Автор Тема: Samsung Galaxy SII vs Iphone 4s - Clash of the Titans ...  (Прочитано 23932 пати)

Отсутен Tommy

• Легенда
  • Пораки: 7340
Samsung Galaxy SII vs Iphone 4s - Clash of the Titans ...
« на: 14 Октомври 2011, 06:28:46 am »
Се случи и премиерата на новиот толку антиципиран Iphone (5)4S ...

Eден куп разочарани Apple корисници, кои очекуваа потенок дизајн, поголем екран ...  
Ги заеба она видео со нешто што изгледаше како прототип на Ajфон 5, демек некој од Apple го изгубил во бар, и им ги кренаа надежите за нов ултра слим дизајн на корисниците...

Една од подобрите компарации во последно време во однос на новиот ајфон и Самсунгот...
Рецезентот нема донесено своја одлука кој е подобриот телефон, ама расчитајте ги коментарите кои доаѓаат од екс Apple корисници ....  

http://techie-buzz.com/mobile-news/apple-iphone-4s-vs-samsung-galaxy-s-iiwhich-is-the-ultimate-smartphone.html

Дел од коментарите ...

I owned two iPhones over ten iPods two apple mini’s and a iPad. So I have some history with apple. I was left disappointed. I really felt like Apple had a chance to hit a home run with it’s loyal costumers with all the hype surrounding the “iPhone 5″ but really dropped the ball this time. I went to a AT&T store and used the Gallaxy sII. It is a great phone. Sorry Apple you lost me on this one. Maybe next time you should consider the market place and what they want. All you did is take technology you already had and slapped a “s” on it. You even already had Siri which is no longer in the app store. I guess the only thing apple cares about is the bottom line. Well my dollars are going elsewhere Enough customers do the same as send you a message that you can’t ignore.

I’m getting the Samsung Galaxy SII not iPhone 4S on AT&T. WHY?
I can do better and easier things in Android Compare to a Walled Garden iPhone.

I’ve been using iPhone for quite sometime now. With the anticipation of iPhone 5 which i taught will stomp Samsung Galaxy S2 this October was far from even leveling the game. Really disappointed with the outcome. When to the store and have just fell in love with the S2…Sorry Apple you’ve lost my vote…now I know why apple is after samsung….

SGS 2 was released almost a year now, iP4S was released several days ago, if technology several months ago CAN STILL COMPETE & DEFEAT technology from several days ago, logic is… SAMSUNG is 1 Generation ahead of APPLE. ‘Nuff Said!

Отсутен Banzai

• Blitzqueen
  • Легенда
  • Пораки: 9998
Одг: Samsung Galaxy SII vs Iphone 4s - Clash of the Titans ...
« Одговори #1 на: 14 Октомври 2011, 10:29:24 am »
Од што беа разочарани apple корисниците, само 1 милион го купија првиот ден. А револуционерната четворка мислам дека ја купија во околу 600.000 примероци :)
За вкусовите не се дискутира, по нив се плука.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55048
  • Махер
« Одговори #2 на: 14 Октомври 2011, 10:36:31 am »
Ednoto e kopija na drugoto. Za upotreba od licno iskustvo nikogas ne bi zemal android, a najverojatno slednite nekolku telefoni ke mi se ajfoni. :)

Отсутен osmica8

• Легенда
  • Пораки: 11751
  • Архитект
« Одговори #3 на: 14 Октомври 2011, 10:58:18 am »

Аууууу.....................

Јакоооо............

Отсутен ace-106

• Сениор
  • Пораки: 3468
« Одговори #4 на: 14 Октомври 2011, 10:58:50 am »
Од што беа разочарани apple корисниците, само 1 милион го купија првиот ден. А револуционерната четворка мислам дека ја купија во околу 600.000 примероци :)

Разочарани СЕ,ама откако го купиле,не пред тоа!

Ednoto e kopija na drugoto. Za upotreba od licno iskustvo nikogas ne bi zemal android, a najverojatno slednite nekolku telefoni ke mi se ajfoni. :)

Да ти кажам право јас баш сакам копии,поготово ако истите се подобри од оригиналот!

Отсутен MickeY MousE

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 147
  • *** Disney ***
« Одговори #5 на: 14 Октомври 2011, 11:07:36 am »

Apple е толку голема и моќна компанија што можи да си дозволи и 1 милион телефони сама да си ги купи.
Но едно не можеше да спречи - падот кој се случи на нејзините акции.
Тој пад се случи благодарение на неговиот нов изум 4С.
Затоа го прашав осмица, зошто не излезе ајфон 5?
Ако веќе немаа намера воопшто да го вадат, тогаш можеа да ги демантираат најавите дека излегува ајфон 5.

Е сега да ви кажам мое мислење зошто не излезе ајфон 5.
Кога излезе ајфон 4 тој беше најдобар на пазарот.
После него илезе Галакси 2, кој е подобар од него. Заслужено си ја доби наградата за телефон на годината.
Од ајфон мораа да преземат нешто, односно да не им се случи за прв пат да извадат нов телефон на пазарот, но иако нов веќе да биде послаб од некој неколку месеци излезен пред него.
Кога увидоа дека не можат туку така лесно да го победат Галакси 2, во последен момент мораа да го избегнат најголемиот срам во нивната историја, и новиот ајфон 5 кој не го демантираа до последен момент, да го прекрстат во ајфон 4С.
Како резултат на таа лоша политика и нивниот лош напредок на технолошки план во однос на Самсунг, им се случи падот на акциите.

Сега мора да работат само на една работа. Да извадат нов ајфон 5, кој МОРА да биде подобар од година и нешто постариот Галакси 2.
Додека Самсунг, можи мирно да си чека, да си гледа сеир.
И онака тој ќе го има следниот потег. Со според мене Галакси 3.  

Еве ви една мала приказна. Кој како сака нека си ја протолкува. Времето ќе покаже.

@Deni
Какво е чувството кога твојата омилена компанија од која си заслепен, за прв пат вади телефон, додека на пазарот веќе постои друг кој е постар и подобар? :)

Отсутен Banzai

• Blitzqueen
  • Легенда
  • Пораки: 9998
« Одговори #6 на: 14 Октомври 2011, 11:14:42 am »

Разочарани СЕ,ама откако го купиле,не пред тоа!

Јок, обратно беше :)

Разочарани биле затоа што очекувале друг дизајн, поголем екран, со еден збор очекувале ајфон5. А не знам зашто би биле разочарани откако го купиле, кога знаат што купуваат и тоа што им е презентирано тоа го добиваат.

Проблемот е што не се остварија шпекулациите и предвидувањата што излегоа на нет пред официјално да се појави новиот ајфон.
За вкусовите не се дискутира, по нив се плука.

Отсутен marjanot

• Следен од Hammond на Инстаграм.
  • Легенда
  • Пораки: 10987
  • 430i
« Одговори #7 на: 14 Октомври 2011, 11:24:43 am »
Веќе излезе и „апдејт“ на S2, S2 HD LTE, со поголем екран и резолуција (720 x 1280 pixels, 4.65 inches (~316 ppi pixel density)) и дуал кор на 1.5Г.
Скери ес мадафака http://www.gsmarena.com/samsung_galaxy_s_ii_hd_lte-4198.php

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
« Одговори #8 на: 14 Октомври 2011, 11:26:43 am »
Веќе излезе и „апдејт“ на S2, S2 HD LTE, со поголем екран и резолуција (720 x 1280 pixels, 4.65 inches (~316 ppi pixel density)) и дуал кор на 1.5Г.
Скери ес мадафака http://www.gsmarena.com/samsung_galaxy_s_ii_hd_lte-4198.php
Интересно изгледа. :)

Отсутен ace-106

• Сениор
« Одговори #9 на: 14 Октомври 2011, 11:29:21 am »
Некако предосеќам дека ке го смениш Iphone-от Дени!

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
« Одговори #10 на: 14 Октомври 2011, 11:31:06 am »
Некако предосеќам дека ке го смениш Iphone-от Дени!
Ќе го сменам за нов Ајфон. :)

Отсутен ace-106

• Сениор
« Одговори #11 на: 14 Октомври 2011, 11:34:43 am »
Да во право си,и јас се нервирам кога ке треба да одберам неколку од бесплатните 12233343434 апликации што ги има на андроид маркет!

BTW : Ме интересира какви нервози имаше со андроид-от ???

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
« Одговори #12 на: 14 Октомври 2011, 11:36:26 am »
Да во право си,и јас се нервирам кога ке треба да одберам неколку од бесплатните 12233343434 апликации што ги има на андроид маркет!

BTW : Ме интересира какви нервози имаше со андроид-от ???
Јас ич не се нервирам зошто сите апликации за Ајфон се бесплатни со Инсталус. :) Сите.

П.С: Вајфај, Аларм, споротија, неинтуитивност.

Отсутен marjanot

• Следен од Hammond на Инстаграм.
  • Легенда
  • Пораки: 10987
  • 430i
« Одговори #13 на: 14 Октомври 2011, 11:45:17 am »

Со кој Андроид и кој телефон си ги имал овие проблеми?

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
« Одговори #14 на: 14 Октомври 2011, 11:46:10 am »

Со кој Андроид и кој телефон си ги имал овие проблеми?
Xperia. (Не имал, туку имам) :)