Автор Тема: ПЛИНСКИ УРЕДИ - прашања и одговори  (Прочитано 897579 пати)

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34115
  • Таков е животот... јебига
Одг: ПЛИНСКИ УРЕДИ - прашања и одговори
« Одговори #1500 на: 20 Јануари 2015, 12:34:20 pm »
Затоа што едните мајстори се увозници на уредите и имаат директна гаранција кај производителот. Другите се прекупци и нив гаранцијата им ја дава увозникот, односно гарантниот рок им тече откако ќе го прекупат уредот од увозникот.

Отсутен ANGEL

• Почетник
  • *
  • Пораки: 26
  • TURBO
« Одговори #1501 на: 20 Јануари 2015, 16:15:31 pm »
Нормално е така но работава ме буни зошто плимонт е тој што дава помала гаранција :P
На места на кои другите кочат...јас додавам гас :D

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
« Одговори #1502 на: 21 Јануари 2015, 00:32:52 am »
има нешто што незнаеш до крај... 100% сум сигурен дека не се исти елементите иако името на компјутерот е ист...

понатака, можно е и да си грешка нешто...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен ANGEL

• Почетник
  • *
  • TURBO
« Одговори #1503 на: 21 Јануари 2015, 12:10:12 pm »
нема што не се знае промотивниот систем на плимот што е easy gas green fast е со една година гаранција и е 368е а во Тетово во АутоСем истиот систем е со две години гаранција ама е 390е.... тоа е финтата

Отсутен plimont

• Модератор
  • Јуниор
  • Пораки: 868
  • http://www.plimont.com тел.02/2554-666
    • galerija
« Одговори #1504 на: 22 Јануари 2015, 14:26:21 pm »
Едно прашање,дали можи да се монтира плински уред на возило со воздушно ладење?пример буба

Мислам дека Онак доста опширно одговори на темата и нема потреба да се повторуваме. И во претходни прилики за возила со воздушно ладење го препорачувавме Диме од Матка, кој е искусен плинар и автомеханичар, и чии монтажи на мотори со воздушно ладење реално фукционираат.

Отсутен plimont

• Модератор
  • Јуниор
    • galerija
« Одговори #1505 на: 22 Јануари 2015, 16:08:01 pm »
нема што не се знае промотивниот систем на плимот што е easy gas green fast е со една година гаранција и е 368е а во Тетово во АутоСем истиот систем е со две години гаранција ама е 390е.... тоа е финтата

Гаранцијата  која ја одобрува производителот на уредот Изи гас Грин е 1 година, и таа се однесува на сите негови компоненти и е без ограничување на поминати километри во гарантниот рок. Плимонт е увозник за уредот Изи Гас Грин, а времетраењето на Гаранцијата е иста и во Плимонт и во компаниите кои ги снабдуваме со плински уреди, меѓу кои е  и Аутоцем-Тетово,  кој исто така дава една година гаранција за овој уред. Запознаени сме дека во ретки случаи е давана и гаранција од 2 години, но товарот на продолжената гаранција  и евентуалните трошоци од неа во овие случаи ги превзема на себе Аутоцем.

Отсутен ANGEL

• Почетник
  • *
  • TURBO
« Одговори #1506 на: 22 Јануари 2015, 19:42:14 pm »

Гаранцијата  која ја одобрува производителот на уредот Изи гас Грин е 1 година, и таа се однесува на сите негови компоненти и е без ограничување на поминати километри во гарантниот рок. Плимонт е увозник за уредот Изи Гас Грин, а времетраењето на Гаранцијата е иста и во Плимонт и во компаниите кои ги снабдуваме со плински уреди, меѓу кои е  и Аутоцем-Тетово,  кој исто така дава една година гаранција за овој уред. Запознаени сме дека во ретки случаи е давана и гаранција од 2 години, но товарот на продолжената гаранција  и евентуалните трошоци од неа во овие случаи ги превзема на себе Аутоцем.

ете тоа сакав да го слушнам :D ви благодарам

Отсутен dejanmkd

• Почетник
  • *
  • Пораки: 5
« Одговори #1507 на: 23 Јануари 2015, 20:02:24 pm »
Ве молам дали имате искуство со ставање плин на Reno Espace 2.0 16v 103 kw и каков систем би препорачале и која цена.
Поздрав Дејан.

Отсутен nsx-r

• Легенда
  • Пораки: 9213
« Одговори #1508 на: 23 Јануари 2015, 21:00:06 pm »
има некој сервис што треба да се изврши додека боцата е скрос празна ?
или да си возам на плин до кај вас :D

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
« Одговори #1509 на: 24 Јануари 2015, 10:39:48 am »
само ако дихтунот на боцата пропушта или ако сакаш да ти поправат пловак. за се друго, нема потреба од празна боца, чак што више, треба да имаш плин за да, нели, се најде-детектира проблемот и после се провери сработеното
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен plimont

• Модератор
  • Јуниор
    • galerija
« Одговори #1510 на: 24 Јануари 2015, 11:41:09 am »
Ве молам дали имате искуство со ставање плин на Reno Espace 2.0 16v 103 kw и каков систем би препорачале и која цена.
Поздрав Дејан.

Renault Espace не е често возило во Македонија, но од друга страна доста често поставуваме плински уред на 2.0 16v моторот на Рено. Имаме повеќе плински уреди кои одговараат за вградување во ова возило, но наша препорака е уредот Ланди Омегас Ево. Првата варијанта е да се постави во комбинација со цилиндричен резервоар во багажниот простор на возилото, и таа ќе чини 540 евра. Втората варијанта е да се постави торусен екстерен резервоар надворешно - под возилото, на местото каде што сега стои резервното тркало, со заштитен капак за надворешна монтажа, што ќе лини 610 евра.

Отсутен Deno

• Редовен
  • Пораки: 2608
  • Custom made interiors
« Одговори #1511 на: 25 Јануари 2015, 16:48:13 pm »
Имам вградено плински уред Ловато изи фест на Даеву Ланос 1.5 1999год.
Кога е загреана колата на лер гас не работи рамномерно обртаите варираат и паѓаат ептен многу што дури колата како да сака и да изгасне.
И кога ќе дадеш гас не ја прима одма туку затрокирува на почетокот.

Некој совет што може да биде проблемот?

Отсутен Bokica

• Редовен
  • Пораки: 1482
« Одговори #1512 на: 25 Јануари 2015, 17:09:04 pm »
Имам вградено плински уред Ловато изи фест на Даеву Ланос 1.5 1999год.
Кога е загреана колата на лер гас не работи рамномерно обртаите варираат и паѓаат ептен многу што дури колата како да сака и да изгасне.

Скоро ист проблем имам преку лето со тико , поготово на потопли денови , само што при давање гас не затрокируваше кај мене..

И мене ме интересира што би можело да е
Understeer is when you hit the wall with the front of the car. Oversteer is when you hit the wall with the back of the car. Horsepower is how fast you hit the wall and torque is how far you send the wall across the field once youve hit it.

Отсутен Спенсер

• Легенда
  • Пораки: 7418
« Одговори #1513 на: 25 Јануари 2015, 18:20:01 pm »

Кај мене се дешава истото, само овој период- кога е ладно, и на ладен мотор .;D  И на прво тргање треба малку повеќе туража затоа што обавезно гасне.   Треба тоа филтерчето да се смени ваљда ЧД

Отсутен Deno

• Редовен
  • Пораки: 2608
  • Custom made interiors
« Одговори #1514 на: 25 Јануари 2015, 20:29:16 pm »
Кај мене сигурно не е филтерчето затоа што една година ми е стар уредот и нема ни 10 илјади километри поминато.