Автор Тема: Потрага и избор на половно BMW  (Прочитано 6471 пати)

Отсутен zvonkog

• Редовен
  • Пораки: 1083
Потрага и избор на половно BMW
« на: 13 Ноември 2016, 13:03:11 pm »
Здраво екипа, бидејќи веќе некое време сум во потрага по добра крстарица, ќе ве замолам за помош, се бара следново:
BMW исклучиво бензин, само шестак (малите 4ки не доаѓаат во предвид),
обавезна фабричка опрема: кожа, ксенон, парктроник и греачи на седишта, се останато е добредојдено.
Може предлози од тука (мада купените од Маккар би ги избегнал), веќе увезени и секако предлози од Немачка, имачка и сл.

- серија 5 - Е39 редизајн (може лимо или караван изведба) од 2001 и поново со 2,5 или 3,0л
- серија 7 - Е38 редизајн од 2001 и поново со 2,8л
за овие модели само од МКД пошто неможе да се увезат.

- серија 5 - Е60 или Е61(преферирам караван), 2,3 или 2,5 или 3,0л, тука веќе доаѓа во предвид и увоз
- серија 3 - Е91 (исклучиво караван) со 2,3 или 2,5 или 2,8 или 3,0л и тука може од МКД или увоз

Буџетот е променлив со оглед на изборот на моделите...........пуцајте !!!  ;) ;) :D :D

Отсутен BraneMKD

• Редовен
  • Пораки: 1080
Одг: Одг: Потрага и избор на половно BMW
« Одговори #1 на: 13 Ноември 2016, 13:16:12 pm »

мада купените од Маккар би ги избегнал

Зошто ?

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk

Отсутен tjolie

• Редовен
  • Пораки: 1270
Одг: Потрага и избор на половно BMW
« Одговори #2 на: 13 Ноември 2016, 13:28:32 pm »
Ја би ти препорачал да си земеш Е61 или Е91, остави ги старите модели, гледај поново возилце да си земеш и плус да е странско, само да не е од БГ(никако). Добри се и двата модела, мада мислам Е91 од Немачка треба да се најде за ТОП цена. Јас сега гледам на шведска страница, можеш да најдеш доста евтини 325и и зачувани. Не знам дали ти е исплатливо, дали ке преведуваш на МК таблици или можеш на БГ да ги преведеш(доколку имаш ЕУ документи) и ке си возеж безгрижно.

BMW 325 I TOURING SPORT, Ny fullservad -06
65 000 SEK = 6 579,44EUR
https://www.blocket.se/malmo/BMW_325_I_TOURING_SPORT__Ny_fullservad_69583802.htm?ca=17&w=3

Ако зимаш од овде, барем знаеш дека не е мучкана, нема враќање на километри, а особено како оваа што е од фирма.

Отсутен zvonkog

• Редовен
« Одговори #3 на: 13 Ноември 2016, 13:40:41 pm »
Секако дека ѓи преферирам поновите и поготово караван изведби, предност секако има Германија од претходно искуство, ама ако најдам начин како да ја донесам од друга земја зашто да не.......... и да, ако иде од странство ќе се префрла на мкд таблици.

мада купените од Маккар би ги избегнал

Зошто ?

од лично искуство, трета класа иде во мкд

Отсутен tjolie

• Редовен
« Одговори #4 на: 13 Ноември 2016, 13:43:46 pm »
За донесување колај работа, ке се качеш и ке си ја донесеш, таман ке ја пробаш како иде, или пак на камион ке ја качеш. Туку не знам како иде со префрлањето, како ја цанират ова она, а и мене тоа ме интересира
Прекрасна кола. Колку отприлика фаќаат давачки за пренос на мк таблици?
Некој треба да отвори тема и да не просветли за оваа дилема. Пошто читав дека според некој си нивни каталог ги ценеле колите...

Еве уште нешто што е ново и добро, но е 2.0 170кс, ама чипче и гајле ке нема.

BMW 320 170hk Touring*FaceLift*Halvskinn*Sv-s -2009
65 000 SEK = 6 579,44EUR
https://www.blocket.se/kalmar/BMW_320_170hk_Touring_FaceLift_Halvskinn_Sv_s_70061587.htm?ca=17&w=3

Отсутен zvonkog

• Редовен
« Одговори #5 на: 13 Ноември 2016, 13:49:58 pm »
не бреее, не ме разбра, за од швеЦка и остали, немам некој домаќин со јазикот што ќе помогне, ама па не сум ни побарал досега.
а од германија имам повеќе варијанти, а и три пати досега сум земал од таму.
секако дека би ја извозел од тука.

иначе во мкд царинат по каталог (порано беше по швацке, незнам дали го смениле тоа), а и ако имаш некоја врска може секогаш да го царинат по некоја пониска цена.

Отсутен zvonkog

• Редовен
« Одговори #6 на: 13 Ноември 2016, 14:41:15 pm »
@tjolie

де појасни ако разбираш што има во огласиве, опрема ок, состојба се гледа, само не ми јасна километража во однос на цена????

https://www.blocket.se/lund/BMW_523_i_Touring__M_SPORT_DRAG_sv_sald__69320178.htm?ca=17&w=3
https://www.blocket.se/uppsala/Bmw_525_i_touring_aut_m_sport_89_900___69980233.htm?ca=17&w=3

извинете за дабл пост, отпосле се сетив!

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44364
  • Il Moderatore
« Одговори #7 на: 13 Ноември 2016, 14:45:58 pm »
@tjolie

де појасни ако разбираш што има во огласиве, опрема ок, состојба се гледа, само не ми јасна километража во однос на цена????

Scandinavian mile. A Scandinavian mile (Norwegian and Swedish: mil, [miːl], like "meal") is a unit of length common in Norway and Sweden, but not Denmark. Today, it is standardised as 10 kilometres (≈6.2 mi), but it had different values in the past.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен zvonkog

• Редовен
« Одговори #8 на: 13 Ноември 2016, 15:00:29 pm »
фала за просветлувањето, а помислив дека можеби се бројкиве за км x10 од наведеното

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 14717
  • Пудингот на шоферството
« Одговори #9 на: 13 Ноември 2016, 15:04:21 pm »
Неколку коли шо ги гледав од огласи во Шведска тоа што го пишуваат како миљи беа во километри...Сеа дали така ги рачунаат или така се погодило незнам.Инаку Шведска од човек претѕежно купување или од некој салам сервис,препродавач,пошо 90% препродавачи се Арапи,балканци,Турци и шо ти не преваранти упм...Уште уста не отворена веќе те излажал. :)
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен tjolie

• Редовен
« Одговори #10 на: 13 Ноември 2016, 15:30:53 pm »
Симо, не знам од каде го ископа тоа, ама 10км ти е 1 шведска миља. Значи шведски(скандинавски) миљи х10 рачунај за да видеш во км.

Мечето, ако е фирма, нема шанси да е нешто не во ред. Верувај, особено не враќање на километри. Истотака, колата се проверува на http://biluppgifter.se/ и тука ти пишува историја за неа, ако е увезувана, не ја купувај оти не се знае баш за неа. Најдобро е од фирма или швеѓанец, босанец/арап никако, ама ако е фирма мислам дека има и гаранција за колата. Тоа што некои се ефтини е бидејќи 2006 година веќе ти е стара кола за во Шведска, а нова за во МК И најбитно, можеби треба да се сменат плочки/дискови, или поточно, некој потрошен дел е скоро при менење и затоа се тие ниски цени. Мене сега за плочки и дискови преку 800евра ме кошта(за Е90ка) на сервис, што верувам во мк сами да си ги сменеш многу поефтино би било.

Отсутен Allexxander

• Сениор
  • Пораки: 5841
« Одговори #11 на: 13 Ноември 2016, 16:18:53 pm »
Тоа не важи само за bmw туку за сите брендови, можда не баш 3-та да не претеруваме али... Во ова почнав да верувам кога пред некое време возејќи X5-ка најновиот модел со само 12 000 км поминати, слушнав како поткрцнуваа некои пластики позади. А моделот кој јас го возев чинеше 105 000 евра. Викам кога оваа кола крцка што да каже човек за ефтините :) Лично сум бил сведок еднаш како клапаше браник на нова E класа Мерџан.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44364
  • Il Moderatore
« Одговори #12 на: 13 Ноември 2016, 16:25:36 pm »
Симо, не знам од каде го ископа тоа, ама 10км ти е 1 шведска миља. Значи шведски(скандинавски) миљи х10 рачунај за да видеш во км.
Па истото го пишува во тоа ја што го ископав, не знам што е различно од тоа ти што го пиша?:

Scandinavian mile. A Scandinavian mile (Norwegian and Swedish: mil, [miːl], like "meal") is a unit of length common in Norway and Sweden, but not Denmark. Today, it is standardised as 10 kilometres (≈6.2 mi), but it had different values in the past.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен BraneMKD

• Редовен
  • Пораки: 1080
Одг: Одг: Потрага и избор на половно BMW
« Одговори #13 на: 13 Ноември 2016, 16:32:10 pm »
Тоа не важи само за bmw туку за сите брендови, можда не баш 3-та да не претеруваме али... Во ова почнав да верувам кога пред некое време возејќи X5-ка најновиот модел со само 12 000 км поминати, слушнав како поткрцнуваа некои пластики позади. А моделот кој јас го возев чинеше 105 000 евра. Викам кога оваа кола крцка што да каже човек за ефтините :) Лично сум бил сведок еднаш како клапаше браник на нова E класа Мерџан.

А зошто 3 класа да се продава кај нас? Зарем не е иста цена во Германија и кај нас? Стварно не разбирам кола од 100к евра да е лоша класа...

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk

Отсутен tjolie

• Редовен
« Одговори #14 на: 13 Ноември 2016, 16:41:53 pm »
Па истото го пишува во тоа ја што го ископав, не знам што е различно од тоа ти што го пиша?:

Моја грешка, извини, јас го сватив ова како 10км да се приближно 6.2миљи, а мислам и членот ѕвонко...
Цитат
Колку отприлика фаќаат давачки за пренос на мк таблици?
Дај просветлете не' во нова тема да не ја тупеме со оффтопици на членот.