Автор Тема: VW vs OPEL  (Прочитано 52892 пати)

Отсутен LosiPatista

• Легенда
  • Пораки: 12136
  • Duh sa TDI-jom
Одг: VW vs OPEL
« Одговори #195 на: 06 Февруари 2016, 10:24:19 am »
Конечно. Овие стариве имаат темпомат, кожа + рачки, да се чудиш. Новава треба да е вистинско освежување. Но затоа пак Х се зема со моќен дизел мотор за 5-6к.

Torsion Beam - The Only Axle You Will Ever Need

Отсутен Stratro

• Легенда
  • Пораки: 22218
« Одговори #196 на: 06 Февруари 2016, 12:06:02 pm »

Колку коња беше Широко Ер?

Отсутен stefanel984

• Редовен
  • Пораки: 1132
« Одговори #197 на: 06 Февруари 2016, 13:34:40 pm »
Мартинчо дојди да те повозам со OMEGA 2.5 td 130 ks 1997, да видиш што е автомобил, дедово го има од 1997 со некој 305.000 км, превентивно сменати карики пред 3000км, почна малце појке да троши уље, а самиот ОПЕЛ  за тој модел препорачува промена на карики после 200.000 км, за да не дојде до оштетување на цилиндар.

Отсутен LosiPatista

• Легенда
  • Duh sa TDI-jom
« Одговори #198 на: 06 Февруари 2016, 13:37:46 pm »
Тоа е БМВ мотор иначе.

Отсутен Prcot

• Сениор
  • Пораки: 3465
« Одговори #199 на: 08 Февруари 2016, 08:07:58 am »
Не сум фан ни на Опел ни на Фолксваген, ама одалку се гледа дека опел е многу поназад од Фолксваген. Не зборувам за издржливост, расипливост и тн. Зборам за самиот филинг на колата. Конкретно Корса Ц 2006, категории под Поло во секој поглед, прво коа ќе затвориш врата мислиш ламарина некој треска, шалтабла очај тврда пластика , мењачот не се споредува тврд и груб, каде каде е побучна при вожња итн. За моторот не коментирам зошто не сум возел 1.2 во ФВ но 1.2 на Опел е 100 пати подобар од тромавиот 1.4 75 кс на ФВ во секој поглед.

Отсутен Stratro

• Легенда
  • Пораки: 22218
« Одговори #200 на: 08 Февруари 2016, 11:40:18 am »
Опел не лажат.

Отсутен Prcot

• Сениор
  • Пораки: 3465
« Одговори #201 на: 08 Февруари 2016, 11:58:05 am »
Не верувам дека некој би купи Опел пред Фв, освен да има евидентна ралика у цената на ново и човекот да е типот „германско си е германско“ па да нема друг логичен избор. Исто така ја да купувам кола нова ќе ме заболе стапов дали некој лаже или не.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34097
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #202 на: 08 Февруари 2016, 12:40:42 pm »
Не верувам дека некој би купи Опел пред Фв

:)
Тоа ти е исто како да му веруваш на Миленко дека земјата е рамна. А тоа ти е исто како да му веруваш на некој што ти вика ФВ е многу подобар од Опел.

Отсутен Carpathian Lord

• Легенда
  • Пораки: 13933
« Одговори #203 на: 08 Февруари 2016, 13:41:22 pm »
Не верувам дека некој би купи Опел пред Фв, освен да има евидентна ралика у цената на ново и човекот да е типот „германско си е германско“ па да нема друг логичен избор. Исто така ја да купувам кола нова ќе ме заболе стапов дали некој лаже или не.

Не купив на ново, ама сепак не се одлучив за VW и зедов Opel.

VW 2005-06 година имаа катастрофални дизел мотори, посебно серијата на 2.0TDI.

Е сега, за на ново, сепак повторно цената би играла улога. И кога би се думал, мислам дека пре би зел Skoda него VW. Иако ги носат истите мотори и подвозје, неколку пати сум се уверил дека Skoda имаат подобра завршна обработка и прават некои измени што ги прави возилата помалку склони на дефекти.
Што како не знам. Во разговор со многу мајстори тоа го потврдуваат.

Отсутен Спенсер

• Легенда
  • Пораки: 7387
« Одговори #204 на: 08 Февруари 2016, 14:31:05 pm »
VW е Кока кола за Опел (кокта). ;D :D

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34097
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #205 на: 08 Февруари 2016, 14:44:45 pm »
Таму на село кај вас ДА, така е :P

Отсутен howitz

• Редовен
  • Пораки: 2273
« Одговори #206 на: 08 Февруари 2016, 15:26:52 pm »
Да не отвораме тема дека VW е далеку преценет бренд, особено на балканов.
За вкусови не се расправа, по нив се плука.

Отсутен darko mk5

• Сениор
  • Пораки: 3600
    • http://forum.carclub.mk/index.php/topic,7477.0.html
« Одговори #207 на: 08 Февруари 2016, 15:31:26 pm »

Не купив на ново, ама сепак не се одлучив за VW и зедов Opel.

VW 2005-06 година имаа катастрофални дизел мотори, посебно серијата на 2.0TDI.

Е сега, за на ново, сепак повторно цената би играла улога. И кога би се думал, мислам дека пре би зел Skoda него VW. Иако ги носат истите мотори и подвозје, неколку пати сум се уверил дека Skoda имаат подобра завршна обработка и прават некои измени што ги прави возилата помалку склони на дефекти.
Што како не знам. Во разговор со многу мајстори тоа го потврдуваат.

ova so zavrsnava obrabotka ti bese vrv na gluposta... kolku da se kaze samo nesto...

Отсутен LosiPatista

• Легенда
  • Duh sa TDI-jom
« Одговори #208 на: 08 Февруари 2016, 16:03:47 pm »
Не сум фан ни на Опел ни на Фолксваген, ама одалку се гледа дека опел е многу поназад од Фолксваген. Не зборувам за издржливост, расипливост и тн. Зборам за самиот филинг на колата. Конкретно Корса Ц 2006, категории под Поло во секој поглед, прво коа ќе затвориш врата мислиш ламарина некој треска, шалтабла очај тврда пластика , мењачот не се споредува тврд и груб, каде каде е побучна при вожња итн. За моторот не коментирам зошто не сум возел 1.2 во ФВ но 1.2 на Опел е 100 пати подобар од тромавиот 1.4 75 кс на ФВ во секој поглед.

Во право си за мењачот. Опел има тапа мењачи цело време. Но мислам дека таа генерација на Поло што ја спомнуваш воопшто не е добра. Всушност ниедно Поло не ми оставило впечаток, и најновото има лош хендлинг и сите мотори во гамата се лоши со исклучок на 1.6 тди кој се исфрла. Повисоките класи на VW се друга приказна.

Отсутен karajann

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 375
« Одговори #209 на: 09 Февруари 2016, 00:13:22 am »
Да не отвораме тема дека VW е далеку преценет бренд, особено на балканов.
Like. `Кога ке видиш дека една раткапна им e 2000+ денари, се ти станува јасно.