Автор Тема: АД Осиурителна Полиса - Криминална банда од рекетари!  (Прочитано 12695 пати)

Отсутен Дибидус

• Редовен
  • Пораки: 1758
  • Veritas Vos Liberabit
Во записникот се опишува настанот, како дошло до незгодата, се прави и скица ако треба, така да ако е опишано како треба и возачот се потпишал дека е така значи дека е согласен со тоа како дошло до незгодата. Барем јас така го разбирам.
Brains are awesome. I wish everybody had one.

Отсутен ScarfaceMkd

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 196
Точно така. Но они не одлучуваат за тоа кој е крив и дали некој признава вина.

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17675
  • Alfa155 & AlfaGT
Вукојебинава не ја бива, насекаде двојни стандарди. Летоска само што се вратив од грчка наредниот ден ми искључија струја за една заостаната и една актуелна. Идам у евн Бутел, на госпожата пред мене и вика ако не ги платите сметките од Јануари ќе ве исклучиме, викам АЛОО, што кој кур сте ме искључиле за една заостаната сметка, дај да видам, а вие сте под Центар таму други стандарди, поише кошташе повторниот прикључок за кој мораше да се плати у Банка а не на шалтер ( тоа тие уште 2 саата плус)..

Така да и во овој случај, системски е проблемот ..

Отсутен nikola_bb

• Сениор
  • Пораки: 5080
Одг:
« Одговори #33 на: 30 Март 2016, 11:58:56 am »
Se slagam so Cuore potpolno znaci nazalost te onadat od osiguritwlnata... Drug nekoj go onadat od firmata vo koja ti rabotis...za zal toa e ova nasa takanarecena drzava pravdata ili ne iskaca ili mnogu tesko iskaca

Отсутен gOJDO

• Легенда
  • Пораки: 7690
  • Хорска Секција
Вукојебинава не ја бива, насекаде двојни стандарди. Летоска само што се вратив од грчка наредниот ден ми искључија струја за една заостаната и една актуелна. Идам у евн Бутел, на госпожата пред мене и вика ако не ги платите сметките од Јануари ќе ве исклучиме, викам АЛОО, што кој кур сте ме искључиле за една заостаната сметка, дај да видам, а вие сте под Центар таму други стандарди, поише кошташе повторниот прикључок за кој мораше да се плати у Банка а не на шалтер ( тоа тие уште 2 саата плус)..

Така да и во овој случај, системски е проблемот ..
Куоре, убо ти напрајле! Како бе пари за струја немате, а за леб имате!? Море ајде таму! Оди да си плаќаш редовно се! Треба ли јас бонус да добијам на време?
Ум шо идит отпосле не јет ум!

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17675
  • Alfa155 & AlfaGT
Епа сега некој друг ќе крка бонусче ..

Отсутен DimitarMK

• Редовен
  • Пораки: 1925
Чекав да ми се јават од АД ОСИГУРИТЕЛНА ПОЛИСА за штетата од пред два месеци кога ме подчукна автобус од ЈСП. До денес двапати се имав јавено и ми кажуваа дека од ЈСП сеуште не дошле да донесат документи и слични глупости.

Денес ми се јавува проценител од таму дали сум бил на проценка за штета и дали сме ја сликале колата, а оваа обврска си ја завршив уште истиот ден!
Ми вика нигде не можеме да ги најдеме сликите, да дојдете повторно да ја сликаме.

Што ќе се случеше ако јас решев да си ја поправам колата? Што ќе сликаа тогаш?
Среќа ја извадив само туѓата боја со ацетон, но гребаниците и влабнатините си стојат.

Неќам да мислам дека ова е финта за да ми ја одбијат штетата, но така ми мириса. Макар добил и 50 евра кој ги врти, треба да ми ја надоместат штетата!

Отсутен vele85

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 590
Одг:
« Одговори #37 на: 30 Март 2016, 18:27:02 pm »
Затоа не се лажам по гратис работи што ги даваат за регистрација си осигурам во Триглав за другите да си немаат мака

Отсутен kirilsbmw

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 361
Можам да кажам се најлошо што постои за оваа компанија! Бев осигуран кај нив, после година ипол ми стига покана за суд дека полисата ми е неплатена,  агентов нивни или они така работат незнам никаде не внеле дека е платено или ми дале  некоја фиктивна фискална незнам, ама после година ипол јас нит сметка чував нит ништо , а за жал и најголемата грешка што не платив преку банка или со кредитна. Судов ми пресуди да им ја платам пак полисата и плус камата, бидејки немам доказ дека сум платил, иако јас се обидував да им објаснам како е можно да добијам полиса без да платам ????

Отсутен Skywalker

• Сениор
  • Пораки: 3836
They FUCK you at the hospital! First they drug you, then they FUCK you! And when they're done FUCKING you, along comes the insurance company and FUCKS you some more! Ten dollars for a FUCKING aspirin...

Така и овие АД Осигурителна Полиса

Lt. Commander Data: "I will always be puzzled by the human predilection for piloting vehicles at unsafe velocities"

Отсутен Stratro

• Легенда
  • Пораки: 22218
Обратете се тука.
Fellow агенции сме.

http://www.aso.mk/

Отсутен pirat_07

• Легенда
  • Пораки: 8157
  • Rural fuckin society - we live in!!!
Затоа не се лажам по гратис работи што ги даваат за регистрација си осигурам во Триглав за другите да си немаат мака
А тебе кога ќе те закачи некој од горенаведените осигуреници, пак проблем :)

Отсутен UrSa1986

• Редовен
  • Пораки: 1506
Можам да кажам се најлошо што постои за оваа компанија! Бев осигуран кај нив, после година ипол ми стига покана за суд дека полисата ми е неплатена,  агентов нивни или они така работат незнам никаде не внеле дека е платено или ми дале  некоја фиктивна фискална незнам, ама после година ипол јас нит сметка чував нит ништо , а за жал и најголемата грешка што не платив преку банка или со кредитна. Судов ми пресуди да им ја платам пак полисата и плус камата, бидејки немам доказ дека сум платил, иако јас се обидував да им објаснам како е можно да добијам полиса без да платам ????

Истото од збор до збор мене ми се случи со Сава осигурување, само што тие ми активираа извршител. Се тоа активирано на последниот ден од три години од издавањето на полисата. Иако рекоа дека ќе ги повлечат извршителот и каматата, пак на крај ми ги накалемија.

Си ја платив пак полисата, и извршител и каматата. Немав фискална, а може и не ми ни дале, којзнае. Исти ѓубриња се сите.

Отсутен Stratro

• Легенда
  • Пораки: 22218
Обратете се тука.
Fellow агенции сме.

http://www.aso.mk/

Ова е регулаторот и супервизорот на цела работа на сите осигурителни компании во МКД за животно осигурување и автоодговорност.

Отсутен Banzai

• Blitzqueen
  • Легенда
  • Пораки: 9998
Да функционираше АСО како што треба неколку осигурителни немаше да постојат до сега.
Во вторник ќе се слушнам со Гојдо, ќе видиме документација и ќе тераме даље.
За вкусовите не се дискутира, по нив се плука.