Автор Тема: The Grand Tour (Top Gear Amazon) Clarkson/Hammond/May  (Прочитано 120188 пати)

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20803
Одг: The Grand Tour (Top Gear Amazon) Clarkson/Hammond/May
« Одговори #525 на: 07 Јануари 2018, 13:50:04 pm »
Јас никогаш не се жалам кога може бесплатно да гледам нешто што коштало стотици милиони долари да се направи. ;D

Штрумф може да се буни, он си плаќа за да ги гледа. ;D

Не плаќам само за нив, фала Богу... Да бидам искрен, у моментов поише ме нервира што плаќам за Нетфликс, пошо си играат курот со содржините. Со Амазон Прајм имам повеќе придобивки од само Амазон Видео, а помалку ме кошта на годишно ниво.

Како и да е, почна да не ми се свиѓа што почнаа да претеруваат со американизација и „ентертејнмент“... Делот на Хамонд беше глупост, тестот на Ап-от поише беше реклама за Голф ГТИ, гостите беа средно интересни (со пар забавни муабети), а тоа на Кларксон првин ми беше интересно и смешно, ама после тоа ме накурчи и тоа. Свака им част за нервите што ги имаат луѓето што работат со него.

А да, не се сеќавам во вторава сезона да кажале нешто лошо или негативно како заклучок за било која кола.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55107
  • Махер
« Одговори #526 на: 07 Јануари 2018, 13:58:41 pm »
Јас никогаш не се жалам кога може бесплатно да гледам нешто што коштало стотици милиони долари да се направи. ;D

Штрумф може да се буни, он си плаќа за да ги гледа. ;D

Не плаќам само за нив, фала Богу... Да бидам искрен, у моментов поише ме нервира што плаќам за Нетфликс, пошо си играат курот со содржините. Со Амазон Прајм имам повеќе придобивки од само Амазон Видео, а помалку ме кошта на годишно ниво.

Како и да е, почна да не ми се свиѓа што почнаа да претеруваат со американизација и „ентертејнмент“... Делот на Хамонд беше глупост, тестот на Ап-от поише беше реклама за Голф ГТИ, гостите беа средно интересни (со пар забавни муабети), а тоа на Кларксон првин ми беше интересно и смешно, ама после тоа ме накурчи и тоа. Свака им част за нервите што ги имаат луѓето што работат со него.

А да, не се сеќавам во вторава сезона да кажале нешто лошо или негативно како заклучок за било која кола.
Сепак да не заборавиме дека бајаги од стварите се за сцена и забава наменети, не дека стварно беше тоа дека така се снимало. Него демек исмевање на Гимакана и остали GoAmateur шалабајзери.

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20803
The Grand Tour (Top Gear Amazon) Clarkson/Hammond/May
« Одговори #527 на: 07 Јануари 2018, 14:02:34 pm »
Знам Дени, затоа

Како и да е, почна да не ми се свиѓа што почнаа да претеруваат со американизација и „ентертејнмент“...

Се’ помалку е за коли и автомобилизам, се’ повеќе е за т.н. “Шоу”.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен zlatkoa

• Сениор
  • Пораки: 3298
« Одговори #528 на: 07 Јануари 2018, 15:15:26 pm »
Абе што сакате кажете, ама мене тоа UP-от ГТИ многу ми се свиѓа.

Чак што више и би го купил во некоја блиска иднина.

Отсутен Dodo

• Бемвекријачко Пе*ерче
  • Редовен
  • Пораки: 2810
« Одговори #529 на: 07 Јануари 2018, 20:01:10 pm »
Епизодата си беше одлична. Мене па делот со гостите ми скроз забавен и незнам зашто го мотате. ПОбогу не разбирам зашто гледате тв шоу ако ве интересираат само бројки за колите. Прочитај си ги од каталог, не ти треба некој да ти ги прераскаже. Се на се, одлична сезона, многу подобра од првата и  според мене на ниво на епизодите кога топ гиар беа на врвот.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44367
  • Il Moderatore
« Одговори #530 на: 07 Јануари 2018, 20:38:35 pm »
Види, барем во  Top Gear гостите им беа некои личности кои привлекуваат некое медиумско внимание, дали актери, музичари политичари итн... Овдека... пропали музичари, луѓе што спасиле гризли, што знам што.. немам причина да ги гледам. На времето, на Квиско - игра детекције,  имаше поинтересни непознати личности откоклу овде.

Едно време Кларксон, Меј и Хамонд беа интересни, сеа пробуваат на сила да бидат интересни.

Тестовите им се ОК, но се оскудни. Она во минатата епизода, демек „анскриптед“ у Хрватска, беше тотална мизерија. Последнава епизода, 10 минути потрошија да нѝ покажат „хахаха, видете каков морон е кларксон на снимање“, ко да има на светов уште луѓе што не знаат колку сака да се праи морон.

Последнава епизода тотално ме разочара, пошто очекував нешто подобро од минатата, а оно полошо испадна. Јас комотно би ги пензионирал, пошто веќе Statler i Waldorf праат подосетливи шеги од тројцава. Доста сум разочаран од сезонава.

За жал, се помалку car се повеќе (лошо) show во ова car show.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
« Одговори #531 на: 07 Јануари 2018, 21:28:39 pm »
Гостите кога би ме занимале и би ги изгледал не дека не.

Ама јас пошто топ гиар сум ги гледал по повеќе од 20 пати секоја после 5тиот преглед кога веќе се ми е научено на памет ги гледам и гостите и ми доаѓа како нова епизода. Зборам за тие што не се занимливи.

Рецимо да е некој познат Ф1 возач или рели или Хакинен или Шумахер или глумец или Али Г или Шварци или Хусеин болт знаеш поактуелни познати фаци. Трамп исто.

Нема везе тоа си е мој избор што ги скролам. Стално сум ги скролал и некогаш ќе ги изгледам. Едноставно тоа секогаш ми е најтиња дел од епизодите.

Отсутен Stratro

• Легенда
  • Пораки: 22224
« Одговори #532 на: 07 Јануари 2018, 22:20:38 pm »
Falelo materijal za poslednava.
Site do sega bea po~ 70 min, ovaa 58 so se gosti i Klarksonkhana....

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44367
  • Il Moderatore
« Одговори #533 на: 08 Јануари 2018, 00:11:54 am »
Штом единствено ауто што го тестираа беше up!, сигурно фалеле неколку ролни филм.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен stapmkd

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 765
« Одговори #534 на: 08 Јануари 2018, 01:39:52 am »
Ај ај уште некоја епиозода боксерите ќе бидат па ќе ви бидат интересни они за глеање хаха

Отсутен marjanot

• Следен од Hammond на Инстаграм.
  • Легенда
  • Пораки: 11062
  • Ќybriт Pro Max
« Одговори #535 на: 08 Јануари 2018, 09:39:59 am »
епа пишувате глупости тука по форум, па криво ви е сега
се жалевте дека било малку 8-9 епизоди по сезона
читаат луѓето

ете ви сега 11-13 по сезона со еден Ап на тест

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
  • Пораки: 9228
« Одговори #536 на: 08 Јануари 2018, 09:49:05 am »
Треба и на дачиа некоја тест да направат. Новиот дастер на пример

Отсутен zlatkoa

• Сениор
  • Пораки: 3298
« Одговори #537 на: 08 Јануари 2018, 10:30:16 am »
Треба и на дачиа некоја тест да направат. Новиот дастер на пример

Зборено е со Кларксон. Ќе биде и тоа.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
« Одговори #538 на: 08 Јануари 2018, 10:32:19 am »
епа пишувате глупости тука по форум, па криво ви е сега
се жалевте дека било малку 8-9 епизоди по сезона
читаат луѓето

ете ви сега 11-13 по сезона со еден Ап на тест
Поарно така со 12 епизоди отколку 6 како топгиар што правеа. 6.

Отсутен marjanot

• Следен од Hammond на Инстаграм.
  • Легенда
  • Пораки: 11062
  • Ќybriт Pro Max
« Одговори #539 на: 08 Јануари 2018, 13:10:03 pm »
епа еве, не чинело и така
мене ми се супер интересни и не ги гледам за да им наоѓам маани
секако одамна не ми се репер за дали нешто е добро или не, само уживам во продукција и јадачки