Автор Тема: VW Golf MK2 GTI 16V  (Прочитано 141034 пати)

Отсутен Rakun4e

• Легенда
  • Пораки: 9200
  • Аstra la vista baby !
Одг: VW Golf MK2 GTI 16V
« Одговори #270 на: 21 Мај 2018, 23:50:10 pm »
За да биди појасно  :)

Отсутен GTI16V

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 698
  • It ain't GTI if it's not 16V
« Одговори #271 на: 22 Мај 2018, 13:29:55 pm »
@Rakun4e тоа е тоа, разликата е што овие се уште пошироки од моите, може да се 8.5 со 9.5 ако не ме лаже окото.

Отсутен kargh77

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 434
« Одговори #272 на: 22 Мај 2018, 17:29:03 pm »
Стреч ли се викаше тоа? :)
Кај мене 155/65-13 на 5.5 инчи широк бандаж се скроз рамни гумите... работ на бандажот како да е скроз надвор... Малце стреч хехе

Отсутен GTI16V

• Јуниор
  • **
« Одговори #273 на: 22 Мај 2018, 19:54:01 pm »
Преведено на Македонски да, би било стреч е сега се зависи и од димензијата на гумата што ќе се стави. Ако одам напред со 195-50/15 а назад со 205-50/15 нема да се премногу растегнати гумите. На Англиски се нарекува stance.

Отсутен darko mk5

• Сениор
  • Пораки: 3600
    • http://forum.carclub.mk/index.php/topic,7477.0.html
« Одговори #274 на: 23 Мај 2018, 10:54:55 am »
Растегнување е на македонски, а strech си е на енглески. Stance e измишљотина за стилот на коливе... као демек завземала колава став ќе јаде мали деца. @GTI16V 195/45/15... евентуално 50ки позади 45ки... so 205 ќе добиеш мало растегнување ама па од друга страна нема да мора да ја патосираш колата...

Отсутен GTI16V

• Јуниор
  • **
« Одговори #275 на: 26 Мај 2018, 18:12:55 pm »
Продолжен викенд, слободно време да се работи на колата.

Шасијата се преструга цела од надвор пред да се стави епоксиден прајмер, утре ќе се кобитира од долу и останува некои 5-6 места да се стави малку кит каде што се пеглаа нерамнини.

Исто така ја затворив кровната антена и отворот за антена на крило (јбг си сакам чисто да е, убава линија).

Бонус: Слика од мајсторот (дет ис ми) да не кажете оти не работи   ;D ;D ;D

Ајмо за редом, се доструга некоја заштита долу што беше прскана и не е фабричка. Се лупеше како лушпи.

Па се припреми грлото за резерварот, болна точка на сите двојки.

Треба да се пробуши само дупче за штрафење.

Се префрливме на десниот рог напред кај што се штрафи предниот браник.

Излезе оваа скапаница:

Па се завари убав дебел плех.

Е ова сум јас... демек работам  8)

Се нанесе епоксидниот прајмер.

Се изработија и крилата, се престругаа исто како шасијата, се направија ситни корекции каде имаше потреба.

И тоа би било тоа, повеќе новости утре кога ќе се нанесува кобит. Останете на нашиот канал и се читаме утре  ;)

Отсутен kargh77

• Јуниор
  • **
« Одговори #276 на: 26 Мај 2018, 22:51:44 pm »
Браво!

Отсутен GTI16V

• Јуниор
  • **
« Одговори #277 на: 26 Мај 2018, 23:08:12 pm »
@kargh77 не ти правам лице ама ти ме “расипа” со ова додека те пратев со тристачот, најискрено. Ме инспирираше уште тогаш и знаев дека еден ден кога ќе имам услови ќе средам некоја кола.

Отсутен Deno

• Редовен
  • Пораки: 2622
  • Custom made interiors
« Одговори #278 на: 27 Мај 2018, 15:28:42 pm »
 Супер! Се гледа дека здраво се прави се како шо треба.

А со ентериерот шу прајме?  :D

Отсутен GTI16V

• Јуниор
  • **
« Одговори #279 на: 27 Мај 2018, 16:39:43 pm »
@Deno собирам идеи, знаеш дека треба да биде цакум пакум хахахаха

Отсутен GTI16V

• Јуниор
  • **
« Одговори #280 на: 27 Мај 2018, 16:43:45 pm »
Денес се завршија крилата и се нанесе кобит. Текот на наредна недела треба да земам материјали што фалат.

Отсутен kargh77

• Јуниор
  • **
« Одговори #281 на: 28 Мај 2018, 19:21:08 pm »
@kargh77 не ти правам лице ама ти ме “расипа” со ова додека те пратев со тристачот, најискрено. Ме инспирираше уште тогаш и знаев дека еден ден кога ќе имам услови ќе средам некоја кола.
Мило ми е што сум имал позитивно влијание врз некого :) Навистина.
Љубовта кон колите и техниката воопшто е заразна, нели?
Меракот е кога пред тебе имаш некоја да не кажам канта, се разбира, не зборам за твоите возила, и таа канта полека полека добива љубов, полека полека се враќа стариот сјај која го имала некогаш.
Не постои поубаво чувство кога ќе репарираш или средиш некој дел или склоп од колата да изгледа убаво и да функционира како првиот ден...
Убаво е и чувството кога ќе најдеш некој редок или тршко набавлив дел...
Апсолутен врв е кога резултатот е видлив... си чепкал нешто и правиш еден тест круг и се функционира како што си замислил...
Тоа е пасијата на оваа работа.
Да, сакам нова кола, убава ми е современата технологија и се тоа, ама нема поубаво чувство од тоа да поседуваш и возиш кола на која низ раце ти поминал секој еден дел, на која си потрошил многу време и труд... за пари не ни зборувам...

Отсутен DzOle

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 381
« Одговори #282 на: 28 Мај 2018, 23:52:06 pm »
Мило ми е што сум имал позитивно влијание врз некого :) Навистина.
Љубовта кон колите и техниката воопшто е заразна, нели?
Меракот е кога пред тебе имаш некоја да не кажам канта, се разбира, не зборам за твоите возила, и таа канта полека полека добива љубов, полека полека се враќа стариот сјај која го имала некогаш.
Не постои поубаво чувство кога ќе репарираш или средиш некој дел или склоп од колата да изгледа убаво и да функционира како првиот ден...
Убаво е и чувството кога ќе најдеш некој редок или тршко набавлив дел...
Апсолутен врв е кога резултатот е видлив... си чепкал нешто и правиш еден тест круг и се функционира како што си замислил...
Тоа е пасијата на оваа работа.
Да, сакам нова кола, убава ми е современата технологија и се тоа, ама нема поубаво чувство од тоа да поседуваш и возиш кола на која низ раце ти поминал секој еден дел, на која си потрошил многу време и труд... за пари не ни зборувам...

Браво за текстот одлично напишано ...

Noo New Model Cars...I'm Riding Old SchoOl !!!

Отсутен GTI16V

• Јуниор
  • **
« Одговори #283 на: 31 Мај 2018, 14:42:47 pm »
Еден апдејт без слики, викендов ќе се доземе уште 2 литри кобит и едно 4 литри грунд што ќе се нанесе врз епоксидниот прајмер и местата што се закитирани. Дополнително барам врата за багажник нова и лева врата нова.... не прашувајте зошто  ;D ;D

Последниве недела дена сум заринкан со глава по интернетов за конечна одлука за суспензија, KW Variant 3 на другата двојка иако постар модел можам да кажам дека се совршени... но за намената за која што се создадени. За оваа двојка сакам да најдам компромис меѓу изглед и перформанси т.е. комфорност во возењето бидејќи начелно намената ќе биде возење низ град и на отворено на долги релации.

Long story short... добив понуди за нови KW Variant 1, 2 и 3 како и цени за Bilstein B12 Pro Kit и B14. B14 и Variant 3 се со речиси идентична цена која не прави разлика, но рецензиите за удобност во возењето велат дека B14 е подобар сет.

Отсутен marmlad

• Сениор
  • Пораки: 4222
« Одговори #284 на: 31 Мај 2018, 15:16:02 pm »
B14 PSS или B14 на со штелување тврдина?