Лееејј коа ќе го видам овој Мат Ватсон како да го гледам AUUU од форумов, исти се
Хахаха, стварно си личиме и овој грд како мене...

(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)
или ова
(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)
Еден чоек ќе зема, ме интересираат предности и маани на дваат модели? Исто пари се, исти мотори (1.9)
Зафирата ми е можда пологичен избор ако цената е тука некаде, има поголем багажник и сигурно има повеќе место во кабината (ваљда, не сум се возел у Зафира, ама според габаритите така личи).
Чим гледал со 1,9 тоа е од 2005-2009 год. Голфот, што освен редизајн немаат ништо сменето во поновиот Голф Плус (2009-2014) и го имаат заменето 1,9 со полошиот 1,6 ТДИ.
ја би голфот плус,верувам дека е барем исто комотен како и обичниот,во кој се осеќав многу попријатно него ли во зафирата,која има тесни седишта,и не е така пространа како што изгледа од надвор.Ова е мое мислење и осеќај со моите 200 цм :)за помал човек може другачие да е.
Голфот Плус има само многу лоша позиција за седење, ни после 1 год не можам да се навикнам, исто како во Фиат Добло. Вратата ти е предалеку од лева страна да ставиш лакт, воланот превисоко, ако го спуштиш седиштето ништо не гледаш поради и онака преголемите А столбови, а ако го дигнеш треба да рипаш од кола за да искочиш... „А“ столбот е толку непрегледен што на пешачки може да не видиш цел човек, а за раскрсници мрдаш напред назад со глава како ненормален да видиш дали има кола, се потрудиле да стават прозорче чисто ради естетика, не врши ама баш никаква работа.
Е сега околу возните карактеристики ваљда се на страна на Голфот, многу е постабилен во кривини од претходната Corolla, неспоредливо дури.
Голф Плус е премногу блиску до обичен голф со простор. Поготово во багажник.
Багажникот e само 15 литри поголем од обичниот голф, ама се добива простор со поместување на седиштата напред назад. Е сега не знам како е кај моделите што имаат големо резервно тркало, сигурно е уште помал багажниот простор. Вреди да се напомене и дека зголемувањето на литрите е добиено со зголемување на висината на багажникот што и не етака добро и практично, освен што собира исправено мал куфер со тркалца.
И има повеќе простор на задни седишта од стандард голф, ако некој има деца повисоки од 2 метра ич да не му се секира ги собира без проблем комотно да седат позади.
Која му е поентата тогаш?
Егзекли, у се е полош од стандарден Голф. Уште и поскап !