Автор Тема: АД Осиурителна Полиса - Криминална банда од рекетари!  (Прочитано 13452 пати)

Отсутен Drive-r

• Легенда
  • Пораки: 7477
  • FB Vlecna Suzba Niko-m
gOJDO

Да била сопругата виновна, немало ич да ти исплатат не па 50%.
Терај си ја постапката до крај.

Отсутен Drive-r

• Легенда
  • FB Vlecna Suzba Niko-m
Пр. возилото паркирано на тротоар пред куќа, некој шизик начукан ја удрил позади и од ударот колата удрила дополнително од напред во бандера.

Возилото ц4 старо неколку години со каско, сервисирање во овластен сервис, го ебаваат човекот бидејќи е голема штетата, да го прави во приватен сервис за поефтино тогаш ќе му исплателе, ако било во овластен сакаат тоталка да му ја проценат за малку пари....

Човекот со дете се ебава месец дена со такси да го зема...
Сакаше на крај да си го активира каското па нека ги бричат чим се прават паметни...

Незнам како заврши работата, сакав да го прашам ама гледам куќата е продадена.

Дешавката била на ул. јордан мијалков по ново или по старо железничка на почетокот куќите.
Ако некој знае како завршил случајот нека пише.

Отсутен darko mk5

• Сениор
  • Пораки: 3600
    • http://forum.carclub.mk/index.php/topic,7477.0.html
@Zile tvoevo tvrdenje mi ukazuva deka si gatalec :) mene poise mi e deka moze zapisnikot da te zaebe otkolku osiguritelna kompanija :) Pa uste ako imam priznanie od drug deka e kriv? togas ima i rucek u kafana za cel forum da platat ;)

btw, patalec sum jas ne se sekiraj ;)

Ali eve, poso jas ti tvrdam deka ne postoi takvo nesto kao okej ne si kriv ama 50% sam kje si platis, ondak da vidime dokumenti spored koj zakon oni tebe ti pokrivaat samo 50% od stetata. Jas eve neznam, do sega sekogas mi isplakjale 100% steta, odnosno ja pokrivale cela faktura bez nikakvi trosoci od moja strana

Banza? Nacalnice? kude si da ga ebu!!!

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20800
Мене у овластен сервис ми ја средија колата, нити бараа да доплаќам ни бутур. Нити па ме тераа гарантни писма да носам, не ме малтретираа со ништо такво.
МакАутоСтар ја оправи штетата, Сава Табак ја исплати, и тоа така елегантно, што они си средија све меѓу нив, немаше потреба јас да правам било што.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен Zile

• Легенда
  • Пораки: 8004
  • Плинаш!!!
Одг:
« Одговори #19 на: 29 Март 2016, 23:56:34 pm »
Можеби има врска староста на возилото, па затоа ако ја правиш во овластен плаќаш и ти 50%, зборам за моето возило. Тука имаше нешто амортизација на возило ама не се сеќавам како беше. Ако знае некој нека образложи.

Отсутен Drive-r

• Легенда
  • FB Vlecna Suzba Niko-m
Амортизација на возило треба да пресметуваат за тоталка.

Отсутен Roci

• Сениор
  • Пораки: 3869
Tokmu taka, ako voziloto voopsto nemoze da se popravi  :D
Mada i toa nee ispravno jas toa vozilo ( kakvo takvo ) sum go imal do pred nezgodata, a sega oti e komplet unisteno ke dobijam pomalku pari oti bilo staro nekolku godini, valjda za da mozes da kupis otprilika isto takvo vazilo nastaro za taa cena. Kako da rece covek ke zgresi :D

Отсутен marchesk

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 796
Одг:
« Одговори #22 на: 30 Март 2016, 01:44:55 am »
На возила со старост од 10+ години пресметуваат амортизација за секоја година, така ми беше образложено во Винер на проценката во која деловите кои беа за замена им беше пресметано само 50%. Уште ме советуваа половни делови да си земам :D
Ми скратија тужење дечките од Новус каде нивната фактура без проблем ја одобрија од Винер.

Отсутен gOJDO

• Легенда
  • Пораки: 7684
  • Хорска Секција
Дај не трипајте со 50% муабетов. Осигурувањето треба да ми ја покрие штетата во целост! И нема никаква врска колку е старо возилото, ти се должни да ја покријат цела штета. Мислам, тргнете од логика, зошто ми наплаќаат осигурање исто и за нова и за 10 години стара кола? Да имав намалени трошоци за осигурување за 50% затоа што колата е постара ќе имаше логика муабетот...

Го барав Банза, ама е на пат. Како и да е ќе следи тужба од моја страна, па ќе известам каков ќе биде исходот...Темава ја отворив за да го споделам негативното искуство со останатото клаберство! Бегајте подалеку од оваа банда од рекетари!

И јас имам многу гадно искуство со ова осигурителна компанија и тоа во соработка со полицијата беше во мојот случај.....
Би било згодно да го споделиш, особено кога има тема за нив. Оние несреќни, кои се „осигурани“ кај нив, нека знаат што ги чека за „Не дај Боже“...
« Последно менување: 30 Март 2016, 02:08:19 am gOJDO »
Ум шо идит отпосле не јет ум!

Отсутен SaleSk

• Сениор
  • Пораки: 6204
  • 69
Ке бегаш ти, но виновникот кој бил во случајов е камионџијата кој го возел камионот. Тие биле осигурани таму.
Нивната осигурителна компанија треба да ти ја исплати штетата.
Ти не можеш ништо во случајов, и треба да си ги тужиш..
Гадови.
Dusevno bolniot covek nikogas ne napagja bez pricina.Po toa se razlikuva od normalnite ludje.

Отсутен gOJDO

• Легенда
  • Пораки: 7684
  • Хорска Секција
И Мерцедесот на жена ми и камионот беа осигурени кај бандитите.
Ум шо идит отпосле не јет ум!

Отсутен AllMightyMe

• Легенда
  • Пораки: 7173
Гојдо,

И Банза ќе потврди, амортизацијата нема никаква врска со висината на оштетата. Тоа е само пуштен муабет од осигурителниве компании за да ги лажат неуките луѓе. Има пресуда од Врховен суд во сличен случај со кој се потврдува ова и е судска пракса.
Ова не важи само во случај доколку повторно истото место е оштетено (пример два пати лево крило од кола) за што нормално си има записници од историјата на колата.

Терај до крај, имавме слично искуство со Инсинг пред околу 2 години, не оди кај било кој адвокат, жена  ми пошо правник и дирекно засегната сама ја спреми тужбата. Епилогот е после 1 година исплатена штета во целост. Ако е колата на име на фирма можете и оштета за некористење да барате али во случајов вие сте ја средиле одма. Откако сфатија копилињата од Инсиг дека озбилна е работата сакаа вонсудски да се спогодата али одбивме. Криво ми е до ден денес што со пресудата не отидовме одма кај извршител па плус да плаќаат, али имаше некоја одредба во Пресудата дека во рок од ХХ дена треба да исплатат.

Така да терај само, а ако случајно имаш некој во суд не се воздржувај да се осигураш дека копилињата и таму ќе пробаат нешто.

Во целиов случај, не напиша или јас сум испуштил да прочитам, дали возачот на камионот ја признал штетата?

Отсутен Дибидус

• Редовен
  • Пораки: 1758
  • Veritas Vos Liberabit
Многу луѓе не сакаат да се маткаат по судови, да губат време и нерви и затоа паѓаат на финтите од осигурителните компании па прифаќаат дел од штетата да иде на нивен грб и слично. Чим имаш европски потпишан од возачот на камионот само терај напред друже, пуштај тужба и гледај им сеир. Не сум правник ама верувам дека ќе паднат на суд и ќе ти платат за се. И кога ќе ги добиеш на суд не застанувај таму, туку објави некаде јавно, пиши по форуми, на ФБ, било каде, нека знаат луѓето со кого си имаат работа.
Brains are awesome. I wish everybody had one.

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
Ова не важи само во случај доколку повторно истото место е оштетено (пример два пати лево крило од кола) за што нормално си има записници од историјата на колата.

и за ова не си во право... т.е. делимично си во право делимично не...

ако двапати удриш во исто крилов (браник, врата, хауба, што и да е), осигурителната компанија бара доказ дека си го сменил со ново... ако е со ново, повторно имаш право на комплетна обештета... од искуство ти зборам.. истото важи кај каското... кога братов направи сообраќајка, тоа ни го појаснија во кјуби, и во мида, и некој правник упатен.. сите истото го кажаа... смени го со ново, и достави им копија од фактурата да седи во твоето досие за таа кола. утре-задутре ке иаш доказ дека е ново ставено, така што ке им кажеш да си проверат, или ке им донесеш ти копија...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен ScarfaceMkd

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 196
Самото пополнување на европскиот записник и негово потпишување не значи и признавање на вината на некој од учесниците. Тоа го пишува и на самиот европски записник. Е сега најдобра финта на осигурителниве компании е взаемна одговорност и пробуваат да најдат било каков изговор тоа да помине.