Автор Тема: Најевтин нов автомобил  (Прочитано 69059 пати)

Отсутен slavjanski

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 97
Одг: Најевтин нов автомобил
« Одговори #75 на: 09 Јули 2016, 18:14:44 pm »
Дa не се зaлaжувaме сo спoредби секoјa нoвa кoлa си имa свoј шмек. Нoв спaрк спoреден сo aуди a6 10 гoдини спaрк имa рaзликa мaкaр штo oвa 10 гoдини вoзенo уште е жилaвo a спaркoт пaѓa зa некoјa гoдинa и тoa пензиoнерскo вoзење. Истo тaкa и пaри се губaт нa нoвa.
Амa нoвo си е нoвo oти пoчнувaш oд 0км. Немa вoзење нa среќa и кoјдел кoгa ќе oткaжи. Гoре дoлу oчекувaни се сервисите премa килoметрите.

Битнa рaбoтa, леснo е дa се кaжи "дoдaј уште 3000 еврa и зa 15000 еврa земи гo тoa и тoa". Тaкa пaри мoже дa дoдaди чoвек штo имa некoј бизнис и кaлaпи пaри,зaштедa oд тaткoму или прoдaл некoј имoт. Пoгoлемиoт дел oди oд 0 дo 0 или месец зa месец нa плaтa и бaрaaт некoјa oпцијa сo мизерни 2000 еврa учествo и дa плaќaaт минимaлнa рaтa зa нoвa кoлa. Штo дa е битнo дa се вoзи. Е зa тoa сме утепaни кaкo нaрoд.
Сaмите aвтoсaлoни се зaвисни oд бaнките a бaнките зa рaтa oд 120 еврa бaрaaт месечни примaњa oд 360 еврa a невoзмoжнo е сo плaтa oд 200 еврa. Мoжеби тoј ќе зaрaбoтувa нештo хoнoрaрнo aмa бaнкaтa си бaрa тoлку примaњр или јoк. И зaтoa пензиoнерите леснo земaaт кoлa. Кaј мене вo згрaдa едниoт си нaбaви дaчиa сaндерo. Дoдекa млaдинaтa нaстискa oдвaј 2000 еврa и зедoa пo некoј гoлф зaрибaн пунтa и сл.

Отсутен tjolie

• Редовен
  • Пораки: 1270
« Одговори #76 на: 09 Јули 2016, 19:27:55 pm »
Јас не знам зошто воопшто спомнувате кола на старо, колку пати се кажа: темата е за најефтина нова кола, точка.

Друштво,

Размислувам за нов автомобил. Најевтиниот нов автомобил. Ми недостига времето кога Matiz со три години гаранција чинеше 5600€ или Matiz со една година гаранција 5000€ истиот со клима и фулл опрема 6000€. Ако не се лажам и kia picanto со клима и четири цилиндарски мотор кошташе 6000€. Последниот спарк беше околу 7000€ со 6 ербега, клима... Имаше и по некое хјундаи i10 со слична цена... Како што ми изгледа сега испод 9000€ неможе да се купи количе! Ако некој има инфо која кола со клима :-) е најевтина или најисплатлива нека сподели.
Благодарам

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 54985
  • Махер
Одг:
« Одговори #77 на: 09 Јули 2016, 19:46:52 pm »
А тек па наместо 10 години старо А6 да земевме за споредба 4-5 години стар Голф, па, па, па кај ќе ни е крајот. Тој повеќе ќе мириса на ново него ли Матизот кој е купен нов!

Отсутен mk2b

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 241
« Одговори #78 на: 09 Јули 2016, 22:39:21 pm »
Јас не знам зошто воопшто спомнувате кола на старо, колку пати се кажа: темата е за најефтина нова кола, точка.

Друштво,

Размислувам за нов автомобил. Најевтиниот нов автомобил. Ми недостига времето кога Matiz со три години гаранција чинеше 5600€ или Matiz со една година гаранција 5000€ истиот со клима и фулл опрема 6000€. Ако не се лажам и kia picanto со клима и четири цилиндарски мотор кошташе 6000€. Последниот спарк беше околу 7000€ со 6 ербега, клима... Имаше и по некое хјундаи i10 со слична цена... Како што ми изгледа сега испод 9000€ неможе да се купи количе! Ако некој има инфо која кола со клима :-) е најевтина или најисплатлива нека сподели.
Благодарам

Мислам дека веќе спомнавме во темава која е најефтината кола со клима во Македонија - Дачија Сандеро со Амбиенс опрема (8550 евра): http://www.dacia.mk/download/cenovnik_sandero_mk.pdf
Нема потреба повеќе да се дискутира на темава.

Отсутен tjolie

• Редовен
  • Пораки: 1270
« Одговори #79 на: 09 Јули 2016, 22:52:30 pm »
....

Мислам дека веќе спомнавме во темава која е најефтината кола со клима во Македонија - Дачија Сандеро со Амбиенс опрема (8550 евра): http://www.dacia.mk/download/cenovnik_sandero_mk.pdf
Нема потреба повеќе да се дискутира на темава.

Али сепак не ги дочита сите постови, немој да бидеш сигурен дека таа е моментално најефтината кола во Македонија доколку не си ги посетил сите салони. Секогаш се наоѓа некоја кола со специфични спецификации и опрена за најголем попуст или промоција... Така да, доколку некој прошетал и наидел на некоја поефтина нова кола(може ке е фул опрема, само послаб мотор или црвена боја или слично) да сподели со нас, а они продолжуваат на тема стара кола премиум подобро од нова кола, тоа не се бараше во темата и прејде во оффтопик, али ај нема веза, бутај додека оде

Отсутен mk2b

• Јуниор
  • **
« Одговори #80 на: 09 Јули 2016, 23:03:21 pm »
Абе добро, барем од ценовнициве шо ги има по интернет Дачијата е моментално најефтина - правиме муабет за нормални цени, за промоции и попусти нека прошета човекот по салоните да си праша дали има или не.

Отсутен Diablo

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 465
« Одговори #81 на: 10 Јули 2016, 00:04:32 am »
А тек па наместо 10 години старо А6 да земевме за споредба 4-5 години стар Голф, па, па, па кај ќе ни е крајот. Тој повеќе ќе мириса на ново него ли Матизот кој е купен нов!
Не можеше темава да помине без да се спомене Голф :)

Отсутен tomaso

• Редовен
  • Пораки: 2171
Одг:
« Одговори #82 на: 10 Јули 2016, 00:13:52 am »
Јас не знам како досега никој не го убеди авторот на темата да си купи гољф IV и да не се заебава....
И не знам зошто уште непотребно се пишуваат коментари за кола на старо, кога се решил за нова.

Отсутен slavjanski

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 97
« Одговори #83 на: 10 Јули 2016, 00:57:28 am »
Почнувам да размислувам дека сите што велат “што ќе ти е нова кола,земи си некој голф на старо“ се членови во некоја секта и мора да мантраат постојано со голфот:) Надвор од темава ама сум го слушал милиони пати тоа исто па исто,голф си е голф.
А сеа за темава:

http://www.fiat.mk/promotions/linea-8990/

Мислам дека имаат сеуште некоја залиха од линеата за оваа цена. Седан, дизел, голем багажник солидна опрема за 9000 евра.
Имаш опција за на рати али сето преку банки ако си кредитоспособен.Ако не си тоа е тоа.
Производство од турција,крута и крцкава пластика, 1.3 пензионерски мотор, али битно нова е.

И уште една промоција ама не е најефтина ама ќе ја ставам:

http://www.fiat.mk/wp-content/uploads/2015/08/Fiat-500L-za-web3-1648x1024.jpg

Фиќо али од големите.Или по италијанска шифра Фиат 500 L. Ребрендирано фиќуле со добри перформанси и чуден заден дел.

И Дачиа сандеро како победник во категоријата најефтина кола во Македонија излезена од салон според ценовникот.
Основниот модел дури го немаат ни на залихи, а биди сигурен и дека продавачот ќе инсистира да доплатиш 600 евра и за 8600 да ја земеш дачиа сандеро со клима,пенџерина на струја и заклучување на дугме.

За дачијата лично тврдам дека не е таква кола како што повеќето од муабети кажуваат.Мој роднина си ја нарача нова, доплати и ја остави старата на проценка. Дачијата досега има околу 50 000 км за 4 години направени.Онака лежерно возење строго на отворено. Ниту ЕДНА маана нема, ниту една пластика крцка или било што. Три пати беше на сервис досега мислам, за редовниот и ништо повеќе.
Единствено ако гледаме во класата дека има подобри коли да, али како кола која ќе дава нормална вожња просечна потрошувачка од 5-6 /100 тогаш е одличен избор. Нема некоја голема разлика како да возиш пунто од новиот модел или сандерото освен што сандерото е постартно и подобро реагира моторот, и гнасно смрдат пластиките на сандерото.
Новиот модел е уште поубав.

http://carroecarros.com.br/wp-content/uploads/2014/07/novo-renault-sandero-2015-4.jpg

Отсутен Sase_91

• Сениор
  • Пораки: 3838
« Одговори #84 на: 10 Јули 2016, 01:16:57 am »
Да знаеш дека кола со 400.000км цело време ќе се расипува и ќе се замараш со барање сервис, делови за поправка и слично по најповолни цени. Со нова кола ќе ги немаш тие проблеми зошто ќе биде под гаранција и сервисот ќе се замара(ако се расипе што е малку веројатно)
Комфорот во колата со 400.000км може ќе е поголем, но само при возење на колата, при седење дома и барање поефтини делови за поправка на скапата кола поголем е комфорот со нова кола.
Така да според километражата која што ја минеш, потребите и можностите твое е да си пресудиш. Ама дека старо А6 со 400.000км е подобро од нова Фиеста, не е. Подобро е ако го возиш само еднаш у неделата на пат од 1000км. Големи се разликите меѓу тоа што е подобро за низ град, а што за на отворен пат.
Со среќа во изборот.
If everything seems under control, you're not going fast enough.  /  KKBA

Отсутен SaseMajstorot

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 508
« Одговори #85 на: 10 Јули 2016, 01:24:49 am »
imas dacia Sandero BASE... 7890 ... verojatno ke ima i nekoe popustce koa zbornis na lice mesto... ;)  Aktiven model, ne e prikrijan, znaci verojatno ke ja imas i na lager :D  mislam deka za 7500 ja imas, ako ne i pomalku so dobro ubeduvanje ;)

http://www.dacia.mk/modeli-dacia/novi-sandero/index.html otvori vo cenovnikot i uveri se
Како Југо нема друго! - и поарно шо нема!

Отсутен LosiPatista

• Легенда
  • Пораки: 12136
  • Duh sa TDI-jom
« Одговори #86 на: 10 Јули 2016, 01:30:26 am »
Не знам зошто цело време се зборува за стара кола кога човекот бара нова Дачија. Келнер донеси сметката.

Torsion Beam - The Only Axle You Will Ever Need

Отсутен SaseMajstorot

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 508
« Одговори #87 на: 10 Јули 2016, 01:35:33 am »
De be pa tiii... ostaj gi neka se trancat lujgeto! hahaha uste na prvata strana kazavme deka dacija e najeftino, ali on treba da si zeme golf...
Ama mora sekoj da povtori po ednas :P ccc...
Како Југо нема друго! - и поарно шо нема!

Отсутен Allexxander

• Сениор
  • Пораки: 5834
« Одговори #88 на: 10 Јули 2016, 01:49:07 am »

Отсутен mk2b

• Јуниор
  • **
« Одговори #89 на: 10 Јули 2016, 02:36:40 am »
Дачијата во основното ниво на опрема е мизерија, ја лично би зел не многу старо половно возило со подобра опрема за 7500. Нова кола без централна брава и електрика на стакла у 2016, оди бе не заебавај. Ама за 8500 колку што е Амбиенс пакетот, не би размислувал за половно возило туку би ја купил Дачијата бидејќи тогаш веќе може да се нарече кола за разлика од основниот модел. Основниот модел по правило е срање скоро кај сите модели, а поготово кај Дачија.
« Последно менување: 10 Јули 2016, 03:06:01 am mk2b »