Автор Тема: ПЛИНСКИ УРЕДИ - прашања и одговори  (Прочитано 888576 пати)

Отсутен gOJDO

• Легенда
  • Пораки: 7689
  • Хорска Секција
Одг: ПЛИНСКИ УРЕДИ - прашања и одговори
« Одговори #30 на: 10 Декември 2011, 17:49:29 pm »
И кај мене е така ставен од долу-настранично. Едноставно грдо изгледа полњачката, па нема потреба да се гледа.
Ум шо идит отпосле не јет ум!

Отсутен JAN TURBO

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 554
  • 550 кsVauxhall
« Одговори #31 на: 10 Декември 2011, 19:09:00 pm »
WTF ???

:D
VERRY FAST AREA PRODUCTION

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
  • Пораки: 8952
« Одговори #32 на: 10 Декември 2011, 19:43:28 pm »
И кај мене е така ставен од долу-настранично. Едноставно грдо изгледа полњачката, па нема потреба да се гледа.
тебе задницата ти е повисока од мојата, немаш гајле

Отсутен google

• Редовен
  • Пораки: 2396
« Одговори #33 на: 10 Декември 2011, 22:58:47 pm »
 nekoj nesto me spomna...  :P

Отсутен IvO

• Редовен
  • Пораки: 1676
« Одговори #34 на: 10 Декември 2011, 23:07:08 pm »

Отсутен google

• Редовен
« Одговори #35 на: 10 Декември 2011, 23:14:43 pm »
Blagodaram za pofalnite zborovi... :D

i se razbira golema blagodarnost do PLIMONT... ;)

Отсутен google

• Редовен
« Одговори #36 на: 10 Декември 2011, 23:38:34 pm »

Да му посакаме добредојде на нов колега кој влета во светот на автогасот. Очекувавме хоби-ентузијаст, а добивме вистински професионалец, првата монтажа му беше без ниедна грешка, и како резултат на тоа, калибрирањето на возилото траеше помалку од една минута.
Браво google

(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)

Од елементите вградени во моторниот дел, единствено го видовме редукторот
 (Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)

NE USPEAV TOTALNO DA IM GO UKRADAM ZANAETOT  :D :D :D,
SEPAK MORASE NIZ NIVNI RACE DA MI POMINE KOLICETO VO FAZATA NA INSTALIRANJE SOFTWARE I SETIRANJE NA ISTIOT  :D :D :D

Отсутен gOJDO

• Легенда
  • Пораки: 7689
  • Хорска Секција
« Одговори #37 на: 11 Декември 2011, 11:53:53 am »
Јас мислам дека Гугле и Плимонт нешто мотаат тука. Неможе да не се гледа уредот. Гарант само ја туриле расплињачата доле да се наѕира и боца у гепек, демек монтиран е плин.
Ум шо идит отпосле не јет ум!

Отсутен djidji

• Легенда
  • Пораки: 10557
« Одговори #38 на: 11 Декември 2011, 12:16:25 pm »
A ја мислам дека е време Плимонт да си закачи едно рекламче и на web порталот www.carclub.mk  За да влезе некој на форумов, треба да го стори тоа преку порталот, а секој и не е баш расположен да чита форумски теми. Браво Плимонт - најбољи сте !!!

Отсутен Scorpion

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 470
« Одговори #39 на: 11 Декември 2011, 19:13:48 pm »
Zdravo Plimonrt, koj plinski ured go preporacuvate za Grande Punto 1.2 8v od 2009  i Opel Astra 1.6 8v od 1995 i zosto?
pozdrav.
Fiat Grande Punto & Fiat Stilo

Отсутен Rakun4e

• Легенда
  • Пораки: 9193
  • Аstra la vista baby !
« Одговори #40 на: 11 Декември 2011, 20:24:22 pm »
Zdravo Plimonrt, koj plinski ured go preporacuvate za Grande Punto 1.2 8v od 2009  i Opel Astra 1.6 8v od 1995 i zosto?
pozdrav.

Истиот мотор е и кај мене, баш сакав да прашвам ама ме претрка  :)

Отсутен aleksandarbt

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 801
  • Opel zafira 2.0 125 kw
« Одговори #41 на: 11 Декември 2011, 22:15:36 pm »
  Поздрав до тимот Плимонт од Битола и благодарам за одлично извршената задача бевте над ниво.Посебен + има Звонко кој е загрижен за односи со јавноста и секој би посакал да го има во својот тим.
  Монтажата беше на Круз 1,8 со Ланди макс системот и капалка за вентили со  културно средени и прибрани компоненти зад моторот.
  Првите импресии се дека колата има по голема реакција од по мое 20% на средни врежи т.е. во подрачје на нормално возенје.Првиот резервар е потрошен со просек од 11 литри плин со  буквално никакво пазенје на потрошувачката и тоа 50-50 градска отворено и работа во место секогаш кога имало потреба од паркиранје и топенје на мразот од ветробранот.
  Поздрав и се гледаме на прва контрола.      

Отсутен plimont

• Модератор
  • Јуниор
  • Пораки: 868
  • http://www.plimont.com тел.02/2554-666
    • galerija
Плимонт / плински уреди кај Fiat Grande Punto 1.2 8V
« Одговори #42 на: 12 Декември 2011, 17:16:36 pm »
Zdravo Plimonrt, koj plinski ured go preporacuvate za Grande Punto 1.2 8v od 2009  i Opel Astra 1.6 8v od 1995 i zosto?
pozdrav.

Здраво
За Гранде Пунто 1.2 го препорачуваме Ланди Макс уредот во комбинација со торусна плинска боца која се поставува на место на резевно тркало.Цената за вградување на ваков уред изнесува 570 евра.

Опел Астра 1.6 од 1995 година може да е опремена со моно-поинт или мулти-поинт инџексион тип на мотор.

Доколку моторот е моно-поинт, ќе се постави електронски уред Ланди Рензо ЛЦ01 кој е со цена од 405 евра – со цилиндрична плинска боца, односно 435 евра со торусна плинска боца која се поставува на место на резевно тркало.

Доколку моторот е мулти-поинт инџексион, наша препорака е да се постави АЦ уредот. Тоа е секвенционален уред од полско производство кој се покажа како оптимално решение за мулти-поинт возилата опремени со постар тип на електронско вбризгување на горивото (Full Group Injection). Неговата цена е 500 евра – со цилиндрична плинска боца, односно 530 евра со торусна плинска боца која се поставува на место на резевно тркало. Може да се постави и Ланди Блу уредот, но тој е со повисока цена (595 со цилиндрична / 625 со торусна боца).

Во текот на утрешниот ден ќе Ви постирам и фотографии од Гранде Пунто и Астра со вграден плински уред, денес поголемиот дел од денот го поминав на предавање за имплементација на нова европска легислатива која меѓудругото ќе се применува и на нашата дејност.

Накратко зошто Ви го препорачуваме овој уред. Се работи за квалитетен и стабилен секвенционален уред со многу солидна цена. Ние можеме да Ви понудиме и уред со повисока цена, како што е Омегас (цена за вградување 915 евра) но на вашето Пунто и двата уреди ќе функционираат идентично и во пракса нема да добиете нешто повеќе за доплатената сума пари.
Друга причина зашто во текот на изминатите месеци често го препорачуваме овој уред се ниските трошоци за негово одржување, од една страна заради поевтините резервни делови а од друга страна затоа што се покажа максимално издржлив во наши услови на експлоатација. За разлика од Landi plus max, резервните делови кај скапите плински уреди (PRINS, Landi renzo omegas) имаат цени кој се превисоки за македонскиот стандард. Потрошувачката ќе биде 10 проценти повисока од таа на бензин.

Благодарност од екипата на Плимонт до Џиџи и АлександарБТ за убавите зборови
« Последно менување: 10 Април 2012, 14:17:58 pm plimont »

Отсутен plimont

• Модератор
  • Јуниор
  • Пораки: 868
  • http://www.plimont.com тел.02/2554-666
    • galerija
« Одговори #43 на: 12 Декември 2011, 18:05:52 pm »
nekoj nesto me spomna...  :P

Која е потрошувачката на плински погон google?

Отсутен Scorpion

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 470
« Одговори #44 на: 12 Декември 2011, 21:58:27 pm »
Zdravo Plimonrt, koj plinski ured go preporacuvate za Grande Punto 1.2 8v od 2009  i Opel Astra 1.6 8v od 1995 i zosto?
pozdrav.

Здраво
За Гранде Пунто 1.2 го препорачуваме Ланди Макс уредот во комбинација со торусна плинска боца која се поставува на место на резевно тркало.Цената за вградување на ваков уред изнесува 570 евра.

Опел Астра 1.6 од 1995 година може да е опремена со моно-поинт или мулти-поинт инџексион тип на мотор.

Доколку моторот е моно-поинт, ќе се постави електронски уред Ланди Рензо ЛЦ01 кој е со цена од 405 евра – со цилиндрична плинска боца, односно 435 евра со торусна плинска боца која се поставува на место на резевно тркало.

Доколку моторот е мулти-поинт инџексион, наша препорака е да се постави АЦ уредот. Тоа е секвенционален уред од полско производство кој се покажа како оптимално решение за мулти-поинт возилата опремени со постар тип на електронско вбризгување на горивото (Full Group Injection). Неговата цена е 500 евра – со цилиндрична плинска боца, односно 530 евра со торусна плинска боца која се поставува на место на резевно тркало. Може да се постави и Ланди Блу уредот, но тој е со повисока цена (595 со цилиндрична / 625 со торусна боца).

Во текот на утрешниот ден ќе Ви постирам и фотографии од Гранде Пунто и Астра со вграден плински уред, денес поголемиот дел од денот го поминав на предавање за имплементација на нова европска легислатива која меѓудругото ќе се применува и на нашата дејност.

Накратко зошто Ви го препорачуваме овој уред. Се работи за квалитетен и стабилен секвенционален уред со многу солидна цена. Ние можеме да Ви понудиме и уред со повисока цена, како што е Омегас (цена за вградување 915 евра) но на вашето Пунто и двата уреди ќе функционираат идентично и во пракса нема да добиете нешто повеќе за доплатената сума пари.
Друга причина зашто во текот на изминатите месеци често го препорачуваме овој уред се ниските трошоци за негово одржување, од една страна заради поевтините резервни делови а од друга страна затоа што се покажа максимално издржлив во наши услови на експлоатација. За разлика од Landi plus max, резервните делови кај скапите плински уреди (PRINS, Landi renzo omegas) имаат цени кој се превисоки за македонскиот стандард. Потрошувачката ќе биде 10 проценти повисока од таа на бензин.

Благодарност од екипата на Плимонт до Џиџи и АлександарБТ за убавите зборови

Fala za iscrpniot odgovor plimont. Koja e razlikata megu Lovato i Landi Maks ( mislite Landirenzo Maks?) sistemot za G. Punto i koi tip na injektori koristi Landi Maks (lovato ili Med kako Omegas?)
Bidejki motorot na G.Punto e mnogu slab (65KS) dali moze pri kalibriranjeto da se zgolemi silata i da bide postarten?

pozdrav
Fiat Grande Punto & Fiat Stilo