Автор Тема: CARclub Тест: Mazda MX-5 2.0 Ultimate  (Прочитано 7944 пати)

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 29669
    • CARclub.mk
CARclub Тест: Mazda MX-5 2.0 Ultimate
« на: 14 Април 2016, 13:06:29 pm »

Мало, тесно, бучно, непрактично, прекрасно. I want one.

http://www.carclub.mk/2016/04/14/test-mazda-mx-5-2-0-160-ultimate-definicija-za-zabava/

Присутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 54989
  • Махер
Одг:
« Одговори #1 на: 14 Април 2016, 13:25:03 pm »
Значи можело еден брз автомобил со 2.0 мотор и дури кабрио и еуро незнам си кој стандард да тежи 1000кг? А така. Значи можело бензинец на спортски газења под 10 да троши? Можело. Ама треба да се седне да се згрее столче.

Единствена мана на колава е што претерале со смалувањето на кабината до степен да не собира луѓе во неа. При 190цм нема опција да не ти се удрени колената напред. Значи според мене 175цм максимум за на совозачко седиште да е удобно. На возачкото седиште е подобро малку и собира уште 5 цм плус, докај 180цм човек. Друго на волку спортска кола да неможеш да го повлечеш воланот накај тебе е малку штознам, некако чудно. Нели сепак треба да се наместиш за остри вртења и реакции.

Другото си е супер нема збор. Кровот има ептен добар механизам и за 10секунди се спушта и дига од седечка положба и тоа.

Стакло на задната шофершајбна не е пластика. И тоа е супер за после 5 години да не се упропасти.

Бандажите се супер боја а и самата кола. Багажничето е мало ама доста коцкасто и пристапно и може две торби да собере комотно.

Воланот е супер, мењачот исто,  куплунгот исто. PDK добро би дошол тука. Има компромиси, највеќе во просторот каде некои конкуренти нудат многу повеќе, но не нудат кабрио кров.

Отсутен Fic_CC

• Легенда
  • Пораки: 16719
  • Keep it 100
Одг: CARclub Тест: Mazda MX-5 2.0 Ultimate
« Одговори #2 на: 14 Април 2016, 14:10:45 pm »
Страва е Маздава! Прекрасно возило со исклучок на задниот браник кој ја грди сликата. Одлично возачко искуство! Сериозно би ја пазарил за второ возило!

Отсутен Banzai

• Blitzqueen
  • Легенда
  • Пораки: 9998
« Одговори #3 на: 14 Април 2016, 14:22:44 pm »
И јас имам само позитивни впечатоци. Мене на сувозачко ми беше таман, али јас сум 175 :)

Јас немам никакви замерки, само се надевам дека брзо ќе му падне цената на половно за да си пазарам некое 3-4 години старо.
За вкусовите не се дискутира, по нив се плука.

Отсутен Igor

• Легенда
  • Пораки: 9498
Одг:
« Одговори #4 на: 14 Април 2016, 18:43:41 pm »
Класен, не спомна за плинчето. :D

Ќе се согласам со претходниве коментари, колава е супер во оваа боја и со овој мотор (можда треба уште некој коњ ама океј е и вака) за уживање. И фали тоа што го коментиравме, малку спуштање и дистанцерчиња за да дојде ептен таман.

Отсутен brm brm

• Редовен
  • Пораки: 2648
« Одговори #5 на: 15 Април 2016, 02:58:46 am »
Не сте возеле картинг до сега? Епа ова е слично, само имаш + менувач да си играш напрет назат со него за поинтересно да е.
За 34 930 евра ќеси купам неколку картинг коли и патека ќе направам :D ;D ;D

Отсутен Ezekiel

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 400
« Одговори #6 на: 18 Април 2016, 23:22:14 pm »
#Бугар муабетов со тие пари шо друго се праи.. А гарсоњера кај може да се купи со тие пари?

Имав прилика да се возам на американскиот trim на маздава и најголем впечаток ми остави тоа што се добива чувство на многу поголема брзина од реалната брзина, шо е суперзабавно! :)
Cogito ergo zoom

Отсутен brm brm

• Редовен
  • Пораки: 2648
« Одговори #7 на: 19 Април 2016, 17:19:55 pm »
Da. Istoto custvo se dobiva i koga vozis karting. Zatoa takva sporedba pravam. Da bese avtomobil ke go sporeduvav so ostanatite auta :D

Присутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 54989
  • Махер
« Одговори #8 на: 19 Април 2016, 17:30:03 pm »
Само за разлика од картинг оваа кола рецимо дека би можело некако да се користи како второ возило во една фамилија. Јас морам да ја споредам со ГТ86 зошто за мене тоа е фаворитот, тука добиваш отворен кров. А кај гт86 добиваш простор за многу торби, простор за деца позади, простор за возач и совозач повеќе, потивко возење на автопат и така натаму, само не е кабрио. А тие компромиси ја прават да мора да е викенд возило или слично, за разлика од тоа гт86 ќе може да пренесе двајца возрасни во огромен комфор со многу багаж или деца позади што ефективно ја прави 2+2 возило за луѓе до 7 години, а тоа е многу добра демографија. Со други зборови може да го истера ергенскиот живот од 5-6 години со девојката, и може да истера уште 5-6 години како возило со мали деца. Нешто кое маздава не го може, и автоматски е наменета за многу помал пазар.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43717
  • Il Moderatore
« Одговори #9 на: 19 Април 2016, 19:10:32 pm »
Одлична поента Дени. MX-5 ќе да стигне само до 3-то ауто во фамилија (за младалачки живот може и второ), додека GT86 може да бид единствено за младалачки живот, или второ за фамилија.
Но, ако веќе таргетирам MX-5 за кола за забава, нема да згрешам. Мене ептен ме бендиса од она малку што можев да го видам. Единствено што за повисоки луѓе како тебе и мене е малку потесничко.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен LosiPatista

• Легенда
  • Пораки: 12136
  • Duh sa TDI-jom
« Одговори #10 на: 19 Април 2016, 22:52:43 pm »
A да спомнеше некој возни особини?

Torsion Beam - The Only Axle You Will Ever Need

Отсутен Banzai

• Blitzqueen
  • Легенда
  • Пораки: 9998
« Одговори #11 на: 20 Април 2016, 10:02:52 am »
Возни особини - забавни. Држи доволно, лизга малку :)
За вкусовите не се дискутира, по нив се плука.

Отсутен Carpathian Lord

• Легенда
  • Пораки: 13932
« Одговори #12 на: 20 Април 2016, 11:28:31 am »
Want one! :D

Само не знам дали ќе ме собери во него ;D

Ова количе ти е симбол за „издувавање“. Патот под тебе, правец Козјак и уживаш.

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
  • Пораки: 8960
« Одговори #13 на: 20 Април 2016, 13:34:35 pm »
кој пат е ова?

Отсутен Спенсер

• Легенда
  • Пораки: 7387
« Одговори #14 на: 20 Април 2016, 15:31:31 pm »
Сексиљаво аутце. :) Сега додека сум млад, мх мх таман. :D