Пежо 307 1.6 и 2.0? Не е грдо баш е убаво и има добри мотори..
Стара кола е 307, ем не котира баш фино на Декра.
Велештрумф Subaru нешто таква работа не ти праи ќеф, пример Legacy?
Za tie pari mozes i nekoe dzipce da vidis, zavisi kolku ke vozis. Primera radi brat mi sega zema Captiva 2008 za 7.200 so godina dena garancija, benzinec so 120k.
Не, барам караван. Ако е џипче/СУВ/кросовер, онда би гледал Subaru Forester или Outback, а тие се надвор од буџетот.
Тогаш оди на Меганот или Лагуната.
Не мислиш дека е слаб моторот за Лагуната (1.5)?
Како прво браво што не си почнал да гледаш разно разни зафири, турани, сеници и после да се убедуваш себеси и другите на форум дека комбе е боље кола од караван. Попрактично било и било убаво. Ахм да 
Мој прв избор би бил меганот, а втор пежото. Најмногу заради изгледот, а мислам дека хди на пежо е подобар мотор од тој на реното, ако е послаб
Никад не сум рекол дека првенствено ќе барам комбе

Како втора кола, или ако ептен, ама ептен немам друг избор, онда јеби га, ќе се оди на комбе.
Што се тиче твојот избор... Не знам зашто Пежото оди со толку пониска цена од другиве... Значи има 308ци со 1.6 ХДИ со панорамски кров, за цени од 4500 па натаму.
За жал, Меганот не се продава на приватни лица... Се јавив, прашав, ме разочараа... А се спремав наредна недела да одам до Оберхаузен