Ја не би Корса поради чудната внатрешност (на таа со 3 врати поготово). Стваааааарно нема гс место позади, ем поради ниските прозори и лакот на спуштање на кровот, мава главата горе, ем е неизбежно чувство на клаустрофобија.
Верзијата јас што ја возев пред некоја година беше очајна, ама имаше зашто... Беше со 1.2 моторче, ама у некој „Спорт“ пакет, со шминки, спојлерчиња бла бла... Убаво на око, ама апсолутно поинтлес, пошо Корсата беше непокретна. Само 150 (или така нешо) кила полесна од Астрата, а со 1.2 мотор... Категорично НЕ!
Нешто што не можам да го поднесам кај Корса, е огромниот топук на бравата за стартање на мотор... Несфатливо ми е тоа... Влагам у кола, местам седиште ко за мене, волан, све фино лепо... И ми мава десното колено у тоа топукот... Уат д фак?!?! Се надевам дека тоа е сменето, пошто стварно тапа момент.
На Полото не можев да му најдам некоја замерка кога го возев, освен моторот, што исто беше 1.2, ама троцилиндраш (не ми текнуе, ама мислам дека кај Опел е 4 цилиндра). За дивно чудо, убаво повлекуваше од ниски, ама никаква рафинираност, звук итн итн... Тој мотор јас лично го окарактеризирав како „косилица“
Друга замерка стварно не можев да му најдам.