Автор Тема: Каско полиса: 5 евра = 200 евра  (Прочитано 5271 пати)

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55019
  • Махер
Одг: Каско полиса: 5 евра = 200 евра
« Одговори #15 на: 15 Октомври 2011, 20:47:49 pm »
Другар на мали штети не мора да викаш полиција, европски записник се користи до 750 евра.

За европски записник, треба да има сторител. Уствари тој што ја прави штетата, да е присутен.
А што правиме ако нема таков? Чукнато е од трето лице и тој е заминат, а штетата е 150€ ?
Каско ова го покрива 100%, ама нели сега има ново каско, дали тоа го покрива ова?
Ум, ќе најдеш другар!?

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43790
  • Il Moderatore
« Одговори #16 на: 15 Октомври 2011, 20:49:07 pm »
Другар на мали штети не мора да викаш полиција, европски записник се користи до 750 евра.

За европски записник, треба да има сторител. Уствари тој што ја прави штетата, да е присутен.
А што правиме ако нема таков? Чукнато е од трето лице и тој е заминат, а штетата е 150€ ?
Каско ова го покрива 100%, ама нели сега има ново каско, дали тоа го покрива ова?

Во случајов ти си сторителот, за тоа е ова осигурување ;)

BTW, Еве што најдов за ова еуро „каско“ ако има расположени да си прочитаат:

http://euroins.com.mk/-322.html

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен DimitarMK

• Редовен
  • Пораки: 1923
« Одговори #17 на: 15 Октомври 2011, 20:56:28 pm »

Како што кажа Carrier166, сторителот во случајот си ти, значи со ова Евро Каско, Евроинс ти отплаќа да си ја поправиш колата со годишен лимит до 200 евра доколку ти си сторителот на незгодата.

Отсутен Jove

• Сениор
  • Пораки: 3129
« Одговори #18 на: 15 Октомври 2011, 23:10:22 pm »
Јас мислам дека вреди да се плати :)
300 МКД  не верувам дека би ви го смениле живoтот
Losers always whine about their best, winners go home and fuck the prom queen :)

Отсутен Banzai

• Blitzqueen
  • Легенда
  • Пораки: 9998
« Одговори #19 на: 21 Октомври 2011, 12:40:16 pm »
Погрешно.

Европски не покрива штети до одредена сума, туку штети во кои не се оштетение виталните делови за управување и кочење.

Пробаа осигурителните компании со фората до 750, до 800 до 1000 евра, ама не пројде тоа.

На пример кај Ауди Q7 само предна маска, браник и уште некои ситници од напред ја надминуваат таа цифра, а штетата реално е многу мала.
За вкусовите не се дискутира, по нив се плука.

Отсутен AllMightyMe

• Легенда
  • Пораки: 7067
« Одговори #20 на: 21 Октомври 2011, 14:13:50 pm »
Сеа која е финтата,

имаш сообраќајка (без разлика кој е крив), колите можат да се возат, ама поправката чини многу. И двајцата учесници се сложуваат да потпишат (нели ако едниот нејќе се вика МВР) европски записник, и фино лепо си одам во осигурање и барам да ми исплатат. И они мене почнуваат со некои бирократски глупости, ненадлежност итн.  или мил и љубезен секси ;D женски глас „Ви благодариме г-дине што ја избравте нашата компанија, средствата ќе ви бидат исплатени во нејкус можен рок, а во меѓувреме јас сум на располагање да ве занимавам“

Мислам дека не е лошо и да отвориме нова тема за ова „Сообраќајка, што како да се постапи“

Отсутен Banzai

• Blitzqueen
  • Легенда
« Одговори #21 на: 21 Октомври 2011, 14:16:56 pm »
Ќе ми се јавите мене и завршена работа :)

На кратко, како што пишав горе. Ако не се оштетени витални делови за управување и кочење, може без проблем да помине со европски. Секако, не смее да има повредени лица.
Значи било какви надворешни оштетувања, на пример со европски добивме случај за мислам околу 2000 евра или нешто помалце, затоа што се работеше за скапо возило.

Отсутен AllMightyMe

• Легенда
  • Пораки: 7067
« Одговори #22 на: 21 Октомври 2011, 15:35:54 pm »
А после тоа потребен ли е полициски записник, или само со европскиот прашалник (нормално, претходно потпишан од 2 учесници) се оди во осигурување и се бара $$$$?

Подобро да си знам пред да се случи (не дај боже пу пу пу), отколку во целата стресна ситуација, и од прав да испаднам крив, незнаејќи некои постапки.

Отсутен Chlink

• Легенда
  • Пораки: 8534
  • alfa 156 1.8 t.s & alfa 159 2.4 jtdm
« Одговори #23 на: 21 Октомври 2011, 15:42:54 pm »
Абе сега ќе ви кажам, мене ми се случи.

Значи се случува маваш некој од позади, браници и штопови си му скршил. Кај тебе не е битна штетата пошто ти си крив сам ќе си ја покриеш.
Идете двајцата во ТВОЈАТА осигурителна компанија, ве советува како што, искачате надвор и попунувате. Одите горе г предавате извештајот давате изјави и се симињате доле со сликарот ;D . Слика дечкото и на тебе ти вика пријатно господине слободен сте со вас завршивме. Тоа е тоа. А ако тебе те мавне некој од позади или воопшто не си ти крив сам си од обратната страна и идете кај осигурителната компанија кај прекршителот.

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #24 на: 21 Октомври 2011, 20:56:37 pm »
Абе сега ќе ви кажам, мене ми се случи.

Значи се случува маваш некој од позади, браници и штопови си му скршил. Кај тебе не е битна штетата пошто ти си крив сам ќе си ја покриеш.
Идете двајцата во ТВОЈАТА осигурителна компанија, ве советува како што, искачате надвор и попунувате. Одите горе г предавате извештајот давате изјави и се симињате доле со сликарот ;D . Слика дечкото и на тебе ти вика пријатно господине слободен сте со вас завршивме. Тоа е тоа. А ако тебе те мавне некој од позади или воопшто не си ти крив сам си од обратната страна и идете кај осигурителната компанија кај прекршителот.

Е сега и јас да раскажам за исклучителна ситуација кога ова не е вака. Тој што те акнал не е регистриран.
Тогаш чекате полиција (ОБАВЕЗНО, без разлика колкава е штетата), полиција прави записник, потоа одиш ти во твојата осигурителна компанија, они ја подмируваат штетата, со тоа што штетата ја наплаќа после тоа од осигурителен фонд. Понатаму државниот осигуртелен фонд по судски пат го гони прекршителот и од него ја наплатува штетата фул!
Ова мене ми се случи со Стилото, ме удри автобус, фар, браник и задна врата штета.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Banzai

• Blitzqueen
  • Легенда
« Одговори #25 на: 22 Октомври 2011, 05:32:12 am »
Не мора да одиш во твојата осигурителна компанија ако те мавне неосигуран, одиш во која сакаш осигурителна ;)

Инаку ОлМајти, не ти треба полициски ако имаш европски, тоа е и поентата.

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #26 на: 22 Октомври 2011, 09:47:02 am »
Не мора да одиш во твојата осигурителна компанија ако те мавне неосигуран, одиш во која сакаш осигурителна ;)

Да, можеби, не сум запознаен, ама нормално јас отидов кај мојата - нив сум им ги истурил парите при регистрација :)