Автор Тема: Винер Осигурување - Прашања и совети во врска со осигурување  (Прочитано 172328 пати)

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43722
  • Il Moderatore
Дали ја сликаше дешавката, односно дали ги сликна двете коли, така чукнати?

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен nikola_bb

• Сениор
  • Пораки: 4998
Затоа да знаете друг пат ако имате вакво нешто, вртиш во полиција кажуваш вака и вака ама се договоривме за европски. И така ќе си има запис и мирна глава. Сега ако пријавиш ќе ти речат дека е мала штета и треба приватно да тужиш(од лично искуство ти кажувам)

Отсутен Bojan j

• Сениор
  • Пораки: 3040
Тој чим избегнува европски нешто смрди.

Отсутен Skywalker

• Сениор
  • Пораки: 3778
Избегнува за да не го изгуби попустот на полисата.
Lt. Commander Data: "I will always be puzzled by the human predilection for piloting vehicles at unsafe velocities"

Отсутен FiLo

• Сениор
  • Пораки: 6614
Ќе изгуби 5% колку што знам, нема да го изгуби целиот.

Присутен kalimero

• Редовен
  • Пораки: 1847
Европски записник се прави кога двете страни се согласни за тоа, односно едниот треба да се изјасни како причинител другиот како оштетен. За да се пријави со европски мора двајцата учесници со двете возила да одат во осигурителната компанија на причинителот.
Јави му се, и најдобронамерно, без кавги и викање, кажи му да одите во осигурителната каде он е осигуран, да пополните европски и да завршите работа, ќе му одземеш 15 минути, објасни му дека он нема ништо да плати туку осигурителната компанија ќе плати притоа нема ништо да побарува отпосле од него, да не се плаши дека ќе му ги бараат парите него после.

Пиши ми во ПП таблица и ќе ти кажам каде и дали воопшто е осигурано тоа возило.

Поздрав

едит: ќе изгуби само 5% од попустот кој го има на полисата а не целиот попуст.

Отсутен antibiotic1

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 302
  • МАЗДАШ
Дознав дека е во Еуролинк(фала калимеро се јавив ми потврдиа), и на кое име се води. Јас пробав најдобронамерно, му се јавив како што кажав од др број и му објаснив дека ништо нема да плати туку осигурителната, тоа уштепрееска кога бев до новус. Значи дефектот е малтене 3-4000ден ама ме нервира постапката педерска. И прееска по тел како сто казав добронамерно и на сред разговор ми исклучи. После го барам недостапен. После тоа достапен па не се јавува. Му пуштив порака у 5ипол да биде на истото место, и ако го нема ке идам у полиција. Колку толку имам податоци па ако сакаат овие нашиве ке превзмат нешто. Додуша ова е право Бегање, јас можам и така да кажам.
Old Mazda's never die, they just get faster.

Отсутен antibiotic1

• Јуниор
  • **
  • МАЗДАШ
Дали ја сликаше дешавката, односно дали ги сликна двете коли, така чукнати?
Не...глуп ја...

Отсутен Luki Junior

• Сениор
  • Пораки: 5046
  • The Spartan General
Не можеш туку така да кажеш и да пробаш пред нив/од полиција да му се јавиш и уште еднаш да понудиш да ја разрешите работата по мирен пат со европски.
Fehlende Pferde Sterken sind mit Wahnsinn ersetzt.

Отсутен vlatko.klp

• Сениор
  • Пораки: 6480
Па колку е глуп тој што те удрил тоа е чудо невидено. Нема тој да плаќа од свој џеб за твојата штета. Брееее какви простаци возат коли...

Отсутен antibiotic1

• Јуниор
  • **
  • МАЗДАШ
Се гледа оштетувањето на неговата кола?
дада
Па колку е глуп тој што те удрил тоа е чудо невидено. Нема тој да плаќа од свој џеб за твојата штета. Брееее какви простаци возат коли...
Брат таков ни е менталитетот заостанат , неписмен..Многу ги има такви ама што да праиме. Абе јас му се накурчив и не го оставам така, или ке ми ја средат колата или сам ке си истерам правда :D

Присутен kalimero

• Редовен
  • Пораки: 1847

Дознав дека е во Еуролинк(фала калимеро се јавив ми потврдиа), и на кое име се води. Јас пробав најдобронамерно, му се јавив како што кажав од др број и му објаснив дека ништо нема да плати туку осигурителната, тоа уштепрееска кога бев до новус. Значи дефектот е малтене 3-4000ден ама ме нервира постапката педерска. И прееска по тел како сто казав добронамерно и на сред разговор ми исклучи. После го барам недостапен. После тоа достапен па не се јавува. Му пуштив порака у 5ипол да биде на истото место, и ако го нема ке идам у полиција. Колку толку имам податоци па ако сакаат овие нашиве ке превзмат нешто. Додуша ова е право Бегање, јас можам и така да кажам.

Единствено решение ти е да се договориш со причинителот, полициска белешка нема да ти признаат, а за записник доцна е, тргнати се колите.
Снимки исто нема да ти завршат работа, мора тој да оди, да однесе возачка и да пише дека е причинител, и толку.

Одговорно, НАЈОДГОВОРНО тврдам дека преку 50% од учесниците во сообраќај не знаат што значи полисата за Автоодговорност, не сте ни свесни колку се плашат дека нив ќе им бараат пари од осигурителната после исплатата кон оштетениот.

Отсутен Bojan j

• Сениор
  • Пораки: 3040
Не се знае, може имал пиено, може нема возачка, може не смее да ја вози таа кола. Али да, малку глупичок си е.

Отсутен Спенсер

• Легенда
  • Пораки: 7387
Бате земи истерај си правда во свои раце. Мангупот "те заебал". Ако твојата кола се средува со полирање, направи неговата да не се средува со полирање. :)

Отсутен Tesla

• Редовен
  • Пораки: 1441
  • Eбач на батерии :D
Направи да мора да ја носи кај богдановски. :D
Д'г ж'т в'к п'н б'и - Долг жолт волк полн болви.

Zenu dupe krasi a tortu orasi.