Poveke od tretina bubanj ne treba da se polni. Kolku e toa vo kg neznam no sigurno e daleku od 5.
Druga rabota sto ako nemas koristeno masina za susenje do sega valjda ne ja znaes (i jas ucev za prvpat). Alistata dosta se sobiraat koga se susat vo masina. Moze da ti se desi da nemozes da nosis nekoi raboti bidejki ke se soberat. Potoa, ne treba da se mesaat alista so razlicen sostav - pamucni so sintetika nikako, peskiri so drugi alista nikako. Sintetika ako se susi isklucivo na programa za sintetika - pomala temperatura i treba.
Znam deka tie sto imaat posebna masina za susenje, cela masina za perenje ja butaat vo susarata i nema gajle. Obicno susarite se 6-7kg.

Скоро земавме сушара, па еве да разрешиме некои митови...

1. Центрифуга на перална, што повеќе тоа подобро
2. Перална се рачуна на суви алишта, сушара на мокри, во превод ако ставиш 3 кг суви, ќе извадиш мин. 4-5 кг влажни. Затоа и моментот дека брзо се расипуваат тие 2в1 дека никој не пази на ова.
3. Сушарите со топлотна пумпа поспоро сушат од тие обичните. Отприлика пола саат (ова е рекла казала) Разликата во потрошувачката е 2:1.
4. Алиштата откако ќе завршат со сушење пожено е одма да се здиплат додека се топли. Оттука моментот за гужвање доколку не се направи така.
5. Вистина е дека алиштата се помеки, не треба да се става мн омекнувач, но и знаат да ги побрзо амортизираат алиштата
6. Собирањето на памукот, е последица на квалитетот на памукот и самиот процес. Моите алишта не се смалени. Обичната сушара мислам дека повеќе е склона кон собирање поради повисоките температури на сушење. Бебешките работи мислам дека се собираат, но пак зависи.

Важни особености на сушара

1. Да има опција за „нежно“ сушење (ова за осетливи работи, пр. спортска опрема)
2. Да има програми со сензорско сушење
3. Да има би ротационен барабан ( против гужвање и заплеткување)
4. Да е кондензациска
5. Да има опција за продолжување на вртење на барабанот откако ќе заврши програмата (ако не сте дома да продолжи да врти за да не се изгужваат додека се ладат)
6. Да има некоја програма за нежни работи (пример кошули) иако сопругата не ја користи баш, љуби после перење дирекно на закачалка да ги стави се додека гравитацијата не ги испегла :)
7. Да има тајмер за колку вие сакате да работи (пример се тушираш, пешкирот не е мн влажен, го ставаш на саат време)

Искуство со мојата  CANDY GVS D913A2-S (има уште една во Сет но е оштетена) Имате 8 кг во Нептун и скоро беше на 20% попуст али заврши тоа мислам.
Ги има сите набројани работи од погоре, плус други но небитни. Пробав една тура со стари алишта памук и синтетика (меѓу кои и шушкавец) и сега за сега нема никаков проблем. Синтетиката побрзо се суши, па ако ставиш на кратка програма може да се случи, тие да се суви а памукот не. Дури не ни ставив опција за поблаго сушење.

Отсутен maci

• Редовен
  • Пораки: 1319
Одг:
« Одговори #65 на: 23 Декември 2016, 00:59:09 am »
Dobra analiza na susara,bravo :)

Sent from my Redmi Note 2 using Tapatalk

форд фиеста 1,4 тдци

Отсутен yarre

• Bearing Expert
  • Редовен
  • Пораки: 1389
  • www.lagermax.mk
    • LAGERMAX
Не ми е јасно зошто кондензациска а не со оџак ? Осем од практична смисла, ако немаш можност, таа со оџак фрла пареа надвор, и нема никаков проблем.

Отсутен Bravo

• Редовен
  • Пораки: 2165
Чаре за скршена стакло керамичка плотна?