Автор Тема: Најевтин нов автомобил  (Прочитано 69015 пати)

Отсутен LosiPatista

• Легенда
  • Пораки: 12136
  • Duh sa TDI-jom
Одг: Најевтин нов автомобил
« Одговори #60 на: 07 Јули 2016, 14:07:37 pm »
Во ред е да разговара за автомобили на форумов, може малку да се прошират темите, чисто да се разгори дискусијата. Се знае дека најубаво е да се купи ново возило. Но бујрум купи А6 3.0TDI Quattro. Ретко кој може да изброи 60.000 евра за кола, не сме сите корумпирани политичари и бизмисмени. А на старо какво такво може да си го дозволиме. Алтернативата е Дачиа или нешто слично со кое ќе немаш проблеми. Но премиум возило, макар и со 400.000км е 5x над основциве, затоа реков еден круг е доволно да речеш: јебеш ти дачиа/фиеста/сузики...дај ми ти премиум, и премиум проблемите со кои иде..
Секој според желбите и потребите, нели.

Torsion Beam - The Only Axle You Will Ever Need

Отсутен ARMEX

• Сениор
  • Пораки: 3616
Одг:
« Одговори #61 на: 07 Јули 2016, 14:12:06 pm »
Тoчнo ЛП, aмa не уживaaт сите вo пoтенцијaлни премиум дефекти, a и зa некoи еднoстaвнo oд тoчкa дo тoчкa им требa вoзилo, не уживaaт вo негo.

sent from Tapatalk

Отсутен FiLo

• Сениор
  • Пораки: 6614
« Одговори #62 на: 07 Јули 2016, 14:38:12 pm »
Не е работата за ќар.. туку што помалце да изгуби...

Тогаш веќе во оној момент кога возилото ке ти појави дефект кој не се решава со 500-1000 денари, треба да го продадеш. Ти со тоа што вложуваше да го средиш крилото, браникот, амортизери, чинам и замаецот ти тропаше, веќе влегуваш во загуба и тоа не така мала. ;)

ЕДИТ: а да не ги спомнувам дистанцери, бандажи, навлаки и остали тракатанци. Не ме сфаќај погрешно, али ако ставиш се на кантар, и да земеш да го продадеш ќе видиш дека и ти си изгубил доста од првичната цена што си ја платил, а да земеш да го продаваш.

Отсутен brm brm

• Редовен
  • Пораки: 2648
« Одговори #63 на: 07 Јули 2016, 15:02:05 pm »
Во ред е да разговара за автомобили на форумов, може малку да се прошират темите, чисто да се разгори дискусијата. Се знае дека најубаво е да се купи ново возило. Но бујрум купи А6 3.0TDI Quattro. Ретко кој може да изброи 60.000 евра за кола, не сме сите корумпирани политичари и бизмисмени. А на старо какво такво може да си го дозволиме. Алтернативата е Дачиа или нешто слично со кое ќе немаш проблеми. Но премиум возило, макар и со 400.000км е 5x над основциве, затоа реков еден круг е доволно да речеш: јебеш ти дачиа/фиеста/сузики...дај ми ти премиум, и премиум проблемите со кои иде..
Секој според желбите и потребите, нели.
Јас би избрал дачија, фиеста, сузуки - Без проблеми, наспроти премиум СО проблеми.
Епа не размислуваат сите исто нели...
Во однос на насловот, јас не би барал 'најефтина нова кола' подобро заштеди си до 13-14000€ и како што вика Симо, чекај добра понуда/попуст/ акција.
Сепак кола не се купува секоја година. Не треба да се избрзаш

Отсутен karajann

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 375
« Одговори #64 на: 07 Јули 2016, 15:35:32 pm »
Значи воопшто не ми треба бесна кола, цело време ќе се вози низ град, до работа и назад, мала кола, нова, евтина, со гаранција.
Очигледно човекот има друга кола за на отворено или воопшто не вози на отворено, па оваа му треба исклучиво за низ град за која нема многу да се замара.
Кога сме кај премиум возилата од оваа класа се Audi А1, Mercedes A, BMW 1, Smart, Mini Cooper и слични.
Стварно не знам во кој контекст ги поврзувате А6 3.0TDI Quattro, X5 и други? За да ги возите овие возила комотно низ град, треба да имате премиум место на живеење со паркинг место, премиум работно место со сопствен паркинг и да се движите на премиум места со обезбеден паркинг. Во спротивно истите возила ке ви само ке ви создаваат проблеми при нормално функционирање, т.е. при секое паркирање ќе пропуштите многу паркинг места кај што можат да сместат помали возила.
Плус да не зборувам за маневрерињето низ тесни улички, лошо паркирани коли за 5 мин., полукружно свртување и сл.

Отсутен Бузуки

• Сениор
  • Пораки: 6297
« Одговори #65 на: 07 Јули 2016, 15:52:29 pm »
Не е работата за ќар.. туку што помалце да изгуби...

Тогаш веќе во оној момент кога возилото ке ти појави дефект кој не се решава со 500-1000 денари, треба да го продадеш. Ти со тоа што вложуваше да го средиш крилото, браникот, амортизери, чинам и замаецот ти тропаше, веќе влегуваш во загуба и тоа не така мала. ;)

ЕДИТ: а да не ги спомнувам дистанцери, бандажи, навлаки и остали тракатанци. Не ме сфаќај погрешно, али ако ставиш се на кантар, и да земеш да го продадеш ќе видиш дека и ти си изгубил доста од првичната цена што си ја платил, а да земеш да го продаваш.

Нема врска, и нова кола се расипува јбг.. крилото браникот и останато си го покри осигурувањето.. Веќе кажав дека имам вложено околу 1000 евра, ама ако, колата ја возам, за 1 година 30.000км и натепав... И секако, јас клиото го земав со ќеф и со желба за ваква кола, така да уште долго време (2/3 години) нема да се продава.. А не да земам што било од тој ценовен ранг..

Отсутен SaseMajstorot

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 508
« Одговори #66 на: 08 Јули 2016, 00:08:02 am »
Decki ja nikad nema da svatam... covekot vika kola najeftina, vie mu preporacuvate da si zastedi nekoj dinar i da kupi poskapa...
zosto be lujge..!? zosto? ahahhaah  ;D ;D ;D

Vaka sea... na lice mesto salonite znaat da ti napravat neodoliva cena koga ke pojdes tamu. Za konkretni primeroci od lager imas ekstra popust, pa cak i mozes da pregovaras i za cena pod toj popust. Za kes vo nekoi saloni imas i uste nesto popust bonus... kolite sto gi zemaat od treti fabriki se so dosta niski ceni ako istoporis pari na masa  ;)

Ima i stvari sto ne se znaat i voopsto prodavacite ne gi prezentiraat javno.
Eden primer, kaj daciite (sandero , logan i tn..) izlgeguva Base model  koj e skoro blanko kako nekogasnite osnovni modeli i e nesto poeftin od najeftiniot sto e prezentiran . Zemi cenovnik i razgledaj...   Edini stos e sto se dostavuva samo po poracka zasto e slab so oprema i e malku baran, pa ako sakas ekstra eftino ke treba da go pocekas da ti stigne.

Zatoa, ja bi ti rekol da gi pretreses ednas ubavo salonite i bukvalno da mu nacrtas na prodavacot deka sakas EFTINO najeftino sto ima... i ke iskopaat ako treba ama ke ti najdat!... Se za pari bre!
Како Југо нема друго! - и поарно шо нема!

Отсутен TheHeatIsOn

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 515
« Одговори #67 на: 09 Јули 2016, 02:13:16 am »
Prvo treba da sednete vo kolive do 9 000 evra novi, pa potoa razgledajte sto moze za tie pari da se uveze, pa ke pravime muabet.

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20663
« Одговори #68 на: 09 Јули 2016, 07:21:25 am »
Или, ако човекот сака и бара нова кола, да му се предочат опциите за нова кола, а не да се отупи до бесвест дека за тие пари има што ти ја знам каква стара кола.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Присутен MarceCvarce

• Легенда
  • Пораки: 8953
« Одговори #69 на: 09 Јули 2016, 14:08:29 pm »
Prvo treba da sednete vo kolive do 9 000 evra novi, pa potoa razgledajte sto moze za tie pari da se uveze, pa ke pravime muabet.

кога купуваш нова кола не ти требаат 9 илјади кеш за да ја купиш, има кредит. А за ова што му го нудиш ти треба 9 спремни да ги дадеш, ако ти се изброени би размислил баш.

Или, ако човекот сака и бара нова кола, да му се предочат опциите за нова кола, а не да се отупи до бесвест дека за тие пари има што ти ја знам каква стара кола.

баш така

Но премиум возило, макар и со 400.000км е 5x над основциве, затоа реков еден круг е доволно да речеш: јебеш ти дачиа/фиеста/сузики...дај ми ти премиум, и премиум проблемите со кои иде..

тешка глупост

Отсутен Allexxander

• Сениор
  • Пораки: 5834
« Одговори #70 на: 09 Јули 2016, 14:12:29 pm »
Најтешка глупост.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 54985
  • Махер
« Одговори #71 на: 09 Јули 2016, 14:32:35 pm »

кога купуваш нова кола не ти требаат 9 илјади кеш за да ја купиш, има кредит. А за ова што му го нудиш ти треба 9 спремни да ги дадеш, ако ти се изброени би размислил баш.

http://www.weltauto.mk/?go=offer&p=detail&usedcarofferId=2035

Повеќето фирми кои продаваат нови коли имаат и половни возила кои може подеднакво исто да ти ги понудат на лизинг или кредит. Затоа тој фактор не е релевантен.

Отсутен TheHeatIsOn

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 515
« Одговори #72 на: 09 Јули 2016, 14:57:29 pm »
Dali znaesh kako se zema kredit vo ovaa drzava, i dali nekogas si zemal ? Da zemesh kredit za kola spored mene e absurd, razmisli malce podobro, kolku ti e dolga cergata tolku ke si gi pustis nozete.

Отсутен tjolie

• Редовен
  • Пораки: 1270
« Одговори #73 на: 09 Јули 2016, 16:56:31 pm »
Дачија сандеро мислам дека има добра цена, нов автомобил, мислам дека има 3 години гаранција(за реното е 3 и за опелот ако не се лажам), не знам баш кои се понудите, али можеби клиото е малку поскапо во цената(не е голема разликата), но знам сигурно дека со него оде 3 години гаранција, сервис и уште некои си други екстри. Еднаш видов една понуда на VW UP ако не се лажам беше некоја си кампања 9000 евра со некаква си опрема по него, јас се мислев за жената супер количе, мало економично, ипак е марка што сигурно нема да писне едно 7-8 години(сепак е VW) али како што ти кажаа неколку члена погоре, ако си решил да зимаш нова кола, крени по фирмите и разгледај што имат да понудат.

Отсутен LosiPatista

• Легенда
  • Пораки: 12136
  • Duh sa TDI-jom
« Одговори #74 на: 09 Јули 2016, 17:22:46 pm »

Но премиум возило, макар и со 400.000км е 5x над основциве, затоа реков еден круг е доволно да речеш: јебеш ти дачиа/фиеста/сузики...дај ми ти премиум, и премиум проблемите со кои иде..

тешка глупост

Teшка неинформираност.

Torsion Beam - The Only Axle You Will Ever Need