Автор Тема: Plasti Dip - Кучне чаролије :)  (Прочитано 43285 пати)

Отсутен Igor

• Легенда
  • Пораки: 9498
Одг: Plasti Dip - Кучне чаролије :)
« Одговори #30 на: 15 Мај 2016, 22:56:02 pm »
Одличен резултат, да видиме како ќе се покаже по некое време.

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
« Одговори #31 на: 15 Мај 2016, 22:58:46 pm »
симо.. баш ме интересира како ке реагира дипов на температура... ако не ти е тешко, сликни за една недела, дали има промена некаква т.е. уништување на пласти дипот. и понатака исто така, следи и кажи. слична идеа имав и јас, само не со црн, туку портокалов, ама флуросцентен некој ако има...

и уште една работа... ако знаеш ти или некој било кој...

како се опонаша на затемнување штопови? има некаква провидност или е МРАК стемнето?
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44364
  • Il Moderatore
« Одговори #32 на: 15 Мај 2016, 23:06:05 pm »
За штопови не е, пошто ептен има голема покривност. Два слоја и мрак црни се веќе. Портокалов флуоросцентен има од DupliColor, препорака е прво бел во неколку слоеви да се нанесе како основа, па потоа флуоросцентниот. Во Хубо има портокалов, ама мислам бел дека нема. Треба на друго место да се побара.

За издржливоста ќе видиме. Мене повеќе ме интересираше дали ќе ми се свиѓа бојта, дали некад трајно ќе ги правам.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен sinisa

• Редовен
  • Пораки: 1207
« Одговори #33 на: 15 Мај 2016, 23:23:31 pm »
Од спрејот на DupliColor има и во Меркур, имаше и некакви сетови, дали беа 2-3-4 спрееви со поевтина цена, не ми текнува искрено. :)

Отсутен Power to the people

• Сениор
  • Пораки: 6811
  • Медалист, Олимпијада за Сарказам Перу '98
« Одговори #34 на: 16 Мај 2016, 14:16:21 pm »
Имаш во Битола кај Шеки кај каргото plasti dip, нислам дека 600 ден. беше боца.
Ваков:
(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)
Благодариме, добро е да се знае дека сепак имало избор различен и поевтин од американскиот.  :)

Отсутен Passat3B

• Редовен
  • Пораки: 1726
« Одговори #35 на: 24 Мај 2016, 12:15:27 pm »
Чисто за проба земав и јас од кинескиот пластидип да видам како ќе излезе кај мене  :D

Знакот на маската напред, ми беше залепен со карбон фолија уште пред две-три години.. ја извадив фолијата, прво ја загреав со фен и полека ја одлепив, па со алкохол добро го исчистив и го прснав три или четири слоја боја (не ги броев).

вадење на фолијата..

па неколку раце боја.. 

овде е исушен на допир..

и наместен на кола..

Ги извадив и пластиките на рачките од ентериерот кои цели беа испогребани од нокти, направени се од abs пластика, а и имаат некој слој на гума што лепи на допир кога се повисоки температурите.

Ги загреав со фен, па со жилет го извадив тој слој на гума и со шмиргли ги поминав малку од малку да биде рамна површината.
Многу време одзема ова па само на некои пластики ја вадев гумата, многу побитно ми беше да не лепат на допир  :D

па фарбање.

исушени на допир.

и намонтирани назад.

и овие ги обновив.

фарбање.

исушено на допир.

и намонтирано на кола. (овде ме стемни веќе)

Тоа е тоа.
Викенд проект  :D

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55106
  • Махер
Одг:
« Одговори #36 на: 24 Мај 2016, 12:17:54 pm »
Прснете на некое желевце и снимете како се одлепува. Ме интересира дали треба да се шмиргла или излегува како слој.

Отсутен Passat3B

• Редовен
« Одговори #37 на: 24 Мај 2016, 12:22:26 pm »
Прснете на некое желевце и снимете како се одлепува. Ме интересира дали треба да се шмиргла или излегува како слој.

Еве како се вади.

Отсутен nsx-r

• Легенда
  • Пораки: 9213
« Одговори #38 на: 24 Мај 2016, 12:27:20 pm »
ја не би му доверил на кинескиов дип вакви работи што секојдневно се на допир

Отсутен Passat3B

• Редовен
« Одговори #39 на: 24 Мај 2016, 14:15:34 pm »
^ Зошто?  ???

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
« Одговори #40 на: 26 Мај 2016, 00:57:00 am »

денес одлепував rubber paint од бандажи, купен од аутолидер. зелен, дреч, од алумински бандажи 16-ка. со 2 спреја пројдени сите 4. морам да признаам дека на клипон над овој пост, кај што ги одлепува бандажите, некако многу по еластично ми се гледа одошто она што денес го правевме.. од друга страна, на знакон од голфот кај што го вади, изгледа баш овака како што денес љупевме... не е баш толку еластичен... претпоставувам дека има разлика и во квалитет, и во турени слоеви од истото... како и да е, на клипон вели 1 година старо, овие биле нешто под 2 месеци стари и не беа оштетени воопшто...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен Tomislav

• Почетник
  • *
  • Пораки: 8
« Одговори #41 на: 07 Јуни 2016, 21:12:41 pm »
Еве подобра варијанта од PlasticDip, од AutoDip, http://www.autodip.com/ Али сега за сега само во америка се, неможам да најдам некако шипинг до МК.

Отсутен hrn

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 530
« Одговори #42 на: 07 Јуни 2016, 21:20:46 pm »
Братче ај нека постојат малце и да кажеш како држи на колата на кваките внатрешни, ако држи и ја ќе ги прснам оти се изгребани од користење ;D

Отсутен M.Meskov

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 420
« Одговори #43 на: 20 Јули 2016, 15:09:00 pm »
Еве подобра варијанта од PlasticDip, од AutoDip, http://www.autodip.com/ Али сега за сега само во америка се, неможам да најдам некако шипинг до МК.
Како мислиш подобро, два спреја од по 495 гр од Аутодип се 58 усд а четири спреја Плстидип од 311 гр се 33 усд, транспортот и за двата е у п.м.

Отсутен M.Meskov

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 420
« Одговори #44 на: 20 Јули 2016, 15:11:10 pm »

денес одлепував rubber paint од бандажи, купен од аутолидер. зелен, дреч, од алумински бандажи 16-ка. со 2 спреја пројдени сите 4. морам да признаам дека на клипон над овој пост, кај што ги одлепува бандажите, некако многу по еластично ми се гледа одошто она што денес го правевме.. од друга страна, на знакон од голфот кај што го вади, изгледа баш овака како што денес љупевме... не е баш толку еластичен... претпоставувам дека има разлика и во квалитет, и во турени слоеви од истото... како и да е, на клипон вели 1 година старо, овие биле нешто под 2 месеци стари и не беа оштетени воопшто...
[/quote]

За тие пари и немора да е толку еластично, него се одлепува ли лесно како на клипот или останува несто сто мора да се стругне?