Автор Тема: VW Golf MK2 GTI 16V  (Прочитано 124204 пати)

Присутен vladic3110

• Сениор
  • Пораки: 5689
Одг: VW Golf MK2 GTI 16V
« Одговори #510 на: 16 Мај 2020, 07:17:26 am »
Јас па на вентилот му се загледав место на бандашот.  Шосторе убав вентил,  браос :D
Renault Megane 3 1.6 100hp, Authentique
http://forum.carclub.mk/index.php/topic,19609.0.html

Отсутен GTI16V

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 698
  • It ain't GTI if it's not 16V
« Одговори #511 на: 16 Мај 2020, 17:02:50 pm »
Мал апдејт од вчера, намонтирано конечно воланчето.

Уште еден мал дел во инвентарот, засега празна количка за алат, здравје понатака кога ќе заштедам ќе купам и алат.

Намнотиран бандажот напред, очекував да има проблеми со шепите за кочење да фаќа. Излезе дека милиметар е во прашање треба да ги стругнам ќошињата од шепите сосем малку за да биде кнап. Така да наредна прилика на тоа ќе работам.

Отсутен DARK MK1 GTI

• Сениор
  • Пораки: 5087
« Одговори #512 на: 16 Мај 2020, 21:39:13 pm »
Одлично ванка многу убаво дошле ептен ми е мерак што и јас замешав прсти во овој проект !!!

Отсутен GTI16V

• Јуниор
  • **
« Одговори #513 на: 31 Мај 2020, 19:16:10 pm »
Последните недела дена започна припрема за големата преселба на народите :D се комбинираа бандажите се местеа детали на кецот, се натоварија делови од двојката за финално склопување у сервис за да се санираат полумесеците пред местење (пластичните, да не се разбереме грешка :D).

И конечно вчера се случи преселбата, колите конечно се вратија таму од каде што им е матичната служба :D :D :D

Кецот на @Lhasa Green веднаш замина во гаража, додека двојката по пристигање прво се провоза низ град па замина во сервис да се финишира тоа што треба.

Отсутен AUUU

• Легенда
  • Пораки: 7119
« Одговори #514 на: 31 Мај 2020, 20:02:20 pm »
Не знам дали приметивте ама сте ги измешале бандашите....  :)

Отсутен GTI16V

• Јуниор
  • **
« Одговори #515 на: 31 Мај 2020, 20:15:53 pm »
@AUUU не 😂😂😂

Отсутен зоки-златен

• Легенда
  • Пораки: 7068
  • хаУс мајстор
« Одговори #516 на: 31 Мај 2020, 22:44:11 pm »
Што ти прави поширок бандаж, одма поубаво изгледа.
Дечки со здравје да си ги возите!

Отсутен GTI16V

• Јуниор
  • **
« Одговори #517 на: 06 Јуни 2020, 16:14:05 pm »
Пoлициски час апдејт, среќа што се преселив назад во Струмица со почетокот на кризата па пред недела и колите. Сега, можам слободно да работам што ми треба по слободно и ги имам сите услови за работа.

Планот за работа деновиве беше да ги извадам предните бандажи да се вратат на кецот и да спремам полумесеци за местење. За нив треба да вадам браници, така да и тоа е на листата. Заден десен полумесец требаше да добие мала корекција.

Внатре ги наместив механизмите за да се заклучува од внатре, од надвор не е битно и така ќе си седам внатре  ;D

« Последно менување: 06 Јуни 2020, 16:26:29 pm GTI16V »

Отсутен GTI16V

• Јуниор
  • **
« Одговори #518 на: 21 Јуни 2020, 13:30:29 pm »
Да продолжам од каде застанав, кога времето ми дозволува одев до сервис да ја завршам и десната страна од колата па да можам да наместам браници напред и назад и за крај да останат ретровизори и пластичните прагови.

Како што може да се види на сликите со мала професионална помош интервенирав на предните шапи за кочење со цел да не фаќаат мутерите од венците и да можам да ги монтирам предните бандажи. Во меѓувреме ја кренав колата на висина малку, сосем доволно да не фаќаат гумите на венци при возење.

И наместени ретровизори.

После неколку недели работа на колата, конечно на перење да падне прашината, па регистрација и сега се вози речиси секој ден. Од ден на ден и малку повеќе се притиска на гаста како што добивам доверба во самата кола и единствено нешто што можам да кажам е дека секогаш нуди некое чуство на сатисфакција, на уживање и задоволство.

Отсутен GTI16V

• Јуниор
  • **
« Одговори #519 на: 08 Јули 2020, 18:11:31 pm »
Здраво дечки, ајде еден апдејт на темата  ;D

Минатиот викенд го посветив на правење редовен сервис на колата иако немаше поминато повеќе од 300км со тоа уље сепак имаше пројдено година, така да промена на уље и филтер за уље, промена на анласер (стариот иако сервисиран си имаше мака па зедов друг). Исто така конечно е врзана серво пумпата и работи одлично, па сега имам серво и навистина го олесни возењето досега беше како камион да вртиш. Промент е термичкиот давач бидејќи претходниот иако нов реши да откаже послушност. Генерална проверка на колата и тоа е тоа, спремна и безбедна за возење.

Одамна беа порачани и стасаа во Минхен... но започна пандемијата па ги чекав долго време да дојдат во мои раце знакчињата.

Наместени се и праговите на колата.

И она што е најбитно, а ако мене не ми верувате може да го прашате @andrej_111 колата се вози доста често и преку ден и навечер без никакви проблеми, има преубава вожња со тоа како се моментално подесени амортизерите и е навистина задоволство да се вози.

Отсутен Nandor The Relentless

• Легенда
  • Пораки: 8621
  • Малерозен дрводарец
« Одговори #520 на: 08 Јули 2020, 18:18:22 pm »
Синка, убАф е стфарно, нема шо :)
Добра плата.
Прав скопјАнец.

Отсутен AUUU

• Легенда
  • Пораки: 7119
« Одговори #521 на: 08 Јули 2020, 18:38:14 pm »
Фали ербегот :)

Супер си е голфот.

Отсутен зоки-златен

• Легенда
  • Пораки: 7068
  • хаУс мајстор
« Одговори #522 на: 08 Јули 2020, 20:46:51 pm »
Капачињата на бандажите кај ти се?
Ставај ги нека изгледаат како што треба BBS-ките :)
Наздравје регистрација и уживајте!

Отсутен GTI16V

• Јуниор
  • **
« Одговори #523 на: 08 Јули 2020, 22:52:16 pm »
Синка, убАф е стфарно, нема шо :)

Благодарам и јас го реков истото ;D

Фали ербегот :)

Супер си е голфот.

Не ми текнува кај го сместив и мене ме нервира така... ќе ми текне каде е порано или покасно :D

Капачињата на бандажите кај ти се?
Ставај ги нека изгледаат како што треба BBS-ките :)
Наздравје регистрација и уживајте!

Чика Златен за капачињата прашај го @darko mk5 он е одговорен за тие детали :D :D :D

Отсутен Nandor The Relentless

• Легенда
  • Пораки: 8621
  • Малерозен дрводарец
« Одговори #524 на: 08 Јули 2020, 23:17:11 pm »
Еј, ме потсети... @darko mk5 абе нели ќе дојдеше?!

Ќе ми ги украде некој гумиве, на незаклучено стојат :D
Добра плата.
Прав скопјАнец.