Автор Тема: ПЛИНСКИ УРЕДИ - прашања и одговори  (Прочитано 957617 пати)

Отсутен plimont

• Модератор
  • Јуниор
  • Пораки: 869
  • http://www.plimont.com тел.02/2554-666
    • galerija
Одг: ПЛИНСКИ УРЕДИ - прашања и одговори
« Одговори #2340 на: 17 Мај 2017, 08:28:23 am »
Zdravo Plimont,
Molam ako moze info kakov plinski ured preporacuvate za honda civic 1.8 benzin 4 vrati limuzinska verzija made in japan.
Kolata ima izminato 105.000km, 2008 godiste i raboti besprekorno.
Dali preporacuvate da se vgradi sistem za podmackuvanje na ventilite?
Spored vase iskustvo dali/kolku stradaat lezistata na ventilite na ovoj motor?

Nasa preporaka e da se vgradi eden od uredite na Landirenzo, vo kombinacija so torusen rezervoar i dozator so aditiv za doplnitelna zastita na ventilite. Cenata na Landi Omegas Evo vo ovaa kombinacija e 610 evra, a cenata na Landi Omegas 3.0 e 680 evra. kako varijanta so poniska cena mozeme da Vi go ponudime Emmegas, so cena od 420 evra.
Za ova vozilo predvideno e da se postavi dozator so aditiv za dopolnitelna zastita na ventilite, koj ima preventivna uloga vo sprecuvanje na nivno pogolemo zagrevanje pri funkcioniranje na motorot na plinski pogon. kaj Honda 1.8 opasnosta od pregrevanje na ventil e minimalna, no sepak postoi. Voobicaeno na site vozaci na japonski vozila se dava preporaka da se izbegnuva vozenje nad 4000 vrtezi na otvoren pat na dolgi relacii, koga i uslovite za pregrevanje se poizrazeni.
Pretpostavuvam deka kako multipoint podmackuvanje na ventili podrazbirate elektronski dozatori. Nivnata cena se dvizi od 65 do 120 evra.

Отсутен M3V8

• Редовен
  • Пораки: 2765
« Одговори #2341 на: 17 Мај 2017, 09:19:22 am »
fala na info, ke vi se javam za podetalni informacii.

Отсутен Bicikle

• Легенда
  • Пораки: 10576
« Одговори #2342 на: 27 Мај 2017, 10:30:06 am »
Како ќе се ладат издувните вентили..? Или само усисните се ладат?

Отсутен tomaso

• Редовен
  • Пораки: 2276
« Одговори #2343 на: 29 Мај 2017, 21:54:05 pm »
Здраво Плимонт.
Кој систем го препорачувате за Хонда џез 2002 1.2 idsi мотор. И дали е потребен дополнителен систем за подмачкување на вентилите?

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34292
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #2344 на: 29 Мај 2017, 23:48:43 pm »

Издувните се ладат, усисните не, тие си се ладат од усисот.

Отсутен plimont

• Модератор
  • Јуниор
    • galerija
« Одговори #2345 на: 12 Јуни 2017, 12:13:49 pm »
fala na info, ke vi se javam za podetalni informacii.

Адитивот ги штити и усисните и издувните вентили.

Отсутен plimont

• Модератор
  • Јуниор
    • galerija
« Одговори #2346 на: 12 Јуни 2017, 12:20:36 pm »
Здраво Плимонт.
Кој систем го препорачувате за Хонда џез 2002 1.2 idsi мотор. И дали е потребен дополнителен систем за подмачкување на вентилите?

Здраво
За речиси сите јапонски возила произведени по 2002 година предвидено е заедно со плинскиот уред  да се постави и дополнителна заштита на вентилите. Цените за Вашиот Jazz  се движат од 420 евра, за систем Еммегас, 610 евра за систем Ланди Омегас Ево и 680 евра за систем Ланди Омегас 3,0. Цените се даден за уред со торусен резервоар-кој се поставува на место на резервно тркало и дозатор со адитив за дополнителна заштита на вентили. Како оптимално решение би го посочил уредот Ланди Омегас Ево

Отсутен Blackadder

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 88
« Одговори #2347 на: 12 Јуни 2017, 12:50:11 pm »
Здраво Плимонт,
Кој систем би го препорачале за 2008 MK 6.5 Ford Fiesta 1,4 Duratec, и дали постои опција за скриена полначка (кај отвор за полнење на бензин). Ако може цена на комплетното решение.

Отсутен Carpathian Lord

• Легенда
  • Пораки: 14708
« Одговори #2348 на: 12 Јуни 2017, 13:22:41 pm »
Здраво Плимонтци

Кажете ми за 1.2TSI/1.4TSI (конкретно кај Yeti ме интересира), кој плински уред се монтира?

Знам порано требаше да се испрати број на шасија од сообраќајна да се види дали може да се стави системот.

Дали уште се работи на тој принцип?

Исто ме интересира и за Toyota Avensis 2.0 бензин од 2007 година, дали истото важи горе споменатото за Хонда (капалки и такви ствари)?

Отсутен plimont

• Модератор
  • Јуниор
    • galerija
« Одговори #2349 на: 14 Јуни 2017, 13:11:35 pm »
Здраво Плимонт,
Кој систем би го препорачале за 2008 MK 6.5 Ford Fiesta 1,4 Duratec, и дали постои опција за скриена полначка (кај отвор за полнење на бензин). Ако може цена на комплетното решение.

За фиеста од 2008 година би го препорацале Ланди Омегас Ево со торусен резервоар од 38 или 42 литри. Цената изнесува 570 евра. Како варијанта со пониска цена го нудиме уредот Еммегас, со цена од 380 евра. Полначката кај Фиеста од 2008 година се поставува на браник, под капачето за бензин нема доволно простор за инсталирање на базата на дводелната полначка, тоа можете и самите да го проверите.

Отсутен plimont

• Модератор
  • Јуниор
    • galerija
« Одговори #2350 на: 14 Јуни 2017, 13:22:52 pm »
Здраво Плимонтци

Кажете ми за 1.2TSI/1.4TSI (конкретно кај Yeti ме интересира), кој плински уред се монтира?

Знам порано требаше да се испрати број на шасија од сообраќајна да се види дали може да се стави системот.

Дали уште се работи на тој принцип?

Исто ме интересира и за Toyota Avensis 2.0 бензин од 2007 година, дали истото важи горе споменатото за Хонда (капалки и такви ствари)?

Да и сега е потребно да имаме код на мотор за да дадеме дефинитивен одговор, но начелно за сите 1.2 и 1.4 ТСИ мотори на Фоксваген групацијата постои опција за вградување на плински уред. Тоа се посебни уреди за возила со мотори со директно вбризгување. Со ваков уред возилото ќе троши константно 70% плин и 30% бензин. Во нашата понуда ги имаме  Landirenzo Omegas Direkt  со цена од 1050 евра, и  AC Stag DPI со цена од 850 евра.
Што се однесува за Шкода Јети, нешто подобра варијанта за плински уред е 1.4 ТСИ моторот.
За Toyota Avensis 2.0 со стандардниот VVT-i мотор, важи истото како и за Хонда, стандарден секвент уред со капалка, цени од 420 до 680 евра. Доколку моторот има ознака VVT-i D-4, тогаш се работи за мотор со директно вбризгување за кој цената за вградување на плински уред е 850 евра.

Отсутен Blackadder

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 88
« Одговори #2351 на: 21 Јули 2017, 18:38:48 pm »
Здраво Плимонт,
Кој систем би го препорачале за 1994 Hyundai Lantra 1.6 DOHC, со скриена полначка (кај отвор за полнење на бензин) и тороидна боца. Ако може цена на комплетното решение.
П.С. Благодарам за претходниот совет за Ланди Ево во Фиеста, скоро месец го возам, феноменален!

Отсутен Bicikle

• Легенда
  • Пораки: 10576
« Одговори #2352 на: 23 Јули 2017, 22:38:24 pm »
Мислење дали е ок на форд фиеста 1.3 '96-та год да се наштрафи плинче и цена ориентациона. Ко бајаги 100.000 км имат поминато.
Фала.

Отсутен JR

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 966
    • nobrain.dk
« Одговори #2353 на: 24 Јули 2017, 00:38:31 am »
Дечки да не листам назад .. каде може да си набавам адитив за плинот.. по бензискиве гледам петрол адитив дизел адитив ама нема за гас адитив... некој да не знае?

Sent from my iPhone using Tapatalk
You need people like me. You need people like me so you can point your fuckin' fingers and say, "That's the bad guy."

Отсутен smole

• Сениор
  • Пораки: 3134
« Одговори #2354 на: 24 Јули 2017, 09:28:36 am »
Дечки да не листам назад .. каде може да си набавам адитив за плинот.. по бензискиве гледам петрол адитив дизел адитив ама нема за гас адитив... некој да не знае?

Sent from my iPhone using Tapatalk
Ако си од Скопје во Плимонт. За другите градови не знам.