Автор Тема: АД Осиурителна Полиса - Криминална банда од рекетари!  (Прочитано 12694 пати)

Отсутен Дибидус

• Редовен
  • Пораки: 1758
  • Veritas Vos Liberabit
Можам да кажам се најлошо што постои за оваа компанија! Бев осигуран кај нив, после година ипол ми стига покана за суд дека полисата ми е неплатена,  агентов нивни или они така работат незнам никаде не внеле дека е платено или ми дале  некоја фиктивна фискална незнам, ама после година ипол јас нит сметка чував нит ништо , а за жал и најголемата грешка што не платив преку банка или со кредитна. Судов ми пресуди да им ја платам пак полисата и плус камата, бидејки немам доказ дека сум платил, иако јас се обидував да им објаснам како е можно да добијам полиса без да платам ????

Истото од збор до збор мене ми се случи со Сава осигурување, само што тие ми активираа извршител. Се тоа активирано на последниот ден од три години од издавањето на полисата. Иако рекоа дека ќе ги повлечат извршителот и каматата, пак на крај ми ги накалемија.

Си ја платив пак полисата, и извршител и каматата. Немав фискална, а може и не ми ни дале, којзнае. Исти ѓубриња се сите.

Затоа отварање очи кога ја купувате полисата. Мене во Винер кога ми ја дадоа полисата фискалната ми ја захефтаа за полисата и плус копија ми направија.
Brains are awesome. I wish everybody had one.

Отсутен Allexxander

• Сениор
  • Пораки: 5839
Така прават скоро сите агенти, дали си ги трошат парите па после ставаат таму не знам што праат, пошто се на процент си вртат нешто. Мене исто ми се деси и тоа 2-3 пати да ми стигне писмо дека должам износ од толку и толку денари за каското, не за полиса за каското. Али агентот на неколку пати среди, одма му sвонам, не знам што праи таму. Иначе, има финта да речеме, ако го познавате агентот подолго време, да не напраите каско да не платите и сега недај боже ако нешто се случи и кубете коси зашто не сте напраиле, може он да ви среди да го платите во моментот и да направи како да сте имале каско претходно  :) Се се праи се се може се зависи колку агентот има моќ во фирмата... Али далавери со осигурување се јавна тајна.

Отсутен DimitarMK

• Редовен
  • Пораки: 1925
Чекав да ми се јават од АД ОСИГУРИТЕЛНА ПОЛИСА за штетата од пред два месеци кога ме подчукна автобус од ЈСП. До денес двапати се имав јавено и ми кажуваа дека од ЈСП сеуште не дошле да донесат документи и слични глупости.

Денес ми се јавува проценител од таму дали сум бил на проценка за штета и дали сме ја сликале колата, а оваа обврска си ја завршив уште истиот ден!
Ми вика нигде не можеме да ги најдеме сликите, да дојдете повторно да ја сликаме.

Што ќе се случеше ако јас решев да си ја поправам колата? Што ќе сликаа тогаш?
Среќа ја извадив само туѓата боја со ацетон, но гребаниците и влабнатините си стојат.

Неќам да мислам дека ова е финта за да ми ја одбијат штетата, но така ми мириса. Макар добил и 50 евра кој ги врти, треба да ми ја надоместат штетата!

Само да апдејтирам:

Денес бев на повторно сликање и после два часа ми се јавија дека записникот е готов и ми ја кажаа сумата која ќе ми биде исплатена. Во врска со проценката јас сум задоволен. Сега следно е да исплатат, се надевам дека тоа ќе помине како што треба, но ќе почекам се да се заврши пред да го споделам искуството со наведенава компанија.

Отсутен Dule_

• Сениор
  • Пораки: 3029
Ајде сега гуми купувај дур не си ги потрошил парите :D

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
Одг: АД Осиурителна Полиса - Криминална банда о
« Одговори #49 на: 01 Април 2016, 00:21:24 am »
полека дуле.. пополека... да не биде со парите да купува зимски гуми, а не летни...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен LosiPatista

• Легенда
  • Пораки: 12136
  • Duh sa TDI-jom
Одг: АД Осиурителна Полиса - Криминална банда о
« Одговори #50 на: 01 Април 2016, 00:36:52 am »
Браво Гојдо. Како налетале на тебе, форумаш со пари и живци. Мамама мамина ќе му ја расплакаш.

Torsion Beam - The Only Axle You Will Ever Need

Отсутен gOJDO

• Легенда
  • Пораки: 7690
  • Хорска Секција
Браво Гојдо. Како налетале на тебе, форумаш со пари и живци.
Не знаеш колку не сакам да се замарам со нив, ама уште помалку сакам некој да ме прави будала и да ме рекетира. Додека има овци ќе има и џемпери, а јас неќам да сум овца.

Цитат
Мамама мамина ќе му ја расплакаш.
Не јас, туку адвокатска канцеларија.

А што се однесува до мене, се надевам темава ако ништо друго дека ќе одврати доволно потенцијални жртви за да им излезе неисплатливо тоа што ме дупат во здрав разум...
« Последно менување: 03 Април 2016, 03:06:37 am gOJDO »
Ум шо идит отпосле не јет ум!

Отсутен Deno

• Редовен
  • Пораки: 2608
  • Custom made interiors
Јас колата таму ја осигурам цело време ама фала богу не сум имал потреба од нив и незнам какви се и одам таму затоа што веќе имам повеќе попуст.

А утре татко ми треба да го регистрира комбето па му кажав да оди таму може ќе му дадат повеќе попуст бидејки две возила имаме таму осигурано.

Ама најдобро да го одвратам од таму а?

Која компанија ја препорачувате?

Отсутен ScarfaceMkd

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 196
Попустот нема врска со компанијата во која си осигуран. Зборам за авто-одговорност. Каде и да одиш си го задржуваш попустот.

Отсутен pirat_07

• Легенда
  • Пораки: 8157
  • Rural fuckin society - we live in!!!
Јас колата таму ја осигурам цело време ама фала богу не сум имал потреба од нив и незнам какви се и одам таму затоа што веќе имам повеќе попуст.

А утре татко ми треба да го регистрира комбето па му кажав да оди таму може ќе му дадат повеќе попуст бидејки две возила имаме таму осигурано.

Ама најдобро да го одвратам од таму а?

Која компанија ја препорачувате?
Ти немаш гајле без разлика што си таму осигран.
Ќе имаш мака ако те плесне некој кој е таму осигуран или ќе има мака ако не дај боже ти го плеснеш.

Отсутен LosiPatista

• Легенда
  • Пораки: 12136
  • Duh sa TDI-jom
До каде е биткава?

Torsion Beam - The Only Axle You Will Ever Need

Отсутен gOJDO

• Легенда
  • Пораки: 7690
  • Хорска Секција
Изгубена...
Ум шо идит отпосле не јет ум!

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
  • Пораки: 9100
а ги пријави ли во Национално биро за осигурување.

Сличен случај имаше близок мој со Винер. кои несакаа да му исплатат целосно. дури ни одговор на писмено не му искраќаа се додека не ги пријави во Национално биро за осигурување.

Многу големи преваранти се голем дел од Осигурителните меѓу нив посебно Винер и овие АД Осигурителна полиса. до сега за нив од многу познати имам слушано глупости.

Во принцип бараат секој можефн начин да те заебат и да ти исплатат помалце

Отсутен AllMightyMe

• Легенда
  • Пораки: 7080
По се изгледа дека сите се исти ...

Во ситуација каде, потрошувачот не ги добива своите права за цената која ја платил, треба да го заштити регулаторот (платен од народни пари) ....

гОЈДО, судски потеравте или ? Каде шкрипи работава ?