Автор Тема: Бебешко/детско седиште за во кола  (Прочитано 51582 пати)

Отсутен Дибидус

• Редовен
  • Пораки: 1758
  • Veritas Vos Liberabit
Одг: Бебешко/детско седиште за во кола
« Одговори #75 на: 17 Февруари 2018, 13:04:02 pm »
Во Метро во Бугарија има промоција плати 1 земи 2 за повеќе продукти меѓу кои и за детски седишта во кола. Ако не се лажам цената беше 50 евра за две седишта.
Brains are awesome. I wish everybody had one.

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20634
« Одговори #76 на: 17 Февруари 2018, 18:01:51 pm »
Искрено, не би земал едно за 50, камо ли две.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен yarre

• Bearing Expert
  • Редовен
  • Пораки: 1302
  • www.lagermax.mk
    • LAGERMAX
« Одговори #77 на: 17 Февруари 2018, 18:28:11 pm »
Да си поблиску би ти направил супер цена. Макси Кози, прва група, имам комада један, и втора група комада два. Одлично стање се.
Моите деца учеа за седишта уште од породилиште, едвај ги одвикнав сеа од нив :)

Отсутен achtung

• Сениор
  • Пораки: 6642
« Одговори #78 на: 17 Февруари 2018, 18:31:10 pm »
Да си поблиску би ти направил супер цена. Макси Кози, прва група, имам комада један, и втора група комада два. Одлично стање се.
Ме интересираат тие од втора група ако може подетално.

Присутен MAPJAH

• Сениор
  • Пораки: 6691
  • Бенве сие бенве
« Одговори #79 на: 17 Февруари 2018, 18:51:48 pm »
дај слики и кај мене, верувам дека се здрави, а ми треба

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34067
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #80 на: 17 Февруари 2018, 19:22:04 pm »

Шо не зборевте вакви работи бе пред два дена?

Отсутен osmica8

• Легенда
  • Пораки: 11735
  • Архитект
« Одговори #81 на: 17 Февруари 2018, 20:35:26 pm »
Tvoj izbor tvoi pari.
Jas spodeliv moe mislenje, pa koj saka neka prifati a koj saka neka ne prifati.

Bi sakal sam0 so fakti da dokazes po sto uvide deka se dnoto.
Dokolku uspeesh sekako ke prenesam info do drugar mi i on da ja podobri narednata naracka.

Edit: Btw jas ne rekov se drugo e shit a ova e najbolje, tuku deka se e same shit different packing and marketing.

Пошто ти изнесе твое мислење. Ние другите имаме право на наше мислење.

Ете јас ги поминав сите продавници за седиште. Башка толку внуци ги пораснавме па имаме на дофат различни брендови и седишта кои се користат. Па ете некако имам осет за детски помагала.

Еден поглед на тие Лорели, Чиполино, Локо кроко одма одаваат дека се ефтин бренд. Има некоја линија со поубави материјали и толку. Другото е пак евтино. Пластики, механизми, рачки, бои, перничиња, етикети итн...
Башка не сме глупи ние, имаме интернет, знаеме да искуцаме за некој производ да видиме од каде е и како е направен.
Па одма ќе видиш дека такви брендови се само локални.

Тие брендови јас одма ги исклучувам од мојот радар.

Чиполино (бугарски) бренд ги имал сите сертификати за детски седишта и при тоа е пола цена од другите. Ма дај не ме ј***. Глупи се оние од Кико или од Сајбекс. Колку сака нека е добро јас бугарски производ не купувам за мое дете. Па макар и бил најдобиот на пазарот.

Ти со твое размислување терај си како си знаеш.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
« Одговори #82 на: 17 Февруари 2018, 22:29:07 pm »
Колку сака нека е добро јас бугарски производ не купувам за мое дете. Па макар и бил најдобиот на пазарот.

Ако е најдобар на пазарот што ти е гајле од каде е? Ти нема најдоброто да го купиш за своето дете?

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20634
« Одговори #83 на: 17 Февруари 2018, 23:45:24 pm »

Не знам ова дали за мене беше или не :)

Ако било за мене, онда фала на потенцијалната понуда, али поприлично сум сигурен дека би останал лојален на Cybex.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен osmica8

• Легенда
  • Пораки: 11735
  • Архитект
« Одговори #84 на: 18 Февруари 2018, 00:29:02 am »
Колку сака нека е добро јас бугарски производ не купувам за мое дете. Па макар и бил најдобиот на пазарот.

Ако е најдобар на пазарот што ти е гајле од каде е? Ти нема најдоброто да го купиш за своето дете?

Бугарско?
Фала многу, не.
Ќе се задоволам со второ, трето или петто место од листата.

Отсутен Vladeee

• Редовен
  • Пораки: 2215
« Одговори #85 на: 18 Февруари 2018, 22:31:46 pm »
Викендов поминав во киддо, во салоника, имат избор на седишта на попуст од 50 евра нагоре. Вака како што гледав убава изработка со залепени сертификати на нив. Кај нас дупло поскапи(исти модели) се разбира. Сепак ке почекам додека да најдам со 360 степени вртење заради полесно ставање и вадење на детето.
>>>>><<<<<

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
« Одговори #86 на: 18 Февруари 2018, 22:34:04 pm »
Во врска со сертификатите и тие што „поседуваат“ „сертификати“, ќе говорам во друга прилика. Само да се заврши процесот.

Отсутен ogledalo

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 615
« Одговори #87 на: 19 Февруари 2018, 09:00:06 am »
Jas modelot sto go zemav, vo Solun bese poskap odkolku ovde vo Krsh, plus go zemav koga imaa popust vo Krsh. Da go zimav od Solun so vraten danok ke dojdese isto ili povtorno malku poskapo odkolku od Krsh so popust. Nekoi moze da se poeftini, ne vikam ne, no generalizirani komentari deka se e poeftino ne mozam da prifatam. (Kako na primer so gumi muabetite sto gi imam slusano, deka site gumi bile mnogu (vo muabet se koristi duplo) poeftini I trebalo "glup" da si da zimas od kaj nas).
Викендов поминав во киддо, во салоника, имат избор на седишта на попуст од 50 евра нагоре. Вака како што гледав убава изработка со залепени сертификати на нив. Кај нас дупло поскапи(исти модели) се разбира. Сепак ке почекам додека да најдам со 360 степени вртење заради полесно ставање и вадење на детето.

Отсутен achtung

• Сениор
  • Пораки: 6642
« Одговори #88 на: 19 Февруари 2018, 09:11:08 am »
Дали ти ова сериозно со седиштето и 360°?

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 54953
  • Махер
« Одговори #89 на: 19 Февруари 2018, 09:15:09 am »
Ова го сака Maxi-Cosi AxissFix
Цитат
Maxi Cosi’s latest car seat has a long list of innovative features including a 360-degree swivel for newborns plus (the original AssisFix only went from four-months up), extra-comfy memory foam seat padding, self-adjusting harness and hold-open harness hooks. It’s easy to carry and safety features (which exceed the i-Size standard) include a patented new impact absorption material in the headrest. It goes up to four years old, although the option to rear face stops at two years old.

http://www.independent.co.uk/extras/indybest/kids/travel/best-car-seats-infants-toddlers-4-3-1-year-olds-from-birth-reviews-uk-8605182.html