Автор Тема: Винер Осигурување - Прашања и совети во врска со осигурување  (Прочитано 172306 пати)

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17675
  • Alfa155 & AlfaGT
Колку години имаше црепот?

Отсутен Filip MK

• Редовен
  • Пораки: 2350
Направи да мора да ја носи кај богдановски. :D
Нема поголема казна, дупла штета
Претпоставката е мајката на сите заебувања

Отсутен antibiotic1

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 302
  • МАЗДАШ
Колку години имаше црепот?

25негде.. Бев до полиција и ништо не напраив нормално...али му го знам аутото, ке се потрудам да најдам и адреса, и ке ја обележам со клуч така убаво од сегде да личи .. :D
Еве го аутото на црепот
https://scontent.fskp1-1.fna.fbcdn.net/v/t1.15752-9/48355997_326075151318161_6182070359861231616_n.jpg?_nc_cat=104&_nc_ht=scontent.fskp1-1.fna&oh=eca5322c97dc3af39f8408abbae4dddb&oe=5C99F8C2
Old Mazda's never die, they just get faster.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 54990
  • Махер
Не ти дадоа службена белешка?

Отсутен antibiotic1

• Јуниор
  • **
  • МАЗДАШ
Не бе ништо. Ми викаат господине нема како да ви помогнам, сте го помериле аутото тоа така не се прави... молев колев не бе викаат нисто немоземе. Му ѕвонеа на телефон овој не се јави па после го изгаси телефонот..Ех што му го имам меракот ауу само да дознаам кај се паркира..
Update:
Ми се јави мајката на мајкиниот :D . Јас оставив нивни број во полиција изгледа ги барале.. како и да е жената се согласи утре да отидеме во осигурителната компанија за да потпишеме европски. Се надевам се ке заврши добро.
« Последно менување: 11 Декември 2018, 19:59:31 pm antibiotic1 »

Отсутен Ipkisija Meskosa

• Легенда
  • Пораки: 8692
  • Пичлеме
Синче тоа на мама...

Отсутен antibiotic1

• Јуниор
  • **
  • МАЗДАШ
Синче тоа на мама...
Ке да нема возачка мајкиниот :) Така ми стои работава, пошо мајка му вика ке идеме утре јас и ти како јас да сум ја возела.. ах како ке го попушеше сабајле да знаев да не му верувам да му викнам полиција, ама ајде памет за др пат.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 54990
  • Махер
Биднало. Ама ете и за тебе и за други или европски или пандури. Нема зошто да се бега од европски ако не е нешто дубарско.

Отсутен FiLo

• Сениор
  • Пораки: 6614
Ке да нема возачка мајкиниот :) Така ми стои работава, пошо мајка му вика ке идеме утре јас и ти како јас да сум ја возела.. ах како ке го попушеше сабајле да знаев да не му верувам да му викнам полиција, ама ајде памет за др пат.

Или пак некаква забрана има за возење и сеуште му трае.

Отсутен vlatko.klp

• Сениор
  • Пораки: 6480
Епа и да има забрана ќе пишат таму мајка му возела и готова работа.

Отсутен malinamamun

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 552

Дознав дека е во Еуролинк(фала калимеро се јавив ми потврдиа), и на кое име се води. Јас пробав најдобронамерно, му се јавив како што кажав од др број и му објаснив дека ништо нема да плати туку осигурителната, тоа уштепрееска кога бев до новус. Значи дефектот е малтене 3-4000ден ама ме нервира постапката педерска. И прееска по тел како сто казав добронамерно и на сред разговор ми исклучи. После го барам недостапен. После тоа достапен па не се јавува. Му пуштив порака у 5ипол да биде на истото место, и ако го нема ке идам у полиција. Колку толку имам податоци па ако сакаат овие нашиве ке превзмат нешто. Додуша ова е право Бегање, јас можам и така да кажам.

Единствено решение ти е да се договориш со причинителот, полициска белешка нема да ти признаат, а за записник доцна е, тргнати се колите.
Снимки исто нема да ти завршат работа, мора тој да оди, да однесе возачка и да пише дека е причинител, и толку.

Па колку е глуп тој што те удрил тоа е чудо невидено. Нема тој да плаќа од свој џеб за твојата штета. Брееее какви простаци возат коли...

Одговорно, НАЈОДГОВОРНО тврдам дека преку 50% од учесниците во сообраќај не знаат што значи полисата за Автоодговорност, не сте ни свесни колку се плашат дека нив ќе им бараат пари од осигурителната после исплатата кон оштетениот.

Toчно. Многу се плашат дека ќе платат. Но неможам себеси да си објаснам. Пред да се седне во кола треба да се прочитаат основни работи. Исто и за прва помош. Јас се кладам дека 90% од возачите незнаат една преврска да направат во случај на несреќа и сигурно 50% незнаат правилно да извлечат повреден човек од кола.
А лошо вадење може да биде фатално.
Немаше да биде ништо чудно ако се ова, не го бевме учеле и поминале.  Ама сите сме го учеле. Тоа е проблем

За членот што да кажам. Кај и да оди тука мора пак да помине. Камен во стакло и сака несака ќе застане со кола.

Отсутен Дибидус

• Редовен
  • Пораки: 1758
  • Veritas Vos Liberabit

Полиција не издава служебени белешки.
Brains are awesome. I wish everybody had one.

Отсутен achtung

• Сениор
  • Пораки: 6642
Службена белешка се изготвува за интерна употреба.

Отсутен Mikroos

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 921
Koga prodavas kola, a registrirana e kolata uste 11 meseci, osiguruvanjeto e na moe ime, kako se sreduva osiguruvanjeto da bide na noviot sopstvenik?

Ili toa voopshto ne se sreduva, ostanuva taka, pa noviot sopstvenik so narednata registracija sreduva?

Sent from my iPhone using Tapatalk

Присутен riki_staff

• Сениор
  • Пораки: 5856
Koga prodavas kola, a registrirana e kolata uste 11 meseci, osiguruvanjeto e na moe ime, kako se sreduva osiguruvanjeto da bide na noviot sopstvenik?

Ili toa voopshto ne se sreduva, ostanuva taka, pa noviot sopstvenik so narednata registracija sreduva?

Sent from my iPhone using Tapatalk

Sent from my EVA-L09 using Tapatalk