Не знаев дека на нови автоматици знае да сецка. Чудно е дека на 15+ годишни роботизирани менувачи како ДСГ воопшто да не сецка, а на нови коли да сецка
Не сум експерт, пак повторувам, иако е ново, ново, по ново – амин. Се возев истиот ден до Пежо со другар, во Ауди А6 2020 година S-Line, половњак со 180 илјади км, купен од Германија, исто автоматик.
Тоа возење… стварно е разлика, не да ја сега тука измислувам wow. Тој менувач на Ауди и самото возење, се друга димензија. Нема шанси да почувствуваш дека е 5 години старо аутото ауди си е ауди нема промашај во се.Тоа ново ауди а6 можеби е сигурно 70,80илјади евра не знам и не гледам..
Мал сервис на Ауди чини како 3 години да го носиш Пежо на сервис. Сè си кошта. Најлесно е да купиш, ама после треба и да одржуваш: 4 гуми со бандажи за зима се скоро 2 илјади евра за Ауди. Но возилото е стегнато по прописи, нема да крцне ако гази накај 200илјади км се средено со сервиси како треба како човек на преглед коа оди така луѓе си чуват и одржуват коли па немат проблеми.
Не хејтам ново возило, ниту сум контрадикторен, едноставно ми беше чудно.. И секогаш ке сум за ново возило па макар било повеќократно поефитно од било кој премиум бренд дали е тоа ауди,бенве или мерцедес.Ново си е ново али тие ауди ако е старо 5 години ако е прописно одржувано бато нема заебанција сила од ауто било кој модел дали а4,а5,а6, Q3,Q5 и остала гама на ауди.Немам зборови како естестки изглед,сила на мотор едноставно ауто друже тоа што нас ни скупо е друга приказна.Со пежото ке си мјаукаме али ново e тоа е сит гладен не верува до толку е буџет 20тина илјади евра и другар ке фрли 3-4 тој е капацитет стискај како лимун треси не излегува повеќе пари од Македонец за кола тој е тој златен буџет порано беше до 20 к сеа иде 25 како тргнало 30 ке биде..