Автор Тема: ПЛИНСКИ УРЕДИ - прашања и одговори  (Прочитано 897472 пати)

Отсутен Angel_1.3

• Редовен
  • Пораки: 1473
  • VOLVO C30
Одг: ПЛИНСКИ УРЕДИ - прашања и одговори
« Одговори #240 на: 22 Март 2012, 19:06:03 pm »
Plimont imate Privatna Poraka.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55019
  • Махер
« Одговори #241 на: 26 Март 2012, 20:10:44 pm »
Неможам да најдам сега, како одеше процедурата после ставање на плински уред? Кај се оди за да не замараат за фолии и широки гуми и остало. Само да го проверат плинот и да ми заверат ствари. И што пари кошта, јас памтев некои 1400 денари + ситници, а сега нешто рабрав 4500!? Се комплет како оди процедурата?

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
  • Пораки: 9030
« Одговори #242 на: 26 Март 2012, 21:57:00 pm »
со документите од таму кај што ти го инсталирале:
- прво во АМСМ за да земам барање
- со барањето и ден куп уплатници во МВР кај телевизија неколку уплатници
- со документ од таму на МФС 3000ки
- со документот од МФС или друга институција во АМСМ нова сообракјајна (гледај да имаш платено уплатница за нова бидеки неможе да ти впишат мороните во старата)

мислам дека ова беше тоа што јас го поминав

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
« Одговори #243 на: 26 Март 2012, 21:58:27 pm »
Дали мора во МФС, неможе некаде поедноставно да се помине без многу замарање? Значи сепак 4500 фаќа... Туууу многу.

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
« Одговори #244 на: 26 Март 2012, 21:59:11 pm »
а не мора, ама мене не ме замараа воопшто 15 мин завршив, имаш и аутомакедонија и АМСМ во чаир не е битно каде

може за бивши студендти има олеснета процедура  ;D

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
« Одговори #245 на: 26 Март 2012, 22:01:49 pm »
А не замараат за фолии и остали ситници како широки гуми или ксенон на МФС?

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
« Одговори #246 на: 26 Март 2012, 22:03:01 pm »
па јас имам фолии назад ништо не ми рекоа не верувам дека ке ти речат нешто сега имаат конкуренција ;)

Отсутен Ogi88

• Редовен
  • Пораки: 1148
« Одговори #247 на: 26 Март 2012, 23:49:53 pm »
па јас имам фолии назад ништо не ми рекоа не верувам дека ке ти речат нешто сега имаат конкуренција ;)

Точно така не верувам дека ќе се замараат многу за друго, ако си дојден за плин ќе си видат тоа, дали е прописно инсталирано само.

Отсутен plimont

• Модератор
  • Јуниор
  • Пораки: 868
  • http://www.plimont.com тел.02/2554-666
    • galerija
« Одговори #248 на: 27 Март 2012, 15:32:53 pm »
Во моментов атест на возило со плински уред може да се направи на Машински Факултет, АМСМ и Аутомакедонија (АМ Церт). Цената на самиот атестен преглед е 3000 денари , а со пропратните трошоци за записник, упат и нова сообраќајна дозвола, вкупниот трошок е околу 3550 денари.
Плимонт има соработка со АМСМ и Аутомакедонија, благодарение на што нашите клиенти можат да искористат попуст од 500 денари на цената за атестниот преглед. Попустот се резлизира на тој начин што во  Плимонт се уплаќа сумата од 2500 ден, се добива потврда за платен атестен преглед која потоа се приложува во АМСМ или Аутомакедонија. 
Во однос на можни проблеми заради широки гуми или ксенон, знам дека  кога се прави атест на плинскиот уред во АМСМ или Аутомакедонија се гледа само инсталацијата на плинскиот уред, а за Машински Факултет немам информација

Отсутен Bugar

• Сениор
  • Пораки: 5710
  • Почесен кинез.
« Одговори #249 на: 27 Март 2012, 19:38:19 pm »
Vo Evropa kolku sto znam sekoja modifikacija na voziloto mora da e odobrena od sertificiran servis za markata. Bez toa ne mozes da pomines tehnicki. Duri i gumite se pisani vo soobrakajnata kniska (korsata na originalnata italijanska kniska gi imase navedeno gumite, dodatnata oprema za bezbednost megju drugoto). Znam ako kolata ima ABS, TCS, ESP i drugi bezbednosni sistemi se plakja ponisko osiguruvanje vo nekoi zemji. Isto taka zavisi od EURO to koe go poddrzuva. Vo stranstvo a-test nema kako kaj nas tuku servisor sto go pravi plinot pravi proverka i dostavuva potvrda za toa. Vo Bugarija bese taka a sega na plin se minuva direktno na tehnicki i oni go kontroliraat sistemot.

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
« Одговори #250 на: 29 Март 2012, 01:08:57 am »
Во моментов атест на возило со плински уред може да се направи на Машински Факултет, АМСМ и Аутомакедонија (АМ Церт). Цената на самиот атестен преглед е 3000 денари , а со пропратните трошоци за записник, упат и нова сообраќајна дозвола, вкупниот трошок е околу 3550 денари.
Плимонт има соработка со АМСМ и Аутомакедонија, благодарение на што нашите клиенти можат да искористат попуст од 500 денари на цената за атестниот преглед. Попустот се резлизира на тој начин што во  Плимонт се уплаќа сумата од 2500 ден, се добива потврда за платен атестен преглед која потоа се приложува во АМСМ или Аутомакедонија. 
Во однос на можни проблеми заради широки гуми или ксенон, знам дека  кога се прави атест на плинскиот уред во АМСМ или Аутомакедонија се гледа само инсталацијата на плинскиот уред, а за Машински Факултет немам информација

јас имам информација од прва рака и тоа двапати за две различни работи и два различни атести сум вратен од соколов.... НЕ АТЕСТИРАЈТЕ ПЛИН ВО МАШИНСКИ ФАКУЛТЕТ!!!!! ако ви е на криво курето одсабајле соколов ке ве врати за не атестирани муда... ако можете на било кој начин не атестирајте ништо кај соколов...

ако имате не атестирани фолии нема да добиете за плин... или ако имате поголеми гуми, нема да добиете атест ни за плин ни за фолии... и штрафовите на тркалата ако ви се не оригинални чичко соколов ке ве врати од атест...

абе некој ке го отепа тој соколов некој ден, ама незнам кога ке биде тоа... безобразлукот иде до бесвест од негова страна... на мене нејќеше да ми даде атест ЗА ФОЛИИ затоа шот имав сменето мотор, а бројот не беше ставен во сообраќајна... ми идеше и јас да го отепам таму...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен Chlink

• Легенда
  • Пораки: 8534
  • alfa 156 1.8 t.s & alfa 159 2.4 jtdm
« Одговори #251 на: 29 Март 2012, 02:07:14 am »
Мотор уште малце ќе се рачуна за потрошен материјал, не знам зашто уште не се рачуна.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43791
  • Il Moderatore
« Одговори #252 на: 29 Март 2012, 02:17:29 am »
Плимонт имам две прашања:
1. Дали потврдата за атестен преглед од кај вас, е доволна и понатака во АМСМ/Аутомакедонија е само папирологија или повторно вршат преглед на уредот?
2. Дали може да се направи атестен преглед кај вас и да се добие потврда, ако уредот не е монтиран кај вас, а ги има сите документи за монтираните делови, и ако може колку би била цената во тој случај?

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен plimont

• Модератор
  • Јуниор
  • Пораки: 868
  • http://www.plimont.com тел.02/2554-666
    • galerija
« Одговори #253 на: 29 Март 2012, 16:06:48 pm »
Плимонт имам две прашања:
1. Дали потврдата за атестен преглед од кај вас, е доволна и понатака во АМСМ/Аутомакедонија е само папирологија или повторно вршат преглед на уредот?
2. Дали може да се направи атестен преглед кај вас и да се добие потврда, ако уредот не е монтиран кај вас, а ги има сите документи за монтираните делови, и ако може колку би била цената во тој случај?

Потврдата која ја издаваме е само документ со кој се потврдува дека клиентот извршил уплата за атестен преглед, таа се приложува во АМСМ или Аутомакедонија како доказ за уплатата, а самиот атестен  преглед се прави кај нив.
Овој начин на соработка се воведе заради попустот кој овие копании го одобрија за наши клиенти, со тоа што Плимонт е обврзан да прима уплати и да издава ваква потврда само за возила на кои е вграден плински уред во Плимонт.
 Редовната цена за атестен преглед во моментов е 3000 денари

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43791
  • Il Moderatore
« Одговори #254 на: 29 Март 2012, 17:48:40 pm »
Благодарам Плимонт! :)

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.