6 литри може да троши и Corvette со 6.2 литри мотор. Така да тоа е огромна потрошувачка за 1.6 моторче
Може на удолница со моторно кочење......
http://www.popularmechanics.com/cars/a10403/taking-the-2014-chevy-corvette-on-a-fuel-economy-run-16686407/Oдлична потрошувачка. Пожелно би било да потрошите цел резервоар и да го дополните, но веројатно сте немале услови.
Одлична кола за Прчот, Штрумфот, Џонтра, несомнено ќе вадат потрошувачка од 2.9, 3.0, 2.8 соодветно.
Одлична кола за мене, ќе уживам во потрошувачката од 6 литри.
И мене Минито до Струмица ми има потрошено 6 на 100 со нормално возење, така да и не е нешто штедлив Пасатов
6 литри може да троши и Corvette со 6.2 литри мотор. Така да тоа е огромна потрошувачка за 1.6 моторче
Важно е кај секоја кола да не троши повеќе од 5 на автопат со пристојно возење 130. Јас со 5 сум задоволен на отворено, а за градски нека оди до 7.5.
Затоа реков јас ќе бидам задоволен со 6 литри. Не можам да уживам во 2.8, ќе заспијам неколкупати на волан, опасно е.
Одлична кола за Прчот, Штрумфот, Џонтра, несомнено ќе вадат потрошувачка од 2.9, 3.0, 2.8 соодветно.
Баш небитно, со оглед на тоа дека било кој бензинец на плин помалку ќе потроши од Чернобилов со истиот режим на возење по знаци.
Кога него ќе го направат на плин/струја па да троши 4 литри плин тогаш можеби заслужува пофалба.
Сега за сега, автомобилчето е океј, (ако занемариме дека таа потрошувачка е резултат на недозволена количина на загадување и уште еден куп гревови дур се стигне до таму) ама на технологијата и се веќе избројани деновите и ќе исчезне за 10-15 години сосем.
Дизелашов е прекрасен и совршен и е почист од 99.99% од колите што се возат во светот. И најважано од се, не е канта на плин, туку е вистинска кола, не сечена лепена, да сецка, пали гаси, кашла, чек енџин, да смееш да ја возиш до 3000рпм односно 35кс, канта со милион компромиси. Ова е за ужиување во возењето без никакви компромиси. Има и снага и економија и е безбедно и еколошки прифатливо. КОмплетен пакет, нешто што бензинците никогаш не успеаа да го постигнат.
Иднината не е во хибридите. Хибридите се stepping stone што не можеме да го заобиколиме и се привремено решение за долгорочен проблем.
Хибриди се непотребно комплицирани, скапи за производство, скапи за одржување и нудат лажно решение. Кога хибрид би се возел како секоја кола - guess what, ќе троши како и секоја друга кола.
Иднината е во електричните возила, или евентуално во горивни ќелии (највеќе заради инфраструктура). Хибриди се краткотраен пувеж во ветер.
Како и да е, мене ми е стварно жал што и оваа дискусија се претвори во Дизел вс Плин XIV: Повратак Плинџекшна - Мање ме Кошта Edition.
Така е. Сите косиличари се жалат како сме се фалеле дека дизелот е економичен. Прво нешто што прават на косилицата е вградуваат плин. Или возат по 1500км годишно на бензин.