Автор Тема: ПЛИНСКИ УРЕДИ - прашања и одговори  (Прочитано 880102 пати)

Отсутен Drive-r

• Легенда
  • Пораки: 7476
  • FB Vlecna Suzba Niko-m
Одг: ПЛИНСКИ УРЕДИ - прашања и одговори
« Одговори #1335 на: 04 Октомври 2014, 15:25:01 pm »
Уплатница мора од мвр да се земе, плати и однесе примерок или може некој слика да прати слика како да се потполни да не се губи време?

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
« Одговори #1336 на: 04 Октомври 2014, 21:45:59 pm »
Уплатница мора од мвр да се земе, плати и однесе примерок или може некој слика да прати слика како да се потполни да не се губи време?

за скопје ако збориме е вака:

од мвр нема да ти дадат уплатница... пред да застанеш на шалтерот од мвр, прво во книжарата и ке си ја купиш уплатницата за 5 денари, пополнета од едната страна машински (испечатена, искуцана сеедно).. од другата страна ти си пополнуваш, затануваш во редот за во поштата, плаќаш, па идеш на шалтерот на мвр... за трошокот за таксени марки, може и со картица да се плати.

п.с. тие во книжарата знаат која уплатница ти треба, ти само кажи ке правам тоа и тоа, што се ми треба и ке ти кажат, дадат...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен tsd

• Почетник
  • *
  • Пораки: 30
« Одговори #1337 на: 04 Октомври 2014, 22:59:04 pm »
За у мвр не ти треба уплатница,ќе те заколат 200 ден у кешалица без фискална и сл. И 110 можеш од картичка да си платиш за да не уплаќаш у пошта. Уплатницата од 200 и таа од 100 ти се за кај џандарот на технички шо ќе ти ја мења сообраќајната.

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
« Одговори #1338 на: 04 Октомври 2014, 23:02:03 pm »
за во мвр (во телевизија) кај што ти даваат упат за на атест ТРЕБА уплатница..
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен tsd

• Почетник
  • *
« Одговори #1339 на: 05 Октомври 2014, 22:12:35 pm »
Другарче, за у МВР (во телевизија)кај што ти даваат упатница за атест НЕ ТРЕБА уплатница во ВТОРНИКОТ вадев за мене. Може да се плати со картичка а ако немаш картичка ондак со уплатница.

Него, ми паѓаат обртаи ко ќе избацам у лер. Се симињаат до 300-400 и тоа најчесто ако сум возел со над 2500. Ако возам со под  тоа ко ќе се симнат со мало колебање си застануваат на нормални 750.  Вака два дена веќе или 300км. Шо може да е? Да не ги замарам Плимонтовци за џабе

Отсутен зоки-златен

• Легенда
  • Пораки: 7054
  • хаУс мајстор
« Одговори #1340 на: 06 Октомври 2014, 07:34:48 am »
Плимонт поздрав!
Бидејќи конечно се решив ќе ве замолам сега пак да ми одговорите на прашањава:
-Кој плински уред го препорачувате за VW Polo 1.4 16v 74kw 97' година,да биде боцата во резервно тркало и полначката да биде сместена кај полначката за бензин и истото колку би ме чинело?
-Истово прашање ме интересира и за VW Golf 4 1.4 16v 75hp 97' година?
За полово,можно е и утре да поминам подетелно да видиме,за голфов колега го с'скам сеуште :)
Благодарам.

Отсутен UrSa1986

• Редовен
  • Пораки: 1506
Одг: Re: Одг: ПЛИНСКИ УРЕДИ - прашања и одговори
« Одговори #1341 на: 06 Октомври 2014, 08:04:22 am »
Другарче, за у МВР (во телевизија)кај што ти даваат упатница за атест НЕ ТРЕБА уплатница во ВТОРНИКОТ вадев за мене. Може да се плати со картичка а ако немаш картичка ондак со уплатница.

Него, ми паѓаат обртаи ко ќе избацам у лер. Се симињаат до 300-400 и тоа најчесто ако сум возел со над 2500. Ако возам со под  тоа ко ќе се симнат со мало колебање си застануваат на нормални 750.  Вака два дена веќе или 300км. Шо може да е? Да не ги замарам Плимонтовци за џабе

1. Веројатно ставаш лош плин
2. Кога ке исфрлиш во лер, стискаш кочница после тоа за да застанеш? Ако е така, пробај прво стисни кочница малце па исфрли во лер. Нема да паднат обртаите :)

Отсутен otrakan

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 281
« Одговори #1342 на: 06 Октомври 2014, 09:00:57 am »

Ако ти прави и на бензин тогаш е маф сензорот
;)

Отсутен Gabau

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 489
Одг: Re: ПЛИНСКИ УРЕДИ - прашања и одговори
« Одговори #1343 на: 06 Октомври 2014, 12:05:23 pm »
Колку орентационо би трошело плин кај бензинец со карбуратор (во случајов фиеста мк3 1.1)  кој троши градска 10,5l бензин.

Отсутен Drive-r

• Легенда
  • FB Vlecna Suzba Niko-m
« Одговори #1344 на: 06 Октомври 2014, 14:59:47 pm »
Заокружи 12 литри.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34067
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #1345 на: 06 Октомври 2014, 16:49:38 pm »
Не верувам дека ќе надмине 10 литри плин, ако троши над 10 бензин. Зависи каков плински уред ќе с емонтира

Отсутен nsx-r

• Легенда
  • Пораки: 9213
Одг:
« Одговори #1346 на: 06 Октомври 2014, 16:51:33 pm »
Pa na karburator sigurno nema so dizni da se montira okolu 12

Отсутен tsd

• Почетник
  • *
« Одговори #1347 на: 06 Октомври 2014, 17:15:36 pm »
Баш и не верувам дека е сензорот, последниве веќе три дена се исчаши нешто,сега и хард локот (втор клик на заклучување) не ми работи. Се мислам да не има некој од конекторите измрдано па да праи проблем. Плинскиот е поставен пред една недела. Плинот ако е лош ќе покаже и на друго не само на отпуштање на гас.

Отсутен Drive-r

• Легенда
  • FB Vlecna Suzba Niko-m
« Одговори #1348 на: 06 Октомври 2014, 19:47:34 pm »
Kaj мвр за упат работеле до 14:30, да им го турам!

Отсутен Igor

• Легенда
  • Пораки: 9498
« Одговори #1349 на: 06 Октомври 2014, 22:36:13 pm »
Плимонт, има ли можност мерачов да се направи да не трипа туку да покажува колку толку реално? Празна боца, 4 зелени сијалички, ставив за 500, 3 зелени сијалички, за 1-2 километри црвена сијаличка. Исто така у вожња знае да му текне од црвена да засветат сите зелени, па пак црвената, мама си ебало. Да ви ја носам да ја оправате или да ставам изолир врз сијаличките, бар да не ми скренуваат пажња? ;D