Автор Тема: ПЛИНСКИ УРЕДИ - прашања и одговори  (Прочитано 1089219 пати)

Отсутен plimont

• Модератор
  • Јуниор
  • Пораки: 869
  • http://www.plimont.com тел.02/2554-666
    • galerija
Одг: ПЛИНСКИ УРЕДИ - прашања и одговори
« Одговори #2145 на: 02 Јуни 2016, 14:32:17 pm »
Би сакале накратко да го претставиме Секвенционалниот автогасен систем Emmegas

Emmegas е италијански производител, дел на Landi Group-најголемиот  светски производител на автогасна опрема.
   Emmegas автогасните системи се проектирани, произведени и тестирани во Италија.
   Производството на Emmegas се изведува низ сертифициран процес за управување со квалитетот кој ги исполнува највисоките стандарди.
   Сите компоненти на Emmegas системот се сертифицирани според ECE 67R и ECE 110R меѓународните регулативи за автогасна опрема.

Emmegas секвенционалниот ТНГ систем наменет за возила со 3/4-цилиндарски MPI мотор е опремен со:
-Едностепен редуктор-испарувач тип ML 14 со вграден гасен вентил, кој поддржува мотори со моќност до 120 kW. Неговиот компактен дизајн и мали димензии дозволуваат вградување во ограничен простор.

-Компјутер тип A.E.B. MP32, наменет за возила со 3 или 4 цилиндерски MPI  мотор. Компјутерот е опремен со дијагностички систем за секоја гасна компонента и со новата 32-PIN генерација на автомобилски конектори.

-MAP сензор тип A.E.B.025 - сензор за притисок на ТНГ

-Контролно копче со индикација за тип на активно гориво и ниво на ТНГ.

-Инјекторски реил Type 37 отпорен на нечистотии во горивото

-Филтер за гасна фаза

Emmegas системот е идеален за возачи кои бараат стандарден италијански автогасен систем со средно висока иницијална инвестиција  и ниски трошоци за одржување.
Emmegas системот е дизајниран да може да одгoвори на потребите на најновите MPI бензиски мотори, но и на претходните генерации на полу-секвенционални и full-group MPI мотори.
За Emmegas системите производителот одобрува гаранциски период од 24 месеци, без ограничување на поминати километри во гарантниот рок.
Цената за вградување на Emmegas изнесува 26.000 денари, и таа се однесува на сите начини на плаќање кои се достапни во Плимонт.

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
« Одговори #2146 на: 03 Јуни 2016, 23:59:03 pm »
за 400+ евра топ избор... поевтино а со гаранција од 24 месеци нема...

туку сакав да прашам... за 6 и 8 цилиндри има опција од него? би било интересно да има.. ако не, едно техничко прашање, колку се компатибилни за двојно врзување, т.е. два уреда за да пополниш некој V8 или 6 мотор...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20888
« Одговори #2147 на: 04 Јуни 2016, 11:33:04 am »
Здраво Плимонт,

Веќе имам поминато околу 26000 км откако е монтиран плинскиот уред (Ланди Омегас Ево). Кога имаше околу 17000, бев до сервис за да се консултирам за промена на филтерот за плин, арно ама ми беше кажано дека не е толку страшно или неопходно да го мењам тогаш, и да терам даље. Еве сега, скоро 10000 км подоцна, сакам да прашам дали би можело да настане некаков проблем доколку тој филтер се смени на околу 30000 поминати на плин? Ништо чудно да имам и преку 30000 поминато кога ќе доаѓам пак во МК, па ме интересира дали би можел да настане некаков проблем и како би се манифестирал?
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен plimont

• Модератор
  • Јуниор
    • galerija
« Одговори #2148 на: 06 Јуни 2016, 15:59:25 pm »
за 400+ евра топ избор... поевтино а со гаранција од 24 месеци нема...

туку сакав да прашам... за 6 и 8 цилиндри има опција од него? би било интересно да има.. ако не, едно техничко прашање, колку се компатибилни за двојно врзување, т.е. два уреда за да пополниш некој V8 или 6 мотор...

Производителот Еммегас има системи за 6 и 8 цилинри. Планираме и нив да ги воведеме во нашата понуда . За  цените ќе информираме наскоро. Опцијата за двојно врзување е интересна (може да се изведе со Еммегас) но доста комплицирана и скапа, во пракса најчесто се користи кај 12 цилиндрични мотори.

Отсутен plimont

• Модератор
  • Јуниор
    • galerija
« Одговори #2149 на: 06 Јуни 2016, 16:04:00 pm »
Здраво Плимонт,

Веќе имам поминато околу 26000 км откако е монтиран плинскиот уред (Ланди Омегас Ево). Кога имаше околу 17000, бев до сервис за да се консултирам за промена на филтерот за плин, арно ама ми беше кажано дека не е толку страшно или неопходно да го мењам тогаш, и да терам даље. Еве сега, скоро 10000 км подоцна, сакам да прашам дали би можело да настане некаков проблем доколку тој филтер се смени на околу 30000 поминати на плин? Ништо чудно да имам и преку 30000 поминато кога ќе доаѓам пак во МК, па ме интересира дали би можел да настане некаков проблем и како би се манифестирал?

Филтерот за гасна фаза е задолжен да направи ,,фино,, прочистување на плинот пред тој да помине низ инјекторите. Неговата улога  е да ги чува инјекторите чисти и да обезбеди нивна долготрајност. Омегас Ево е опремен со Ево/Еко инјектори кои се предвидени да издржат и нечисто гориво. Кај Омегас Ево не е задолжителна замената на филтерот, но пожелно е да се заменува на секои 20,000 км

Отсутен Ineedmoney

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 71
« Одговори #2150 на: 12 Јули 2016, 17:15:59 pm »
Сакам да ве прашам колку би чинел плински уред (кои се опциите и колку чинат), за Сеат Ибица 2003-та година, 1.2 12V 47 kW?

Отсутен plimont

• Модератор
  • Јуниор
    • galerija
« Одговори #2151 на: 15 Јули 2016, 11:36:42 am »
Сакам да ве прашам колку би чинел плински уред (кои се опциите и колку чинат), за Сеат Ибица 2003-та година, 1.2 12V 47 kW?

Наша препорака се системите Landi Omegas Evo  со цена од 570 евра, или Emmegas со цена од 423 евра. И двата уреди сосем одговараат за 1.2 моторот на оваа Ибица. Вообичаено се поставува торусен резервоар на место на резервно тркало со зафатнина од 48 литри

Отсутен velestrumf

• Легенда
« Одговори #2152 на: 29 Јули 2016, 16:59:25 pm »
Плимонт,

Би сакал да прашам, дали ќе работите во август, или имате некоја политика на колективни одмори?
Конкретно за 13.08 (сабота) ме интересира, дали ќе има некој да ја ѕирне колата.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен plimont

• Модератор
  • Јуниор
    • galerija
« Одговори #2153 на: 30 Јули 2016, 12:05:23 pm »
Плимонт,

Би сакал да прашам, дали ќе работите во август, или имате некоја политика на колективни одмори?
Конкретно за 13.08 (сабота) ме интересира, дали ќе има некој да ја ѕирне колата.

Здраво

Немаме колективен одмор, така што сервисот услужува клиенти во текот на целото лето. Во сабота-13.08, сервисот ќе работи и ќе има сервисер да го прегледа возилото

Отсутен velestrumf

• Легенда
« Одговори #2154 на: 30 Јули 2016, 13:11:34 pm »
Супер, фала :)

Отсутен Deno

• Редовен
  • Пораки: 2622
  • Custom made interiors
« Одговори #2155 на: 02 Август 2016, 21:12:08 pm »
Како може да ја запалам колата директно на плин?

Се работи за Easy green gas плински уред.

Отсутен marchesk

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 796
Одг: Одг: ПЛИНСКИ УРЕДИ - прашања и одговори
« Одговори #2156 на: 02 Август 2016, 22:10:53 pm »
Како може да ја запалам колата директно на плин?

Се работи за Easy green gas плински уред.
Цитат
Postapkata za interventno startuvanje na voziloto direktno na plin e objasneta vo servisnata kniska na Plimont koja se predava so sekoj vgraden plinski ured, na strana broj 15:
_Ako pri startuvanjeto na voziloto na benzin se javi nekoj problem, na pr. nema benzin, defektna benziska pumpa i sl. motorot moze da se startuva ina LPG na sledniot nacin:
-   stavi go klucot na bravata i vkluci kontakt
-   pritisni go kopceto za prefrluvanje i drzi go pritisnato najmalku 5 sekundi bez da go startuvas motorot
-   Zelenata LED dioda ostanuva da sveti.
-   Startuvaj go motorot (bez prethodno da go isklucis kontaktot). Na ovoj nacin voziloto moze da bide startuvano direktno na LPG pogon
Interventnoto startuvanje  kaj nekoi vozila ne e mozno da se aktivira.

Отсутен ivanov99

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 50
« Одговори #2157 на: 05 Август 2016, 23:05:13 pm »
Голф 4 1,6FSI мотор, дали може на плин?

Отсутен velestrumf

• Легенда
« Одговори #2158 на: 11 Август 2016, 12:49:18 pm »
Здраво Плимонт,
Се надевам се' е во ред со вас, имајќи ја предвид целава ситуација со поплавите. Сакам да прашам, дали работите и дали е воопшто можно да се стигне до сервисот?

Отсутен TheHeatIsOn

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 515
« Одговори #2159 на: 11 Август 2016, 13:57:26 pm »
Uste ne otide da go smenis filterot ?